Henrik Wranérsgatan 1C

Malmö

Smakfullt renoverad trea med två balkonger granne med havet!

Hissen från markplan tar oss upp till fjärde våningen där denna lägenhet bjuder på stilrent renoverat kök från HTH med matplats, två rymliga sovrum, stort vardagsrum, smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin, möblerbar hall, gott om förvaring och två balkonger. Toppläge på Ribersborg vid havet och parker i stabil förening!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
217 53
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
89 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
4 av 8, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Lägenheten har två balkonger, en som nås från vardagsrummet som ligger i österläge, bjuder på morgon-/förmiddagssol och utsikt över gård, grönskande träd och mot havet. Den andra balkongen som nås från mastersovrummet ligger även den i österläge och bjuder på samma fina utsikt. Båda balkongerna har trätrall på golvet och erbjuder gott om plats för möbler.

All el i lägenheten drogs om 2011 då även dimrar till all belysning (utom hallbelysningen) sattes in. Nätverksuttag finns i vardagsrummet, i klädkammaren och i mastersovrummet. När badrummet renoverades 2018 förbereddes det även för installation av nya vattenledningar. Detta innebär att det inte kommer att krävas några ingrepp i badrummet (inga utanpåliggande vattenledningar) i samband med stambyte av vattenledningar.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1962
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

På våning fyra med hiss från markplan ligger denna lägenhet som totalrenoverats. Här har inget lämnats åt slumpen, renoveringarna är gjorda med smakfulla, stilrena materialval och med smarta lösningar. Med sina 89 kvadratmeter är lägenheten väldigt rymlig och samtliga rum stora samt lättmöblerade. Lägenheten bjuder på vita, bredspacklade väggar och välbevarade originalgolv i form av fiskbensparkett samt kalksten. Dessutom bjuder lägenheten på två balkonger, där en förslagsvis kan möbleras med bord och stolar och den andra med soffa.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar den rymliga hallen med vita väggar och klassiskt, tidstypiskt kalkstensgolv i original. Här finns plats för avhängning till vänster och till höger finns plats att möblera med skåp eller byrå. Hallen erbjuder dessutom utmärkta förvaringsmöjligheter i de tre inbyggda garderoberna med ovanliggande skåp till vänster och den rymliga klädkammaren med platsbyggd inredning samt Elfainredning till höger.

Rakt fram ligger köket som renoverades på smakfullt sätt 2011. Här är väggarna vita, på golvet ligger schackrutigt klinkergolv och fönster vetter mot föreningens fina innergård. Den tidslösa inredningen i vitt från HTH erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och ovanför den grå bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll (Siemens -11), varmluftsugn (Siemens -11), inbyggnadsmikro (Siemens -11), integrerad kyl, fullhöjd (Elektrolux -11), integrerad frys, fullhöjd (Elektrolux -11), integrerad diskmaskin (Siemens -11) och kolfilterfläkt (Fjäråskupan -11). I köket finns även matplats för minst fyra personer.

Till vänster ligger mastersovrummet som har vita väggar, fiskbensparkett i original och fönster som vetter mot den ena balkongen som även nås härifrån. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, arbetsplats och den stora garderoben med skjutdörrar i vitt samt spegelglas med inredning från Elfa erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrummet som renoverades och byggdes ut 2018 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt och på golvet ligger svart, hexagonformat kakel med underliggande golvvärme (elektrisk). Här har man gjort påkostade, smarta val med snygga lösningar från Svedbergs, Kuma, Kvik, INR och Höganäs. Badrummet är utrustat med stort badkar med duschvägg och takdusch (badkaret kan bytas mot dusch), vägghängd wc, infällt tvättställ med underliggande förvaring, tvättmaskin (LG), spegelskåp med inbyggd, dimbar belysning, och handdukstork (elektrisk samt vattenburen).

Det andra sovrummet har vita väggar, fiskbensparkett i original och fönster som vetter mot gården samt ytterligare ett fönster som vetter mot lägenhetens andra balkong samt den grönskande omgivningen. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Det stora vardagsrummet har vita väggar, fiskbensparkett i original på golvet och stort fönster som vetter mot lägenhetens andra balkong som även den nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, fåtöljer, TV-möbel, bokhyllor, matbord och andra möbler för den som så önskar.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Ljungbyhus 8 I Malmö

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Ljungbyhus 8 är en äkta bostadsrättsförening som består av 98 lägenheter varav 91 lägenheter upplåts med bostadsrätts, 6 med hyresrätt och en fungerar som gästlägenhet. Föreningen äger fastigheten Ljungbyhus 8, föreningens byggnad uppfördes 1962 och har adresserna Henrik Wranérsgatan 1 A-C. I källaren finns en uthyrd lokal samt lokaler som föreningen kan disponera. Fastigheten har hiss från markplan vid ingång från gården.

Ekonomi:
Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar, det kan bli aktuellt med en avgiftshöjning om cirka 2% 2020.

Renovering och underhåll:
Utförda renoveringar
2019 Översyn av balkonger
2018 Relining av avloppsstammar
2017 Installation av fiber i samtliga lägenheter
2016 Värmesystemet - injustering, nya ventiler och termostater m.m.
2016 Automatisk öppning på källardörrar och portarna mot gården
2015 Anläggning av innergård med terrasser i bottenplan
2015 Nytt miljöhus
2015 Nytt tätskikt ovanpå garage
2014 Två nya tvättmaskiner och en torktumlare
2013 Nytt passersystem
2012 Fjärrvärmeväxlaren renoverades
2011 Upprättades en miljöstation på innergården
2011 Ny garageport
2010 Alla fönster försetts med nya ytterbågar i aluminium
2010 Byte av lägenhetsdörrar
2010 Källarutrymmena målades om

Planerade renoveringar
I samband med undersökningar av avloppsstammarna undersöktes även skicket på tappvattenledningarna. Ledningarna behöver bytas inom några år men inga beslut är tagna.

TV och internet:
Kabel-TV levereras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och fiberbredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 135 konor/månad. Denna hastighet kan uppgraderas mot ett extra månadstillägg: 250 Mbit/s (+89 kr/mån) eller 1000 Mbit/s (+199 kr/mån)

Parkering:
Föreningen har ett parkeringsgarage med 52 bilplatser och 5 MC-/lådcykelplatser med separat kö. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 365 respektive 100 kronor/månad.

Övrigt:
Föreningen har en inbjudande innegård som helrenoverades 2015. På gården finns en uteplats med sittgrupper, gräsytor, planteringar, miljöhus och en lekplats för de mindre barnen.

I källaren finns tre tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum i varje samt separat mangelrum med elektrisk mangel och stenmangel. I källaren finns även två utrymmen för cyklar, barnvagnsrum samt grovsoprum.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 200 kronor/natt.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information;
http://ljungbyhus8.bostadsratterna.se

Karta

Området

Allmänt

Lägenheten är belägen på ett av Malmös bästa lägen med gångavstånd till city, strand och grönområden, men i ett lugnt och trivsamt område. Ribersborgs rekreationsområde och stränderna ligger precis intill. I området finns det gott om bra skolor och förskolor. Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken ligger alla inom bekvämt gångavstånd från lägenheten och det är även promenadavstånd till stadskärnan med shopping- och nöjesutbud. I närheten ligger Kronprinsen köpcentrum med bland annat mataffär, klädbutiker, apotek, systembolag och vårdcentral. I området finns även ett brett utbud av mataffärer, restauranger, caféer och varje söndag är det loppis på Fridhemstorget.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I närheten avgår både buss 3, 4 och 7. Med bil tar man sig smidigt både till Öresundsbron, Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder boendeparkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809