Krankajen 34

Malmö

Ljus, rymlig tvåa som kan göras om till trea i populära Dockan!

I välskött förening som sänkt avgiften föregående år ligger denna hörntvåa som kan byggas om till trea Lägenheten har en takhöjd om 3,4 meter och bjuder på fri havsutsikt, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, balkong med havsutsikt, rymligt sovrum, stort badrum och gott om förvaring. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21112
OMRÅDE:
Dockan
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
77 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
1 av 6, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
3 673 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, 315 kronor för bredband och fast elkostnad tillkommer
utgångspris:
2 995 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2017-11-20 18:00 - 18:30

Välkommen på visning! Öppen visning.

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Reparationsfond fn 0 kr, andelstal 1,21%
Driftskostnad:
Totalt 3 024 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  2 160 kr/år
  Försäkring:
  864 kr/år
  El-förbrukning:
  1560 kWh/år
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i österläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol. Balkongen erbjuder sittplats för fyra personer och bjuder på fri havsutsikt.

2015 målades väggarna i vardagsrum och kök om
2017 lades ny ekparkett i hall, kök och vardagsrum
2017 installerades ny stor kyl och ny stor frys (från Siemens)

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 5-6 kvadratmeter.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2007
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

Långt ut på Krankajen i omåttligt populära Dockan ligger denna ljusa hörntvåa i förening med mycket god ekonomi som sänkt avgiften och som under de senaste åren haft avgiftsfri månad i december. Föreningen har övernattningslägenhet, garage i huset och en mysig innergård. Denna ljusa lägenhet med hela 3,4 meter i takhöjd bjuder bland annat på fri havsutsikt, social planlösning och inbjudande balkong.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett på golvet. Till vänster finns plats för avhängning. Längre in till vänster finns utmärkta förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren med smarta förvaringslösningar och garderober. Då klädkammaren har fönster kan den som önskar här enkelt bygga ut rummet genom att flytta vägg samt dörr och på så sätt skapa ytterligare ett sovrum.

Rakt fram ligger de sociala ytorna med kök med matplats till vänster i öppen planlösning mot vardagsrummet. De stora fönsterpartierna bjuder på fri havsutsikt, ger ett generöst ljusinsläpp och tillsammans med takhöjden om 3,4 meter skapas en otrolig rymd. Det är även härifrån som balkongen nås. Även här är väggarna vita och på golvet ligger samma mattlackde ekparkett. Köket i vitt från HTH/Uno Form erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i svart samt rostfritt löper vitt kakel. Köket är utrustat med stor kyl (Siemens -2017), stor frys (Siemens -2017), diskmaskin (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch), inbyggnadsugn (Bosch), spishäll (Bosch) och spisfläkt. Här finns matplats för 6-8 personer. Vardagsrumsdelen erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Sovrummet har vita väggar, ekparkett på golvet och fönster som bjuder på fri havsutsikt. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå. Från rummet nås lägenhetens andra klädkammare som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Från hallen nås det rymliga badrummet som är helkaklat i vitt och har grått klinkergolv med underliggande golvvärme (elektrisk). Till höger ligger badrummets tvättdel med tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), ovanliggande grå bänkskiva samt plats för ytterligare förvaring och tvätttillbehör. Längre in i badrummet finns duschhörna med infällbara glasdörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp och spegelskåp.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Brf Kaj 33

Äger marken:
Ja
Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Kaj 33 är en äkta bostadsrättsförening som består av 75 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, samt en lägenhet och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaden uppfördes 2006-2007 och har adresserna Krankajen 30-36. Föreningen äger marken.

Ekonomi:
Föreningens har god ekonomi och vid årsskiftet 2015/2016 sänktes avgifterna med 10 %. Under 2016 och 2017 hade föreningen en avgiftsfri månad i december.
Det finns i nuläget inga planerade avgiftsändringar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om cirka 2,5 % av prisbasbeloppet som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om cirka 1 % av prisbasbeloppet per pant.

Renovering och underhåll:
Under 2015 har bland annat filterbyte och avloppsspolning av samtliga lägenheter genomförts.
Under 2016 har föreningen som en del av det löpande underhållsarbetet låtit se över och rensa ventilationskanalerna i samtliga lägenheter, monterat brytskydd på källarförrådsdörrarna, delat ut ventilationsfilter och genomfört en cykelinventering.
Föreningen har enstegsfasader, som kommer att bytas ut under våren 2018 genom JM:s försorg. JM tar kostnaden för detta.
För övrigt har föreningen Inga större renoveringar eller underhåll planerat.

Parkering:
Föreningen har 15 parkeringsplatser och 68 garageplatser, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 700 kronor/månad, MC-plats cirka 275 kronor/månad och parkeringsplats cirka 400 kronor/månad.
Cykelparkering finns intill fasaden samt i garaget.

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV och bredband levereras av Telia. Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär ett TV-utbud på 20 kanaler, telefoni och bredband med en hastighet av 100 Mbit/s nedströms och 10 Mbit/s uppströms. Bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 230 kronor/månad.

Övrigt:
Föreningen har en övernattningslägenhet som ligger till vänster om trappuppgång 32. Övernattningslägenheten kan hyras av medlemmarna till en kostnad om cirka 200 kronor per dygn.
Föreningen har gemensamhetsel och debitering av elavgiften sker med en fast och en rörlig del per lägenhet. Den fasta delen om 85 kronor/månad debiteras på månadsavgiften. Den rörliga delen debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
Föreningens innergård har gräsmatta, planteringar, bänkar och grillmöjligheter.
Miljöstationen med källsortering finns inne i byggnaden och nås utifrån fasadens framsida.
Föreningen anordnar årligen olika aktiviteter såsom grillkvällar och glöggmingel.
Informationen är hämtad från föreningens hemsida www.kaj33.se samt senaste årsredovisning.
För mer information se bifogad årsredovisning samt föreningens hemsida www.kaj33.se

Karta

Området

Allmänt

Välkommen till ljuvliga, saltstänkta Dockan som bjuder in med det utmärkta läget vid vattnet och sitt generösa utbud av restauranger och caféer. Den badsugne promenerar till Västra Hamnens badplatser på cirka 10 minuter och på 5 minuter når man gym och matbutiker. På 7 minuter når man Centralen och city med sitt stora butiks- och nöjesutbud.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flertalet stadsbussar stannar i området och det är endast 7 minuters promenad till Centralen varifrån tåg och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på motorvägarna.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post
Johannes Svedin

Biträdande mäklare

Johannes Svedin
Reg. Fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312060
Mobilnr: 0707783862
E-post