Von lingens väg 17

Rosengård, MALMÖ

Smakfullt renoverad trea med stor inglasad balkong med fantastisk utsikt!

På sjunde våningen ligger denna ljusa trea som bjuder på rymligt kök med matplats, öppen planlösning mot vardagsrummet samt utgång till balkong, två bra sovrum, badrum med badkar, separat gäst-wc, bra förvaring och stor inglasad balkong. Lägenheten genomgick 2021 omfattande renoveringar då planlösningen gjordes om, nytt kök samt nya vitvaror sattes in och ytskikten renoverades. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21370
OMRÅDE:
Rosengård
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
81,5 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
7 av 9, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
5 179 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband och bostadsrättstillägg. Obligatorisk avgift tillkommer för administrativ kostnad gällande elen om 46 kronor/månad.
utgångspris:
1 295 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2022-10-09 11:00 - 11:30

Välkommen att boka tid för visning.

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andel i föreningen 0,14711%, andel av årsavgift 0,15%
Driftskostnad:
Totalt 6 000 kr/år vid 5 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  4 500 kr/år
  Försäkring:
  1 500 kr/år
  Kommentar:
  Driftskostnaderna som anges är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Via två utgångar från kök och vardagsrum nås den inglasade balkongen som ligger i österläge och bjuder på härlig utsikt över grönområden. Balkongen är mycket rymlig med plats för både loungedel och matbord med stolar för den som så önskar. På balkongen finns även en torktumlare.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1968

Interiör

I lugna, grönskande omgivningar ligger denna välplanerade trea på sjunde våningen. Lägenheten har under 2021 genomgått omfattande renoveringar, är ljus och bjuder på fantastisk utsikt från alla fönster tack vare det höga läget.

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och ljusgrått klinkergolv. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderoben med skjutdörrar till höger.

Till höger ligger det första sovrummet som har vita väggar, ljusgrått laminatgolv, snygga inbyggda spotlights och fönster som bjuder på utsikt över gården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och bra förvarings erbjuds i rummets klädkammare.

Rakt fram till vänster ligger köket som renoverades 2021 i öppen planlösning mot vardagsrummet. Väggarna är vita, på golvet ligger samma snygga klinkergolv som i hallen och fönstren vetter mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. Rummet erbjuder plats att möblera med matbord, soffgrupp, soffbord och TV-möbel. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i svart löper marmorkakel. Köket är utrustat med stor kyl, stor frys, keramikhäll, diskmaskin, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn och tvättmaskin. Samtliga vitvaror är från 2021.

Från hallen nås badrummet som är halvkaklat i vitt och på golvet ligger ljus plastmatta. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp.

Vägg i vägg med badrummet ligger gäst-wc:n som renoverades cirka 2012 och är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger brun klinker. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp.

Det andra sovrummet är mycket rymligt och har vita väggar, grått laminatgolv, belysning i form av infällda spotlights samt fönster med utsikt över gården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå, soffa och förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Ida

Allmänt:
HSB bostadsrättsföreningen Ida är en äkta bostadsrättsförening som består av 738 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 12 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1968. och har adresserna Sjöblads väg 1-43 och Von lingens väg 1-43. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomrättsavgälden förhandlades senast om den 1 januari 2021 och löper i tio år.

Ekonomi:
Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift tas ut om cirka 1 208 kronor som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om cirka 483 kronor/pant. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kronor/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kronor/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se.

Renovering och underhåll:
Samtliga badrum renoverades av föreningen i mitten på 1990-talet.
Renovering av stammar och avloppsrör skedde 2011-2013.
Taken lades om 2013.
Genomfört underhåll under 2015-2017:
Byte av markbrunnar
Byte av golvbrunnar i tvättstugorna
Lagt plattor runt huset
Dränering
Upprustning av källare
Relining av avloppsstammar
Fasadmålning
Kamerabevakning i garage och en del allmänna ytor
2017 sanerades och renoverades garaget till följd av en garagebrand.
2018 monterades nya dörrar till tvättstugorna.
2019 anlitade föreningen en energikonsult för att optimera energikostnaderna, eventuella åtgärder för energioptimering beräknas ske inom de närmsta åren. Samma år har föreningen uppfört en hyresrättslokal i ett av husen och infört gemensamt elavtal.
2020 stora satsningar på utemiljön som moderniserats, laddstolpar i garaget för elbilar.
2021 installerades solceller på några utav byggnaderna.

Kommande renoveringar:
Under de närmaste åren planerar föreningen även att se över eventuella behov av renovering av hissarna, renovera tvättstugorna och uppdatera passagesystemet. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

För mer information om renoveringar, se bifogad årsredovisning.

Parkering:
I föreningen finns 388 parkeringsplatser och 305 garageplatser, varav 4 st laddplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad, garageplats kan hyra till en kostnad om 360 kr/månad, respektive 500 kr/månad för laddplats. I föreningen finns även MC/moped-garage där plats kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad för invändig plats och 70 kr/månad utomhus. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV levereras av Tele2 (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Bahnhof (bredband med en hastighet om 1000/1000 MBit/s ingår i månadsavgiften).

Övrigt:
Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med mycket grönska, uteplatser och grillmöjligheter. Här finns även lekplats.

Miljöhus finns på gården.

Två tvättstugor med tillhörande torkrum finns i markplan i varje byggnad. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera. Maskinerna är nyare och tvättstugorna bokas via taggsystemet.

Cykelboxar finns på gården samt i källarplan och kan hyras till en kostnad om ca 20 kr/månad samt en depositionsavgift om 200 kr för nyckeln. Det finns i dagsläget lediga boxar. I trapphusen finns barnvagnsrum som kan nyttjas mot en depositionsavgift om 200 kr för nyckel. På Sjöblads väg 25 finns även en festlokal som kan nyttjas till en kostnad om 200 kr/dygn samt depositionsavgift om 2 000 kr.

Föreningen har en föreningslokal som medlemmarna låna mot deposition hyra till privata tillställningar (dock inga fester kvällstid).

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensamhetsel och elkostnaden debiteras tillsammans med månadsavgiften. För detta tillkommer en obligatorisk administrativ kostnad om 46 kronor/månad.

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/ida

Karta

Området

Allmänt

Lägenheten är beläget i ett lugnt och trivsamt område med mycket grönska. Det mesta finns i närheten; affärer, mataffärer, restauranger, skolor och förskolor.

Kommunikation

Goda förbindelser med stadsbussar och "superbussen" till city. Den bilburne tar sig smidigt både in till centrum och ut på Ringvägen.

Parkering

I föreningen finns 388 parkeringsplatser och 305 garageplatser, varav 4 st laddplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om cirka 200 kronor/månad, garageplats kan hyra till en kostnad om cirka 360 kronor/månad, respektive 500 kronor/månad för laddplats. I föreningen finns även MC/moped-garage där plats kan hyras till en kostnad om cirka 100 kronor/månad för invändig plats och cirka 70 kronor/månad utomhus. Separat kösystem tillämpas.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post