Dockgatan 21

Malmö

Optimalt planerad trea med skyddad balkong i S-läge!

På tredje våningen ligger denna ljusa och väldisponerade trea i toppskick. Lägenheten bjuder på generösa sociala ytor, två rymliga sovrum, skyddad balkong i rakt söderläge, gott om förvaring och stilrent badrum med tvättdel. Belägen i välskött förening som sänkt avgiften och extraamorterar på lånen. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21112
OMRÅDE:
Dockan
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
71 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
3 av 6, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som är indragen i byggnaden och på så sätt ligger skyddat från vind och nederbörd. Balkongen ligger i rakt söderläge. Från balkongen ser man Dockan, vattnet och båtarna. Här finns gott om plats för soffgrupp och bord. Det går utmärkt att grilla med el- eller gasolgrill på balkongen.

Säljarna disponerar idag över ett källarförråd som nås smidigt med hiss rakt ner i källaren.

Gardiner med tillhörande takskenor och måttbeställda persienner kan ingå i köpet om köparen så önskar.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2015

Interiör

I omåttligt populära Dockan ligger denna ljusa, optimalt planerade trea med stor balkong som ligger i skyddat läge och vetter rakt åt söder. Lägenheten ligger i välskött förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och som sänkt avgiften samt gjort flera extraamorteringar under de senaste åren. Föreningen har övernattningslägenhet, garage i huset och en mysig innergård. Denna ljusa lägenhet med 2,5 meter i takhöjd kännetecknas av välutnyttjade kvadratmetrar, social planlösning, två rymliga sovrum och inbjudande balkong. Lägenheten har tagits väl hand om och känns som helt ny, här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta vita väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning direkt till vänster och längre in i hallen erbjuds goda förvaringsmöjligheter i garderoben och städskåpet.

Till höger ligger lägenhetens sociala delar. Här ligger köket som har vita väggar och ekparkett på golvet. Köksinredningen i vitt från Marbodal är både stilren och tidlös. Köket erbjuder både bra förvaringsmöjligheter och stora arbets- samt avlastningsytor. Ovanför bänkskivan i grått löper matchande kakel i grått och belysningen utgörs av spotlights. Köket är utrustat med stor kyl, stor frys, induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn. Samtliga vitvaror är från Siemens, spisfläkten är från Franke. Vid de stora fönstren i köket finns en naturlig matplats för minst sex personer. En både snygg och praktisk bardisk om hela 1,60 meter med matchande bänkskiva i grått delar av köket från vardagsrummet. Vardagsrummet har samma snygga ekparkett på golvet, vita väggar och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Rummet erbjuder plats för soffa, soffbord, fåtölj, TV-möbel och bokhylla.

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Här finns duschhörna med infällbara dörrar och takdusch från Tapwell, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp. Till vänster finns tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med snygg bänkskiva i vitt samt bra förvaring i de två vita skåpen ovanför.

Mastersovrummet har vita väggar, samma snygga ekparkett på golvet och fönster som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå. Härifrån nås även klädkammaren som är rymlig och erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter med smart inredning från Elfa i form av hyllor, lådor samt klädstänger.

Det andra sovrummet är även det rymligt. Även här är väggarna vita, på golvet ligger ekparkett och fönstret vetter mot gården. Rummet har plats för säng, nattduksbord, byrå och exempelvis bokhylla.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Midskeppet

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Midskeppet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2012. Föreningens byggnad färdigställdes 2015 och består av 75 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad har adresserna Dockgatan 19A - 25B. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftsändringar.
Föreningen har mycket god ekonomi.
2018 sänktes avgifterna med 5%.
Föreningen har amorterat följande under de senaste åren:
2017: amortering om 2 000 000 kronor
2018: amortering om 1 000 000 kronor
2019: en amortering om 800 000 kronor genomfördes i februari och enligt prognos kommer man att amortera ytterligare 1 000 000 kronor under året.

Månadsavgift:
I avgiften ingår värme samt kallvatten. Varmvatten samt el debiteras separat kvartalsvis i efterskott till självkostnadspris. Föreningen tillämpar individuell mätning.

Renovering och underhåll:
Föreningen har inga planerade renoveringar då huset uppfördes 2015. Föreningen har en upprättad underhållsplan.

Parkering / bilpool:
I fastigheten finns ett garage som delas med Brf Högmasten genom delägarförvaltning. Föreningen disponerar 15 platser för bil samt 2 MC-platser. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 800 kronor/månad och en MC-plats cirka 300 kronor/månad.
Det ingår ett medlemskap i Sunfleet för medlemmarna. Medlemskapet sträcker sig till och med slutet av 2020. Framför byggnaden finns parkeringar för Sunfleetbilar.

TV och internet:
Föreningen har bredband via Telia (250/100 MBit/s). Ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 250 kronor per månad utgår för bredband, IP-telefoni samt TV-utbudet Lagom inklusive danska kanaler.

Övrigt:
I fastigheten finns en gästlägenhet som delas med Brf Högmasten genom delägarförvaltning. Gästlägenheten har ett elektroniskt bokningssystem och kan hyras av medlemmarna till en kostnad om cirka 250 kronor/natt.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har en trevlig innergård med grönska, gräsmatta och sandlåda.

I byggnaden finns miljörum med källsortering.

Cykelparkering finns både utomhus och i källaren.

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Välkommen till ljuvliga, saltstänkta Dockan som bjuder in med det utmärkta läget vid vattnet och sitt generösa utbud av restauranger och caféer. Den badsugne promenerar till Västra Hamnens badplatser på cirka 10 minuter och på 5 minuter når man gym och matbutiker. På cirka 10 minuters promenad når man Centralen och city med sitt stora butiks- och nöjesutbud.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flertalet stadsbussar stannar i området och det är en kort promenad till Centralen varifrån tåg och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på motorvägarna.

Parkering

Föreningen har garage- och MC-platser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Medlemmarna i bostadsrättsföreningen har även medlemskap i bilpoolen Sunfleet.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809