Estlandsgatan 5C

Heleneholm, MALMÖ

Ljus, välplanerad tvåa med balkong i västerläge!

På tredje våningen ligger denna ljusa och välplanerade tvåa utan insyn. Lägenheten bjuder på rymligt vardagsrum med utgång till balkong i västerläge, rofyllt sovrum med inbyggda garderober, kök med vacker originalinredning och matplats, badrum med badkar samt möblerbar hall med bra förvaringsmöjligheter. Stabil och välskött förening med inbjudande gårdsmiljö. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 31
OMRÅDE:
Heleneholm
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
58,6 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
3 av 4, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i västerläge och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Balkongen erbjuder plats att möbler med bord och stolar samt bjuder på fri utsikt över föreningens fina innergård.

Säljaren disponerar idag över ett matkällarförråd och ett källarförråd.

Andelstal:
Föreningen har vid förfrågan från mäklaren endast uppgett lägenhetens andelstal av de totala insatserna som är 1,04698 %. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte uppgett något andelstal som anger lägenhetens andel av de totala årsavgifterna.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1957

Interiör

I grönskande och rofyllda kvarter med närhet till köpcentrumet Mobilia samt med utmärkta kommunikationer utanför ligger denna lägenhet i byggnad som uppfördes 1957. Föreningen är stabil med en engagerad styrelse, har god ekonomi och har gjort många av de tunga renoveringarna. På tredje våningen i huset ligger denna ljusa och välplanerade lägenhet med balkong som bjuder på eftermiddags-/kvällssol.

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och plastmatta på golvet. Här finns plats för avhängning och förvaring i de två garderoberna med ovanliggande skåp. Hallen erbjuder även plats att möblera med till exempel byrå och bänk.

Till vänster ligger köket som har vita väggar och plastmatta. Den fina originalinredningen i ljusgrått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Här finns kyl/frys (-2015), spis med keramisk häll och kolfilterfläkt (-2020). Vid fönstret i köket finns matplats för 3-4 personer.

Det rofyllda sovrummet har ekparkett, vita väggar och fönster med fri utsikt. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummets två inbyggda garderober med ovanliggande skåp erbjuder bra förvaring.

Badrummet som nås från hallen är halvkaklat i vitt och på golvet ligger vitt klinkergolv. Här finns badkar (som remaljerades 2019 med fem års garanti) med dusch, wc, tvättställsmöbel och spegel.

Det ljusa, luftiga vardagsrummet har vita väggar, vacker fiskbensparkett och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhylla.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Skeppsbyggaren

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren är en äkta bostadsrättsförening som består av 101 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1957, har adresserna Estlandsgatan 5A-E samt Lettlandsgatan 2A-C och föreningen äger marken.

Ekonomi:
Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 10% den 1 januari 2020. I dagsläget finns inga beslut om några avgiftsändringar.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.

Renovering och underhåll:
Följande renoveringar är genomförda:
1995: Köksavloppsstammar och avlopp rensades.
2001: Huskropparna målades utvändigt.
2003: Skärmtak målades, rökluckorna kontrollerades och lägenhetsdörrarna byttes.
2004: Asfalterades gångbanor och parkering, kodlås installerades, föreningslokalen restaurerades och ventilationsrör åtgärdades.
2005: Fönstersyn och takreparationer.
2006: Nytt pappskärmstak på Estlandsgatan. Nya torktumlare. Reparation av parkeringsplatser på Estlandsgatan.
2007: Reparation av avloppsrör. Sotning. Koll av ventiler i bad, kök och rum. Nya stuprör. Expansionskärl besiktigade. Justering av nya fläktar i torkrummen.
2008: Rensning av avlopp. Reparation av fönsterbalkar, ytterdörrar och kodlås.
2009: Byte av belysning i trapporna.
2010: Reparation av ytterbelysning. Nya fläktar i torkrummen.
2011: Målning av entréer.
2012: Byte av inloppsvattenstammar. Husets gavel blev klädd. Nya utemöbler. Reparation av balkonger- skärmtak och utvändigt måleriarbete utfördes. Byte av fönsterbalkar.
2017: Renovering av elstammar samt byta av elmätare till 3-fas. Byta av elskåp i alla lokaler och lägenheter samt installation av jordfelsbrytare. Montering av ny grind för både bil och gående. OVK genomförd samt rensning av ventilationskanaler. Ombyggnad av förråd till miljörum samt ombyggnad till källsortering av avfall. Renovering och byta av gamla fönsterbalkar.
2018 installerades 3-fas el i samtliga lägenheter och gemensam el infördes i fastigheten, rensning av avloppen.
2019 bytt värmecentral, bytt ut rökluckor på taken.
2020 relining av samtliga avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

TV och internet:
Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Ett basutbud av digital-TV samt bredband med en hastighet om 100/10 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering:
Föreningen har 49 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att en parkeringsplats är cirka 50 kronor/månad.

Övrigt:
Föreningen har gemensamhetsel och den faktiska förbrukningen avläses varje kvartal.
Föreningen har en stor, grönskande innergård med gemensamma utemöbler och grillmöjligheter.
Föreningen har två gemensamma tvättstugor belägna på markplan, vardera utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum samt en centrifug. I föreningen finns även en festlokal som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om cirka 200 kronor/tillfälle samt en depositionsavgift om 400 kr.
I källaren finns barnvagnsförråd.

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönt område endast ett stenkast från köpcentrat Mobila med många affärer, flertalet caféer, restauranger och SATS-gym. Här bor man centralt, men lugnt och skönt.

Kommunikation

Goda kommunikationer; i närheten avgår flertalet stads- samt pendelbuddar och från närliggande Dalaplan avgår ytterligare fler stadsbussar och andra stadsbussar. Pendlaren tar sig smidigt till både yttre och inre ringvägen och särskilt enkelt kommer man ut på E6/E22 i södergående riktning.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder gratis parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809