Arkitektgatan 23

Malmö

Välplanerad trea med stor inglasad balkong på lugnt läge!

En halv trappa upp ligger denna ljusa, genomgående trea som bjuder på rymligt kök med matplats, två bra sovrum, vardagsrum med utgång till inglasad balkong, badrum, separat gäst-wc, tvättstuga samt gott om förvaring. Belägen i stabil med välskött förening på lugnt och grönskande läge. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
215 63
OMRÅDE:
Södertorp
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
84 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
1,5 av 3, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger i söderläge och bjuder på utsikt över den fina gårdsmiljön. Här ligger trätrall på golvet och det finns gott om plats för bord och stolar.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1967

Interiör

På lugna, rofyllda Södertorp bor man nära det mesta, härifrån promenerar man enkelt till Pildammsparken, Coop och Mobilias breda shoppingutbud. En halv trappa upp i byggnaden ligger denna rymliga genomgående trea.

Innanför dörren välkomnar hallen med laminatgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning och längre in erbjuds goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren till höger.

Rakt fram ligger badrummet som är halvkaklat i vitt och på golvet ligger vitt klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegelskåp och separat badrumsskåp.

Intill badrummet ligger gäst-wc:n med ljusa väggar och vitt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp.

Till höger ligger det första sovrummet som har parkettgolv, ljusa väggar och fönster som vetter mot gården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två inbyggda garderoberna xxxx.

Till vänster ligger köket som har laminatgolv och ljusa väggar. Inredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i laminat löper vitt kakel. Här finns stor kyl, stor frys, spis med ugn och spisfläkt. Vid fönstret längre in i köket finns matplats för fyra personer och här finns även ytterligare förvaring i det inbyggda städskåpet.

Från köket nås grovköket som har ljusa väggar, ljust plastmatta och fönster. Här finns vask, tvättmaskin och torktumlare samt vägghängt skåp. Den som önskar kan enkelt göra om rummet till exempelvis arbetsrum.

Det andra sovrummet som kan användas som både sovrum eller sällskapsrum/matrum nås från både köket och vardagsrummet. Här är väggarna bredspacklade, vita, på golvet ligger stavparkett och det stora fönstret bjuder på generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord och byrå.

Vardagsrummet har bredspacklade vita väggar, parkettgolv och fönster som vetter mot den inglasade balkongen som även nås härifrån. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Anneberg i Malmö

Allmänt:
HSB:s Bostadsrättsförening Anneberg i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 315 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och har adresserna Arkitektgatan 1-55. Föreningen bildades i samband med att husen uppfördes 1967. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas 2020.

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja avgiften med 4% 2019, därefter planeras en årlig höjning om 3 % fram till år 2022.

Renovering och underhåll:
2005 byttes fönster och balkonger glasades in.
2012 spolades vatten- och avloppsstammar, renovering av entrédörrarna på låghusen, två torktumlare byttes, byte av tegelbalkar och ventilationsåtgärder i samtliga höghus.
2013 infördes gemensamt el- och bredbandsavtal, nya tvättmaskiner, torktumlare och gym sattes in.
2014 målades entréerna i låghusen.
2015 sattes det in nya hissar i höghusen, garaget dränerades, asfaltering av parkeringsplatserna skedde, en OVK-besiktning av låghusen utfördes, en grillplats infördes.
2016 byttes värmeväxlarna i låghusen.
2017 installerades nya porttelefoner. Tegelfasaden, grundmurar och entréer i låghusen renoverades.
2017 byttes entréer och taggsystem installerades.

Föreningen har beslutat att utföra en relining av avloppsstammar och byte av radiatorer samt vattenledningar. Arbetet förväntas påbörjas vintern 2018 och avslutas sommaren 2019.

Föreningen planerar att renovera fasaden på höghuset efter stambytet. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

TV och internet:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn och 100/10 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Bredband2. Väljer medlemmen att ansluta sig till internet tillkommer en startavgift om 200 kr.

Parkering:
I föreningen finns 140 parkeringsplatser och 204 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om cirka 150 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om 350 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering med p-skiva. För mer information se: www.malmo.se

Övrigt:
Föreningen har 10 gemensamma tvättstugor utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 elmangel, 1 torkrum och 1 torktumlare. Det finns även stenmangel att boka i separat utrymme.

I föreningen finns en lokal med plats för ca 30 personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 250 kr/dag. Föreningen har även ett gym belägen på Arkitektgatan 11-19. Kostnaden för gym för en person är 400 kr/år och för ett hushåll 600 kr/år. Dessutom finns ett biljardrum där det även finns darttavlor.

Föreningen har en grönskande innergård med grillmöjligheter.

I källaren finns miljörum, barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har gemensamhetsel som betalas månadsvis och korrigeras efter verklig förbrukning en gång per kvartal.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen beställer in containrar till medlemmarna ett par gånger per år då de har möjlighet att göra sig av med skrymmande föremål. Föreningen anordnar även flera olika aktiviteter och bussresor för sina medlemmar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/anneberg/

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönskande område med närhet till det mesta. Härifrån promenerar man enkelt till bland annat Pildammsparken, Coop, Mobilia, Stadion och Leos Lekland. Med cykel tar man sig smidigt till Hyllie med utmärkta kommunikationer, Malmö Arena och shoppingcentrumet Emporia.

Kommunikation

Precis vid läghenheten avgår stadsbuss 34 och vid Mobilia en kort promenad bort avgår fler stads- och pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på ringvägen och in till city.

Parkering

Föreningen har garage- samt parkeringsplatser till uthyrning. Därutöver råder fri parkering med p-skiva i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809