Ystadsgatan 31

Malmö

Stor fyra på 100 kvm på optimalt läge i fastighet anno 1930!

På Ystadsgatan 31, i fastighet från 1930 har vi nu en bostad som letar efter nya ägare. Vi erbjuder en social planlösning med stort kök och matsal, ett badrum samt en gäst-wc, två sovrum, ett vardagsrum samt två klädkammare i hallen. Allt detta i en trivsam miljö där man har bevarat många originaldetaljer. Välkomna!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 25
OMRÅDE:
Möllevången
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
100 m²
ANTAL RUM:
4
VÅNINGSPLAN:
2 av 4, hiss saknas
MÅNADSAVGIFT:
5 660 kr/mån inkl värme, va samt kabel-tv. El (130 kr/mån) samt bredband (165 kr/mån) tillkommer som en obligatorisk kostnad. Totalt 5 955 kronor/månad.
som utgångsbud:
2 595 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Åsa Öjes

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2017-08-21 17:30 - 18:00

Välkomna på öppen visning!

2017-08-27 12:00 - 12:30

Välkomna på öppen visning!

Boka tid

Välj en tid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andelstal 6,1382%
Driftskostnad:
Totalt 4 320 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
    El:
    1 560 kr/år
    Försäkring:
    2 760 kr/år
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Till lägenheten hör två vindsförråd.

Kommentar till driftskostnaderna:
Eftersom föreningen tillämpar gemensam el och lägger denna kostnad (130 kr/månad) på avgiften har vi tagit 130 kr x 12 månader för att få ut en ungefärlig kostnad per år. Denna kostnad kan komma att variera beroende på förbrukningen.

Försäkringskostnaden är beräknad efter schablon. Vi har räknat på att hemförsäkringen är ca 150 kr/månad samt BR-försäkring ca 80 kr/månad. Totalt 4 320 kronor/ år. Denna kostnad kan också variera beroende bolag, tillval mm.

Andelstal:
Andelstal kapital 6,15930 %
Andelstal 6,13820 %
Årsavgift andel 6,08 %

Kommentar avgift
Månadsavgiften är 5 660 (5 659,78) kr/månad. El (130) samt bredband (165) tillkommer som en obligatorisk kostnad. Totalt 5 955 (5 954,78) kronor/månad.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1930
Fönster:
Kopplade 2-glas med spröjs
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

Varmt välkomna till en fantastisk våning i fastighet anno 1930. Här bjuder vi på generösa sällskapsytor, två sovrum, rymlig möblerbar hall och mycket mer.

På våning två stiger vi in i bostaden som har en otrolig charm där vackra originaldetaljer varsamt är bevarade. I den nyrenoverade hallen har vi gott om plats för både avhängning av ytterkläder men också bra förvaring i form av två rymliga klädkammare. Väggarna är vitmålade och på golvet har vi ett vackert brädgolv, som även är genomgående i hela lägenheten.

Köket har tidigare varit två rum men som har öppnats upp och är nu en fantastisk social yta där man kan mingla med sina gäster samtidigt som man lagar mat och pysslar i köket. Detta har underlättats mycket via köksön som byggts upp som en avskiljare mellan kök och matsal. Köket har svarta högblanka luckor med en bänkskiva av trä. Stänkskydd i form av blå-grå mosaik. Fönstren i köket är de vackra gamla fönstren som är renoverade, och i den här bostaden har man valt att sätta in ett extra tjockt glas för isoleringens skull. Två fönster finns i rummet som ger ett vackert ljusinsläpp. I matsaldelen är en tegelvägg framtagen. Jordnära färger som ger en lugn och mysig känsla till rummet.

Inredning kök:
Spishäll (2007, Husqvarna)
Kyl och frys (2007, LG)
Diskmaskin (2007, Gorenje)
Fläkt (2017, Siemens)

Vardagsrummet har vi vägg i vägg med matsalen. Här finns gott om plats för både förvaringsmöbel som en soffgrupp. Väggarna är målade i en ljus kulör. Även här finns ett stort fint fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp.

Badrummet och gäst-wc:n renoverades 2007. Båda är helkaklade med grått klinkergolv och gråa kaklade väggar. Gäst wc:n är utrustat med vask samt en wc. Badrummet är utrustat med vask, wc, handukstork samt badkar.

Sovrummen ligger vägg i vägg med varandra. Sovrummet till vänster har vitmålade väggar och en fin inbyggd bokhylla längs vänstra sidan av rummet. Det högra sovrummet har en ljuvlig mönstrad tapet som en fondvägg, resterande väggar är målade i en ljus kulör. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbel om så önskas. Båda sovrummen har stora fönster som vetter mot innergården.

Varmt välkomna på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Skrået

Allmänt:
Brf Skrået är beläget på Möllevången med adresserna Ystadsgatan 31 samt Falsterboplan 31 a-b. Föreningen har totalt 19 lägenheter samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Fastigheten byggdes år 1930, arkitekt var Birger Linderoth. Föreningen äger marken.

Renoveringar och reparationer
Vattenstammarna renoverades på 1970-talet, därefter har de spolats underr 2007-2008.
Fönster 2008
El bytt 2008
Nytt miljöhus 2008
Tvättstuga renoverades 2008. Där finns två tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum.

Inom en femårsperiod är planen att lägga om papptaket (innergården) samt att göra vid fasaden.

Föreningen tar hand om trapphusstädningen själva, detta sker ca var 7:e vecka.

Föreningens hemsida finner ni på www.skraet.se.

Karta

Området

Allmänt

Optimalt läge där vi har allt vi behöver runt knuten. Längs gatan finns många små butiker, pizzerior, kaféer och restauranger. Längst ned på gatan finner vi även Möllevångstorget som erbjuder en generös torghandel 6 dagar i veckan. Här fyndar vi både frukt och grönt. Ett stenkast från Triangelns tågstation och Södervärn som är en knutpunkt för såväl stads- som regionbussar. Triangelns köpcentrum når vi på en kort promenad, även Mobilias köpcenter har vi inom ett behagligt avstånd. Folkets park går vi till på ca 5 minuter. Här erbjuds aktiviteter för små och stora under hela året.

Kommunikation

Södervärns busstation där i princip alla stadsbussar går via. Regionbussarna stannar här.

Parkering

Föreningen har ingen parkering att upplåta. Man kan teckna en boendeparkering via Malmö stad där man betalar 15 kronor/dag i område GK-C.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Åsa Öjes

Ansvarig mäklare

Åsa Öjes
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312060
Mobilnr: 0707-783862
E-post