Fru Alstad byaväg 404-5

Fru Alstad, Trelleborg

Stor villa perfekt för den stora familjen eller egenföretagaren.

På högt läge i mysiga Fru Alstad ligger denna stora villa som från början varit sex små hus från 1600-talet. Villan bjuder på upp till sju sovrum, stora sällskapsytor, rymligt kök, två badrum, två gäst-wc, festvåning, uterum och gott om förvaring. Här finns även personbils-, storbilsgarage och inbjudande trädgård. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Trelleborg
POSTNUMMER:
23196
OMRÅDE:
Fru Alstad
TYP:
Fastighet
BOAREA:
381 m², biarea 140 m²
ANTAL RUM:
9, varav 6 till 7 sovrum
BYGGÅR:
1982
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Taxeringskod:
220 Småhusenhet, helårsbostad
Tomt:
1 901 m²
Övrigt tomt:
Välskött och inbjudande trädgård med stor gräsmatta, flera buskar och vackra planteringar. Här finns bland annat hagtorn, rönn, syren, kastanj och rhododendron.

Renoveringar:
Tillbyggnaden med uterum, relaxavdelning, kontor/sovrum, festvåning, person- och storbilsgarage samt förråd gjordes 1993-1994.
Bastun byggdes cirka 2006.
Fönstren byttes 2009.
Tvättstugan renoverades 2011.
Köket renoverades 2014 och då byttes även vitvarorna.
Robotgräsklippare installerades 2008 och ingår i köpet. Gräsklipparen servades 2018.
Bredband via fiber drogs in 2019.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plansvilla i vinkel
Byggnadsår:
1982
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Stomme:
Tegel + siporex
Fasad:
Puts
Fönster:
3-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Eternit + plåt
Uppvärmning:
Vattenburet system som värms upp med ved (går att installera elpatron)
Övrigt:
Stenbelagd uteplats som nås från hallen och uterummet med skjutpartier i glas. Uteplatsen ligger i sydvästläge och bjuder på sol såväl dag- som kvällstid. Här finns gott om plats för matbord och exempelvis solstolar. Här finns även en markis.
Övriga byggnader:
Huset har både personbilsgarage och storbilsgarage. Här finns stora verkstads- och förrådsytor.

På baksidan av huset finns ett friliggande förråd med ytterligare förvaringsutrymmen.

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med marmorgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning.

Rakt fram ligger badrummet som är helkaklat i blått, på golvet ligger marmorgolv och fönstret vetter mot baksidan. Här finns duschkabin, tvättställsmöbel med dubbla handfat, separat badrumsskåp, wc och bidé

Till vänster ligger köket som renoverades 2014. Här är väggarna vita och golvet ljust. Vid fönstret finns matplats för 6-8 personer. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i laminat löper vitt, fasat kakel. Här finns spis med ugn, stor kyl och spisfläkt. Samtliga vitvaror är från 2014.

Vardagsrummet har massivt trägolv, vita väggar och fönster i två olika väderstreck. En vacker kakelugn (ej i bruk) pryder rummets mitt. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, bokhyllor och andra möbler.

Från vardagsrummet nås en annan hall som även den har ingång från trädgården. Här är väggarna vita, på golvet ligger marmorgolv och goda förvaringsmöjligheter finns i klädkammaren rakt fram samt i garderoben till höger. I garderoben finns även ett vapenskåp som kan ingå i köpet om köparen så önskar.

Här finns gäst-wc med tvättställsmöbel, wc och badrumsskåp.

Sovrummet som ligger här används idag som sovrum och kan lätt delas av till två sovrum för den som så önskar då rummet har två dörrar och två fönster åt olika håll. Här är väggarna vita och på golvet ligger lönnparkett. Gott om plats för sängar, nattduksbord och andra möbler.

Tvättstugan som renoverades 2011 har vita väggar, svart klinkergolv och fönster som vetter mot baksidan. Här finns tvättmaskin (cirka -2014), torktumlare (cirka -2013), vask och skåp som kan användas till att torka tvätt. Här finns gott om förvaring i skåp i vinkel rakt fram samt ytterligare skåp till vänster.

Förrådet är rymligt och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Det är även här den stora frysen finns.

Hallen leder in till tillbyggnaden som gjordes 1993-1994. Hela tillbyggnaden har golvvärme (vattenburen).

Till vänster ligger en klädkammare med utmärkta förvaringsmöjligheter.

Intill klädkammaren ligger en relaxavdelning med plats för fåtöljer. Badrummet intill är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger klinker i jordnära ton. En snygg vägg i glasbetong skärmar av duschdelen och här finns även tvättställ med underliggande förvaring, spegelskåp och wc. Här är det även byggt bastu (dock är bastuaggregat ej installerat).

Här finns även ett kontor som även an göras om till sovrum. På golvet ligger klinkergolv, väggarna är vita och de tre fönstren vetter i två olika väderstreck. Rummet är mycket rymligt och har flera användningsmöjligheter.

Uterummet har vacker travertinmarmor på golvet, väggar i vitt samt rött och belysningen utgörs av infällda spotlights. Det stora fönsterpartiet med skjutdörrar i glas leder ut till den stenbelagda uteplatsen. Här finns gott om plats för matbord, soffgrupp, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar. En trappa leder upp till festvåningen om 100 kvadratmeter som har vita väggar, lönnparkett på golvet, flera fönster och belysningen utgörs av spotlights. Här finns även en platsbyggd bar och en eldstad (ej i bruk idag)

Ovanvåningen i den äldre delen av huset nås både från trappa i vardagsrummet och i hallen utanför tvättstugan samt förrådet.

I den bortre delen av ovanvåningen ligger ett sovrum som har vita väggar, massivt trägolv och fönster om bjuder på utsikt över trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren.

Det första allrummet/sällskapsrummet har tapet på väggarna, massivt trägolv och fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för soffgrupp, bokhyllor och här finns även en kamin (ej i bruk).

Det andra sovrummet på ovanvåningen har tapet samt vitmålad panel på väggarna, lönnparkett på golvet, fönster som vetter åt trädgården och en AC. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och i de två garderoberna erbjuds bra förvaringsmöjligheter.

Längst bort på ovanvåningen finns ytterligare ett allrum som även kan användas som sovrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger massivt trägolv och rummet har fönster i två riktningar. Här finns även wc med brädgolv, vita väggar, wc och tvättställ.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Länkar och dokument

Energideklaration
Energirapport

Karta

Området

Allmänt

Mysig by med vackra lantliga omgivningar. I byn ligger Pilens Montessoriskola (F-6) och byn har ett Byalag. Några minuter bort ligger Tegelberga golfklubb. Cirka 15 minuters bilresa bort ligger sydkusten som erbjuder hav och stränder.

Kommunikation

Härifrån avgår pendelbuss 144 till Anderslöv och Östra Grevie tågstation.

Övrigt

BREDBAND:
Fastigheten är ansluten till bredband via fiber.

BOAREA:
Enligt taxeringsuppgifter är boarean 221 kvadratmeter och biarean 0 kvadratmeter. Anledningen till att denna uppgift skiljer sig från säljarens uppgift är att uppgifterna inte är uppdaterade efter det att tillbyggnaden gjordes 1993-94.

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
Lovisa Lindskog

Extra Kontaktperson

Lovisa Lindskog
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312062
Mobilnr: 0768-672042