Balsamingatan 8

Malmö

Inbjudande fritidshus på insynsskyddad tomt!

På en av områdets mest insynsskyddade tomter ligger denna gröna oas med mysig stuga. Stugan bjuder på veranda, kök i anslutning till vardagsrum, sovrum, dusch och separat byggnad med wc (mulltoa). Populär förening som anordnar flertalet aktiviteter. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
212 91
OMRÅDE:
Almåsa fritidsby
TYP:
Fastighet
BOAREA:
40 m²
ANTAL RUM:
2, varav 1 sovrum
BYGGÅR:
1960-tal
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
221 Småhusenhet, fritidsbostad
Tomt:
349 m²
Övrigt tomt:
Insynsskyddad tomt som kantas av tujor och syrenbuskar. På tomten finns även äppel- och plommonträd, blomsterrabatter, gräsmatta, buskar samt trädgårdsland. Renoveringar: 2013 (cirka): byte av varmvattenberedare 2016: ommålning utvändigt 2017: takläggning över uteplats och nytt innertak i sovrum 2018: byte av blandare i kök samt nya avloppsrör under diskbänken.
Vatten/avlopp:
Förutom kommunalt avlopp kommer också kommunalt vatten att läggas in på Almåsa. Detta borde vara klart 2019. Ledningarna dras in på tomten c:a 1 meter. Anslutningen till stugorna får kolonisten själv ombesörja. Inget bestämt men styrelsen kommer givetvis försöka ha en entreprenör som hjälper till med detta om så önskas. Önskemål har framförts till Tekniska Nämnden om att lägga denna kostnad som en extra avgift vid arrendebetalningen. Något beslut, förutom vid stämman 16 mars i föreningen, finns inte för närvarande. Vi väntar på besked från Tekniska Nämnden. Förmodligen kommer en sådan extra avgift ligga runt 3000kr/år. På detta sätt behöver inte kolonisterna lägga ut pengar nu utan bara ombesörja anslutningen till stugan från anslutningspunkten vid gången.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Skåne Län för att kunna äga en kolinistuga i föreningen.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm ( inglasning kräver bygglov ).
Friggebod 15kvm.

Vid överlåtelse tar föreningen ut en kostnad om 1200 kronor från både köpare och säljare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information.

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1960-tal
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Trä
Plåt:
Målad plåt
Tak:
Plåt
Uppvärmning:
El, oljefyllda radiatorer
Övrigt:
Vid entrén finns en stenbelagd uteplats med morgon/-förmiddagssol.2017 byggdes här ett tak som skydd mot regn eller stark sol. Uteplasen har rum för 6 personer. Längre in i trädgården möjlighet att möblera mer utemöbler på flertalet ställen, bland annat i en plats inramad av buskar.
På tomten finns ett skjul som lämpar sig perfekt för förvaring av trädgårdsredskap och dylikt.

Interiör

Grinden tar oss in till trädgården och denna gröna oas. Via uteplatsen nås denna mysiga stuga.

Innanför dörren välkomnar verandan med vita väggar och ljus plastmatta. Här finns stort fönsterparti som bidrar till generöst ljusinsläpp och plats för matbord för minst 6 personer. Härifrån nås även rum med handfat och förvaring.

Vardagsrummet har även det vita väggar, grå heltäckningsmatta och fönster som vetter mot uteplatsen. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj och TV-möbel.

Från vardagsrummet nås köket som har vita väggar, plastmatta och fönster i två väderstreck. Köksinredningen går i vitt och här finns kyl/frys, spis med ugn och diskho. Från köket nås även krypgrunden där varmvattenberedaren (cirka -2013) sitter.

Sovrummet har vita väggar, heltäckningsmatta och fönster som vetter mot verandan. Under heltäckningsmattan ligger trägolv. Här finns plats för dubbelsäng alternativt två enkelsängar.

Utifrån nås duschrummet som har väggar i lila och plastmatta på golvet. I separat byggnad på tomten ligger wc med mulltoa och utanför finns även ett handfat.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Föreningens hemsida
Stadgar.pdf

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Almåsa fritidsby ligger i sydöstra Malmö och är omgivet av åkrar och lantlig miljö. I koloniområdet arrangeras årligen olika aktiviteter som till exempel midsommarfirande, , valborgsfirande och bingo. Föreningen har även en bouleförening och fritidsförening. På koloniområdet finns bland annat fotbollsplan, boulebana och lokal som kan hyras till fester. Golfbanor finns på nära håll.

Kommunikation

Den bilburne tar sig smidigt hit via E65:an och buss 55 avgår till området från Jägersro.

Parkering

Till kolonistugan hör en numrerad parkeringsplats. Därutöver finns avgiftsbelagda gästparkeringar.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809