Utsiktsgatan 40

Bara

Tomt på toppläge med härlig utsikt och generös byggrätt!

I det nya barnvänliga området Bara backar ligger denna souterängtomt. Tack vare läget på tomten bjuds här på sol hela dagen, fin utsikt och med största sannolikhet insynsskyddad tomt. Den allmänna byggrätten säger att 30% av fastigheten får bebyggas, vilket gör det möjligt att bygga ett stort hus för den som så önskar. Bygglov för ett hus finns och prisförslag på andra husalternativ, kontakta mäklaren för mer information. Tomten är ej kopplad till någon husleverantör eller tidsplan utan köparen kan själva bestämma vem som ska uppföra huset och när. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

FAKTA

KOMMUN:
Svedala
POSTNUMMER:
23361
OMRÅDE:
Bara backar
TYP:
Fastighet
BOAREA:
0 m²
utgångspris:
1 995 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

BOKA TID FÖR VISNING

Gör en intresseanmälan

Vi har för närvarande inga inbokade visningar. Tryck på knappen nedan för att göra en intresseanmälan

Intresseanmälan
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

LÄNKAR OCH DOKUMENT

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Taxeringskod:
210 Småhusenhet, tomtmark till helårsbostad
Taxeringsvärde:
550 000 kr (år 2019)
Tomt:
723 m²
Övrigt tomt:
Den generella byggrätten säger att 30% av fastigheten får bebyggas. Detta innebär att ett hus med boarea över 300 kvadratmeter sannolikt skulle kunna byggas för den som så önskar.

Anslutningsavgifter för tillkommer och uppskattas till följande: VA: cirka 160.000 kr, el cirka 30.000 kr och bredband via fiber cirka 20.000 kr.

Fastigheten kommer att vara med i en samfällighet när det kommer till sophantering med miljöhus i området. Samfällighetsavgift tillkommer, men kostnaden för renhållning är lägre jämfört med individuell renhållning/sophämtning för fastighet.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Svedala Skammarp GA:1

Byggnad

Interiör

Planritning

Länkar och dokument

Detaljplan.pdf
Nybyggnadskarta.pdf

Karta

Området

Allmänt

Bland skånska fält och ängar växer ett nytt bostadsområde upp i familjevänliga Bara. I ett vackert kuperat landskap skapas mysiga bostadskvarter med lummiga grönområden och plats för leklust och spring i benen. Bara backar utvecklas till ett nytt bostadsområde med 240 bostäder i form av villor, parhus, radhus och lägenheter samt fribyggartomter. Här byggs också en ny förskola, flera lekplatser och härliga grönytor. Genom området mellan Joachims Becks gata och Idrottsgatan byggs en huvudgata som kommer att utformas med trädallé och parallell gång- och cykelväg. Hastighetsdämpande åtgärder kommer att utföras längs gatan för att skapa trygghet för de boende. Två fördröjningsmagasin för dagvatten kommer också att anläggas, varav ett större med vattenspegel och en befintlig våtmark som utvidgas och skapar en levande naturmiljö. I Bara finns bland annat matbutik, tandläkare, vårdcentral, bibliotek, friluftsbad och frisör. Det finns även två grundskolor; Spångholmsskolan och Baraskolan

Kommunikation

Från Bara avgår regionbuss 142 med täta förbindelser till Malmö. Den bilburne tar sig smidigt in till Malmö och ut på motorvägarna.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka fastigheten noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av fastigheten (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post