Branteviksgatan 28

Malmö

Genomgående trea med stor balkong och hiss i stabil förening!

Hissen tar oss upp till fjärde våningen där denna välplanerade trea bjuder på snyggt kök i vitt med stor matplats, rymligt renoverat badrum, luftigt vardagsrum, två rymliga sovrum med utgång till stor balkong i västerläge och gott om förvaring. Här bor man i grönskande omgivningar i välskött förening. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 41
OMRÅDE:
Östra Sorgenfri
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
79,5 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
4 av 5, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från de båda sovrummen nås den rymliga balkongen med fri utsikt över grönområden och idrottsplats. Balkongen om hela 10 kvadratmeter ligger i västerläge och bjuder på eftermiddags- samt kvällssol. Här ligger trätrall på golvet och här finns även markis. Tack vare att balkongen är väldigt rymlig finns det gott om plats för bord, stolar och andra möbler.

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka åtta kvadratmeter.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1972

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och plastmatta på golvet. Här finns plats för avhängning samt mycket goda förvaringsmöjligheter i den stora garderoben med skjutdörrar till vänster samt i de två garderoberna med ovanliggande skåp längre in till höger.

Från hallen nås badrummet som renoverades cirka 2008 (kvalitetsdokument finns). Badrummet är helkaklat i vitt med blå detaljer, på golvet ligger blått klinker och belysningen utgörs av infällda spotlights. I den högra delen av badrummet finns wc, tvättställsmöbel och spegel. Rakt fram och i den vänstra delen ligger duschdelen med dusch med infällbara dörrar, vattenburen handdukstork, tvättställsmöbel, spegel samt ytterligare badrumsskåp.

Köket som även det renoverades cirka 2008 har ljusa väggar, ljust laminatgolv och två fönster som vetter mot föreningens välskötta innergården. Den vita inredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i trä löper ljust kakel. Här finns dubbla kyl/frysar, spis med ugn och kolfilterfläkt. I köket finns en väl tilltagen matplats med rum för sex personer.

Vardagsrummet har ljusa väggar, parkettgolv och stort fönster som bjuder på utsikt över den fina gården. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, bokhyllor och matplats.

Från hallen nås det första sovrummet som har väggar i ljuslila, parkettgolv och fönster som vetter mot balkongen som även nås härifrån. Här finns gott om plats för säng, arbetsplats, bokhylla och andra möbler för den som så önskar.

Mastersovrummet har ljusa väggar, parkettgolv och fönster samt utgång till balkongen. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två garderoberna med ovanliggande skåp. '

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Idogheten

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen HSB Idogheten är en äkta bostadsrättsförening som består av 127 lägenheter. Föreningens byggnader färdigställdes 1972 och har adresserna Branteviksgatan 20-38. Föreningen innehar fastigheten Idogheten 3 med tomträtt, nästa omförhandling av tomträttsavgälden sker 2023/2024 (tomträttsavgälden omförhandlades senast 2013/2014).

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 2% från och med 2018-01-01. I dagsläget är det inga ytterligare höjningar beslutade men föreningen har sedan tidigare höjt avgiften med cirka 2% vart tredje år.

Renovering och underhåll:

Gjorda renoveringar:
2016-17 - Spolning av stuprör och filmning av avlopp
2016 -Fasadrenoveringar (utbyte av balkong- och fönsterbalkar samt fogar)
2016 - Rensning av Ventilationskanaler i samband med OVK
2016 - Successiv uppdatering av utrustning i tvättstugor
2016 - Elcentraler har bytts ut och moderniserats
2016 - Målning av källarutrymmen
2016 - Komplettering med grillplats på gården
2016 - Installation av elektroniskt tvättbokningssystem.
2016 - Översyn av fönster
2016 - Erbjudande av installation av nya ballofixer
2015 - Införande av gemensam el
2015 - Utbyte av armaturer i källare och gemensamma utrymmen till LED
2014 - Lättare underhåll av tak
2009 - Inspektion och spolning av avloppsstammar
2009 - OVK gjord
2008 - Gården renoverades
2003-2006 - Fönster byttes

Kommande renoveringar:
2019 - Underhållsspolning av avlopp
2023 - Underhållsspolning av avlopp
Byte av tvättutrustning görs efterhand

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV levereras av Com Hem. (basutbudet ingår i avgiften) och bredband finns v av Bahnhof. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 69 kronor/månad.

Parkering
Garaget under gården rymmer 71 bilar och 10 MC/moped. Separat kö tillämpas för dessa platser. Kostnad för garageplats är 300 kr/mån för bil och 150 kr/mån för MC/moped. På gatorna i området finns också gott om parkeringsplatser, boendeparkering är tillgängligt.

Övrigt:
Föreningen har en mycket fin gård med grönskande miljö för både stora och små med lekplats för de minsta, sittplatser och grillplatser.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen har ett gemensamt el-avtal. Förbrukningen mäts en gång per kvartal och betalningen debiteras därefter lägenhetsinnehavaren per månad.

I källaren finns två stycken tvättstugor, vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Föreningen har en ett gemensamt gym, kostnaden för ett årskort är idag 250 kr. Föreningens gemensamhetslokal rymmer 30 personer, kostnaden för hyra av denna är 200 kr. Det finns också ett miljöhus för källsortering och möjlighet att slänga grovavfall i container två gånger per år.

Föreningen beslutade 2015 att man skulle anta HSB's normalstadgar av 2011. Bolagsverket registrerade de nya stadgarna i februari 2016.
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen planerar sannolikt att gå över till normalstadgar 2011 version 5 till årsskiftet.

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Trevligt område nära såväl grönområden som mataffärer, city och kommunikationer. I området ligger ICA med post- och spelombud, här finns även pizzeria och andra affärer. 10 minuters promenad till lågprisvaruhuset Willys och på samma tid promenerar man till Möllan samt Folkets Park. I området finns även Stenkulaskolan.

Kommunikation

Mycket bra förbindelser både kommunalt och för den bilburne. Stadsbuss nummer 5 (Malmöexpressen) och 33 stannar i området och från Nobeltorget avgår även buss 3. Man håller på att bygga en ny hållplats för järnväg vid Amiralsgatan. Härifrån kommer man sedan att kunna ta tåget till exempelvis Köpenhamn eller Göteborg. Den bilburne tar sig smidigt både in till stan och ut på Ringvägen.

Parkering

Föreningen har garageplatser til uthyrning, därutöver råder boendeparkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809