Statistgatan 20

Lindeborg, MALMÖ

Totalrenoverad gaveltvåa på bästa läge högst upp i huset!

Hissen från markplan leder upp till åttonde och högsta våningen där denna rymliga, totalrenoverade gaveltvåa ligger. Bostaden bjuder på stilrent kök med matplats, smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin, stort vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen, rofyllt sovrum med klädkammare och möblerbar hall. Lägenheten har genomgående släta, vita väggar och vackert parkettgolv. Här är det bara att flytta rakt in. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21584
OMRÅDE:
Lindeborg
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
65,5 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
8 av 8, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Lägenhetens stora inglasade balkong som nås från vardagsrummet ligger i österläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol. Balkongen har fri utsikt över takåsar och grönområden. Här finns plats att möblera till exempel bord och stolar eller soffa.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1973

Interiör

På populära Lindeborg med närhet till grönområden, cykelväg in till city, närhet till shopping på både Svågertorp samt Emporia och med utmärkta förbindelser ligger den här ljusa, väldisponerade gaveltvåan på fritt läge högst upp i huset. Hela lägenheten har renoverats med smakfulla materialval och lyckat resultat. Belägen i välskötta HSB Brf Lindeborg med inbjudande gårdsmiljöer, flera gemensamhetslokaler och fritidsaktiviteter för medlemmarna.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta, vita väggar och ekparkett på golvet. Till höger finns plats för avhängning och längre in i hallen finns plats att möblera med exempelvis soffa och skåp.

Sovrummet som ligger till vänster från entrén sett har vita väggar, samma fina parkettgolv som i hallen och de två fönstren ger härligt ljusinsläpp samt bjuder på fri utsikt. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Från rummet nås den rymliga klädkammaren med bra förvaringsmöjligheter, inredd med stänger och hyllplan.

Badrummet som renoverades cirka 2015 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt med svarta detaljer och på golvet ligger matchande klinkergolv i svart. Här finns duschhörna med skjutdörrar i glas, wc, tvättställsmöbel, tvättmaskin (LG), separat vägghängt skåp, handdukstork (vattenburen) och spegel.

Det smakfullt renoverade köket har vita väggar, samma fina parkettgolv och två fönster med fri, milsvid utsikt. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den gråa bänkskivan löper vitt kakel. Här finns induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn (Elektrolux), inbyggnadsmikro (Elektrolux), integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys (Bosch). Vid de två fönstren finns plats att möblera med matbord och stolar för 4-6 personer.

Vardagsrummet har släta, vita väggar, samma snygga och enhetliga parkettgolv som i de andra rummen samt generöst ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Rummet erbjuder plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och ytterligare en matplats eller fåtöljer för den som så önskar. Från vardagsrummet nås även den inglasade balkongen.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Lindeborg

Allmänt:
HSB bostadsrättsföreningen Lindeborg är en äkta bostadsrättsförening som består av 385 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna uppfördes 1973 och är fördelade på 7 hus som har adresserna Statistgatan 4-20 samt Koristgatan 4-26. Marken innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper till och med 2026-12-31.

Ekonomi:
Föreningen har följande prognos för framtida avgiftshöjningar:
-2021: 2%
-2022: 3%
-2023: 3%
-2024: 3%

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.

Följande renoveringar är genomförda:
2002-2003 - Utbyggnad balkongerna 80 cm, ny inglasning.
2009-2010 - Ombyggnad och renovering av gårdsbjälklag samt renovering av utemiljön (parkeringar och belysning).
2010-2011- Renovering värme, ventilation, el, hissar, tvättutrustning, tak, mark.
2011- Målning av garage, anläggning lekplats, gräsmattor.
2011- Ny belysning vid p-platserna o garage, automatisk belysning i garaget.
2013 - Nytt takpapp på låghusen och nytt torkskåp i veckotvättstugan.
2014 - Nytt torkskåp i månadstvättstugan.
2015 - Byte av värmeväxlare.
2016 - Spolning av avloppsledningar i lägenheter. Byte av elmätare för individuell mätning av elförbrukning och för införande av kollektiv mätning av elnätsavgift. Byte av belysning i trapp- och gårdshus. OVK-besiktning.
2019 - Renoverat oljeavskiljare samt spolplattor i garagen. Reilining avloppsledningar och spolplattor.

Planerade renoveringar:
2020: Mark och hissar (investering) invändigt. Hissrenoveringen kommer att påbörjas under hösten.
2021: Fasad, fönster samt hissar.
2022: VVS.
2025-2029: Tak.

De närmaste åren planerar även föreningen för ombyggnad av elcentraler samt installation av solceller.

Stammarna kontrolleras och spolas regelbundet och är i gott skick. Inga planerade byten är beslutade.
Ytterligare information om planerat underhåll av fastigheten och renoveringar framöver anges på sida 2 i årsredovisningen som finns tillgänglig som pdf-dokument i annonsen samt i utskrivet exemplar på visning.

Kabel-TV och Internet:
Kabel-TV levereras av Sydantenn & tele AB med 26 kanaler. Internet levereras av Bahnof med en hastighet av 100/100 Mbit/s och ingår i månadsavgiften.

Parkering:
Föreningen har 145 parkeringsplatser och 194 garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 127 kronor/månad och garageplats cirka 323 kronor/månad.

Övrigt:
I källaren finns tvättstugor med tillhörande torkrum. I varje höghus finns två tvättstugor. I källaren finns även barnvagns- och cykelförråd.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensam el och hushållselen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

I föreningen finns dessutom gym, pingisbord, biljardbord och hobbyrum.

Föreningen har stora, inbjudande innergårdar med mycket grönska, gemensamma uteplatser med grillmöjligheter och lekplatser. Innergården till Statistgatan har nyligen genomgått en renovering då två stora grillplatser och rymlig lekplats med sandlåda samt gungor anlagts.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/malmo/lindeborg

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Lindeborg är ett lugnt och grönskande område med cykelväg till city, nära all tänkbar närservice och med utmärkta förbindelser till Köpenhamn. Området är lugnt och naturskönt med välskötta grönområden och parker. Dessutom finns här all den närservice man kan tänkas behöva och ett par minuter bort ligger Malmö Arena, köpcentret Emporia samt Svågertorp med stort shoppingutbud. På behagligt gångavstånd från lägenheten ligger Lindeborgsskolan (åk 1-9) samt förskola, sporthall, idrottsplats och Sankt Mikaels kyrka.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussar avgår nära lägenheten, det är nära både till Hyllie och Svågertorp. Med bil tar man sig smidigt både in till city, till Öresundsbron och ut på motorvägen.

Parkering

Föreningen har 194 garageplatser och 145 parkeringsplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).


BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809