Pildammsvägen 8A

Malmö Opera, MALMÖ

Väldisponerad cityvåning med påkostade materialval och stor balkong i västerläge

Välkommen till denna lyxiga cityvåning i seniorboendet (55+) Brf Operan i Malmö där man kan förena integritet med fantastisk social samvaro. På tredje våningen ligger denna hörnlägenhet som kännetecknas av ljusa, luftiga ytor, smakfulla materialval och rymd. Lägenheten bjuder på generösa sällskapsytor i öppen planlösning mot det stilrena köket från Vedum, rymlig balkong i västerläge, två badrum, två bra sovrum (med möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum) och bra förvaringsmöjligheter. I föreningen finns bekvämligheter samt mervärden i form av gemensam lounge, bemannad reception och caféverksamhet exklusivt för de boende, TV-rum, övernattningsrum samt inbjudande innergård med pergola och växthus. I fastighetens källare finns garage och hissen leder rakt ner till garaget. En bostadsrättsförening med aktiva medlemmar som anordnar gemensamma aktiviteter såsom vinprovningar, matlagningskurser, utflykter och bridgekurser. Här bor man på toppläge, granne med både Triangeln och Pildammsparken. Välkommen att flytta rakt in och trivas i detta kompletta, bekväma boende!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21146
OMRÅDE:
Malmö Opera
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
100 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
3 av 7, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
5 638 kr/mån inkl. värme och kallvatten, 220 kronor för bredband, TV och IP-telefoni tillkommer.
utgångspris:
5 495 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2022-10-11 16:00 - 16:30

Välkommen att boka tid för visning.

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andel i föreningen 1,73%
Driftskostnad:
Totalt 7 500 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  4 800 kr/år
  V/A:
  1 200 kr/år
  Försäkring:
  1 500 kr/år
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som ligger i västerläge och bjuder på grönskande utsikt. Här finns plats att möblera med matbord och stolar. Föreningen har lämnat in bygglovsansökan för att möjliggöra inglasning av balkongerna för de som önskar göra det.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka tre kvadratmeter.

Observera att bostadsrättsföreningen Operan i Malmö är ett seniorboende, vilket innebär att minst en person i hushållet måste ha fyllt 55 år för att man ska beviljas medlemskap i bostadsrättsföreningen.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som fyra rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning. Den som önskar kan enkelt skapa sig ett fjärde rum och på så sätt disponera lägenheten som en fyra.

Driftskostnader:
Driftskostnaderna som anges är schablonmässigt uppskattade och kan komma att variera för nästa ägare.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av insatserna till föreningen och är 1,73 %. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser lägenhetens andel av de,totala årsavgifterna.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2021

Interiör

Seniorboendet Brf Operan i Malmö ligger på absoluta toppläge med stationen Triangeln, shopping, restauranger samt caféer på ena sidan och Pildammsparkens inbjudande grönska på den andra. Här bor man i nybyggt hus med hiss rakt ner i garaget samt i förening med gemensamma mervärden i form av övernattningsrum, lounge, TV-rum och inbjudande gård med växthus. På tredje våningen ligger denna ljusa, luftiga tre som även kan göras om och disponeras som en fyra för den som så önskar.

Innanför säkerhetsdörren nås hallen som har vita väggar och vitlaserad ekparkett på golvet. Till höger finns plats för avhängning och förvaring i garderoben med skjutdörrar från Elfa. Längre in i lägenheten finns en rymlig klädkammare som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Från hallen nås lägenhetens första badrum som är helkaklat i vit och på golvet ligger matchande vit marmorklinker. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel och spegel.

Till vänster ligger det första sovrummet som har vita väggar, samma fina vitlaserade ekparkett och två fönster som bjuder på grönskande utsikt. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå, arbetsplats och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben med skjutdörrar från Elfa. Den som önskar kan enkelt dela av rummet till två och på så sätt skapa sig ytterligare ett rum.

Det ljusa, rymliga köket har vita väggar, samma fina vitlaserade ekparkett och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Den stilrena inredningen i vitt från Vedum erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper marmorkakel. Köket är utrustat med två kombinerade kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. I köket finns plats för stort matbord för 8-10 gäster. I öppen planlösning mot köket ligger det spatiösa vardagsrummet med enhetligt vitlaserad ekparkett på golvet, vita väggar och fönster som vetter åt balkongen som även den nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, skänk och bokhyllor. I vardagsrummet finns även ett vackert burspråk som lämpar sig fint som läshörna.

Via dubbla skjutdörrar nås lägenhetens andra sovrum som har vita väggar, vitlaserad ekparkett och stort fönsterparti. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler för den som så önskar.

Lägenhetens andra badrum är även det helkaklat i vitt och på golvet ligger matchande vit marmorklinker. Här finns duschhörna, tvättställsmöbel, spegel och wc. Till höger finns tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Brf Operan i Malmö

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Operan i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 69 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad färdigställdes 2022 och föreningen äger marken. Bostadsrättsföreningen Operan i Malmö är ett seniorboende och en i fam8iljen måste ha fyllt 55 år för att bli medlem.

Ekonomi:
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.
Föreningen är nybildad, vilket innebär att föreningen själva kommer att ha eget grepp om ekonomin först framåt hösten 2022. Föreningen spekulerar inte i om och när avgiftshöjningar kommer att ske utan meddelar detta när beslut är fattat.

Renovering och underhåll:
Då byggnaden stod klar 2022 är inga större renoveringar planerade.

Garantibesiktning kommer att genomföras i april 2024.

I dagsläget håller föreningen på att ta över underhållsplanen och energimätning från entreprenören.

Parkering:
Föreningen disponerar över 48 parkeringsplatser i garage, varav sju platser är försedda med laddstolpar för elbilar.
Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 1200 kronor/månad respektive cirka 1400 kronor/månad för plats med laddstolpe. Separat kösystem tillämpas.

TV och bredband:
Föreningen har TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play. Telias TV-utbud Lagom, bredband med en hastighet om 100/100 MBit/s och IP-telefoni betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 220 kronor/månad.

Övrigt:
På entréplan i föreningens byggnad finns mycket trevliga gemensamhetslokaler i form av en större lounge med sittgrupp och ett antal café/matbord samt bemannad reception och caféverksamhet exklusive för de boende, ett styrelserum, ett TV-rum och ett välutrustat kök. Lokalen är bemannad ett par dagar i veckan. Här kan man fika, äta lunch, läsa tidningen eller prata bort en stund. Kaféet är kontantfritt och betalning sker med Swish.

Föreningen ordnar löpande aktiviteter för de boende så som bridgespel, skaparverkstad, V75-kvällar och promenader.

Föreningen har ett övernattningsrum för boendes gäster. Här finns sängplats för 3-4 personer, badrum och liten trinett med micro. Övernattningsrummet kan hyras till en kostnad om cirka 500 kronor/natt och kan bokas max tre dagar i rad. Bokningen kan förlängas om ingen annan boende önskar boka övernattningsrummet.

Föreningen har en inbjudande innergård med stenbeläggningar, träd, buskar och perenner. På innergården finns även ett växthus och en pergola.

Byggnaden är Svanenmärkt.

I månadsavgiften ingår värme samt kallvatten. Varmvatten samt el debiteras efter individuell mätning.

Länkar och dokument

Stadgar
Årsredovisning 2021

Karta

Området

Allmänt

Området kring Malmö Opera tillhör idag ett av Malmös mest exklusiva områden. Trots dess centrala läge är det väldigt grönt i området och gränsar till två av stadens största parker, Kungsparken och Pildammsparken. I området finns även två mindre park, Pilstorpsparken där det även finns en boulebana och Magistratsparken med en vacker hängbok. I området finns många smågallerier och Malmö konsthall för den konst- samt kulturintresserade. Med några minuters gång nås också Hästhagens IP, Södra Förstadsgatan och Triangeln som är ett paradis för shoppingfantaster. Områdets namn härstammar givetvis från före detta Malmö Stadsteater, nuvarande Malmö Opera som idag upprätthåller högsta internationella nivå med verk från både klassisk och nyskriven opera. Här tillåts du att bo i ett väldigt lugnt område på en mycket central plats!

Kommunikation

Stationen Triangeln, en av Malmös viktigaste knutpunkter ligger endast någon minuts promenad bort. Här finns utmärkta tågförbindelser både inom landet och över sundet, vilket är perfekt för dig som pendlar. Härifrån går även ett stort antal stadsbussar som du på ett smidigt sett tar dig runt i Malmö.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post