Enebacksvägen 32

Solbacken, MALMÖ

Välplanerat kedjehus med många originaldetaljer på hörnläge!

På populära Solbacken med närhet till parker, skolor, hav och city ligger detta väldisponerade kedjehus. Bostaden bjuder på rymligt vardagsrum med utgång till trädgård, möjlighet till fyra sovrum, kök med matplats, badrum, gäst-wc, förråd och tvättstuga. Huset har många attribut från byggåret, här ges köparen möjlighet att sätta sin egen prägel. Från två håll nås den insynsskyddade trädgården med gräsmatta, uteplats och grönska. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21764
OMRÅDE:
Solbacken
TYP:
Fastighet
BOAREA:
109,5 m²
ANTAL RUM:
4
BYGGÅR:
1969
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från både vardagsrummet och tvättstugan nås atriumgården/ trädgården. Här finns stenbelagd uteplats, gräsmatta, rhododendron, hortensia och smultron. På entrésidan finna grönska i form av olika buskar.


Till bostadsrätten hör en garageplats i garagelänga. Platsen som tillhör ligger i samma länga som bostaden och är nummer tre räknat från vänster framifrån garageportarna sett.

Lägenhetsförteckning:
Bostadsrätten är registrerad som 5 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.

Föreningen har inget avtal på hur stor atriumgården samt trädgården på framsidan är samt hur de upplåts, men enligt samtal med ordförande (2021-02-17) är det endast bostadsrättsinnehavaren som disponerar över atriumgården och trädgården på framsidan.

Byggnad

Byggnadstyp:
Kedjehus
Byggnadsår:
1969

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Till vänster finns plats för avhängning och förvaring i garderoberna.

Gäst-wc:n som ligger till vänster från entrén sett har våtrumstapet på väggarna och plastmatta på golvet. Här finns wc (-2021) och tvättställ.

Till höger ligger det första sovrummet som har tapetserade väggar, parkettgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Det rymliga vardagsrummet har vackert parkettgolv i original, ljus tapet på väggarna och stora fönster som vetter mot trädgården som även den nås härifrån. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, bokhyllor, TV-möbel och exempelvis matplats. Den som önskar kan enkelt dela av rummet och skapa ytterligare ett rum genom att här sätta upp en vägg.

Matrummet som nås från både hallen och vardagsrummet kan även disponeras som sovrum genom att här sätta upp en vägg. Rummet har tapetserade väggar, heltäckningsmatta på golvet och fönster mot trädgården.

Mastersovrummet som nås från hallen har tapetserade väggar, heltäckningsmatta på golvet och fönster mot trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummets fram garderober med ovanliggande skåp erbjuder bra förvaring.

Badrummet har ljusa väggar, plastmatta på golvet och litet fönster som släpper in naturligt ljus. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, bidé och spegelskåp.

Köket har ljusa väggar, korkmatta på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns bra med förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med spis med ugn, spisfläkt och kyl/frys (cirka -2018). I delvis öppen planlösning mot köket ligger matplatsen med samma tapet och golv som i köket samt fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats att möbler med matbord för 6-8 personer.

Från både köket och via separat entré nås bostadens förråd och tvättstuga. Här finns goda förvaringsmöjligheter i stort förrådsutrymme samt ytterligare förvaring i ett förråd längre in. I tvättstugan finns tvättmaskin av äldre modell och från tvättstugan nås trädgården.

Planritning

HSB brf Solbacken i Malmö

Allmänt:
HSB brf Solbacken i Malmö

HSB:s Brf Solbacken i Malmö är en äkta bostadsrättsförening bestående av 37 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader färdigställdes 1969 och har adresserna Pilåkersvägen 49-55, 68-76 och Enebacksvägen 6-64. Föreningen innehar marken med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2019. Föreningen har beslutat att köpa loss tomten, köpet kommer sannolikt att gå igenom i juli 2021.

Ekonomi
En avgiftshöjning om 2% genomfördes 1 januari 2021. Föreningen har inte beslutat om några avgiftsändringar, beslut om detta fattas i samband med budgetmöte under våren 2021.
Friköpet av tomten ska enligt föreningen inte påverka avgiften då man budgeterat för detta.

Renovering och underhåll
Följande renoveringar är genomförda:
Dörrar, entrépartier, tak genomgick underhåll 2014.
Elinstallationer och cirkulationspump reparerades 2015.
Underhåll av entrépartier 2016.
Paneler och plank byttes och reparerades 2017.
Plank och paneler målades 2018.
Sju stycken förrådsdörrar byttes 2018.
Garageplaner fick aluminiumbeklädnad 2018.
Asfalt, tak och tegelfogar lagades 2019.
Tak tvättades 2019.
Förrådsdörrar och sidoljus byttes 2020.

Kommande åtgärder enligt underhållsplan:
Kommande renoveringar sker enligt underhållsplan. Föreningens gemensamma underhållsplan arbetar de kontinuerligt med och därför kan nedanstående punkter tidigareläggas eller senareläggas beroende på vad som upptäcks och ses som nödvändigt.
Atriumdörrar byts vid behov.
Översyn av värmecentralen 2022.
Vipportar 2024.
Rensning av avlopp, spolning i nät och mark 2025.
Underhåll av entrépartier och spolning av avloppsledningar 2026.
Renovering av paneler och plank 2027.
Stambyte 2028.
Värme- kv- & vv-ledningar, radiatorer 2028.
Asfaltering 2028.
Byte av takbeklädnad, hängrännor och stuprör 2030.

TV och internet:
TV levereras av Telia (Mellanpaketet inklusive DR1 och DR 2 ingår i månadsavgiften). Bredband via fiber levereras av Telia, bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang.

Parkering:
Till varje bostadsrätt hör en garageplats i länga.

Övrigt:

Föreningen har miljöstation med källsortering.

Föreningen har en gemensam container i där man kan slänga brännbart material.

Karta

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).


BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809