Blåklintsgatan 3, Område B, Nr 285

Almåsa fritidsby, Malmö

Charmigt fritidshus med uterum och insynsskyddad trädgård med fina planteringar!

Välkommen till Almåsa fritidsby och Blåklintsgatan 3. Här välkomnar en insynsskyddad trädgård som kantas av häckar med vackra planteringar, äppelträd och bärbuskar. Det trevliga huset bjuder på kök i anslutning till vardagsrum, rofyllt sovrum, badrum med dusch, klädkammare och uterum med utgång till altan. I trädgården finns även en friggebod med indragen el och gott om plats för förvaring. Populär koloniförening med bland annat festlokal, boulebana, fotbollsplan och föreningen anordnar även flertalet aktiviteter för medlemmarna. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21291
OMRÅDE:
Almåsa fritidsby
TYP:
Fastighet
BOAREA:
40 m², biarea 12 m²
ANTAL RUM:
2, varav -1 sovrum
BYGGÅR:
1960-tal
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
225
Tomt:
350 m², andelstomt (ofri grund)
Övrigt tomt:
Insynsskyddad tomt som kantas av häckar och på entrésidan ett staket. Trädgården har mycket grönska och vackra planteringar. Här finns bland annat pioner, höstanemoner, rosor, liljor, clematis, funkia, gladiolus, fjärilsbuske, ormbunkar och hibiskus. Trädgården stoltserar även med träd i form av en japansk blodlönn, syrenträd och tre äppelträd. I trädgården finns även två pallkragar med smulgubbar, hallonbuskar och i andra delar av trädgården finns annat ätbart i form av rabarber, citronmeliss och salvia.

Renoveringar:
2015: målning av friggebod utvändigt.
2016: målning av stuga utvändigt.
2016: utbyte av delar av staket.
2016: omläggning av tak, nya stuprör och hängrännor.
2016: installation av luftvärmepump.
2016: byte av trädäck på altan och staket runt altanen.
Vatten/avlopp:
Förutom kommunalt avlopp kommer även kommunalt vatten att läggas in på Almåsa. Gällande område B beräknas detta att ske 2021 eller 2022. Ledningarna dras in till tomtgränsen. Anslutningen till stugorna får kolonisten själv ombesörja. Inget bestämt men styrelsen kommer givetvis försöka ha en entreprenör som hjälper till med detta om så önskas. För att finansiera bygget kommer årsavgiften höjas med cirka 3000 kronor/år. På detta sätt behöver inte kolonisterna lägga ut pengar nu utan bara ombesörja anslutningen till stugan från anslutningspunkten vid gången. Inga anslutningskostnader tillkommer utöver själva kostnaden för att gräva på sin tomt samt rörmaterial på tomten från anslutningspunkten till stugan.
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Servitut etc.:
Almåsa är Sveriges största koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Skåne Län för att kunna äga en kolonistuga i föreningen.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm (inglasning kräver bygglov).
Friggebod 15kvm.

Vid överlåtelse tar föreningen ut en kostnad om 1500 kronor från både köpare och säljare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://almasa-fritidsby.com

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1960-tal
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Luftvärmepump och oljefyllda radiatorer
Övrigt:
Vid entrén till huset finns en altan med trädäck och gott om plats att möblera med utemöblemang. Altanen ligger i söderläge och bjuder på sol dagtid. I trädgården finns en naturlig plats i gräset att möblera med utemöbler och den platsen ligger i västerläge och bjuder på kvällssol.
Övriga byggnader:
På tomten finns en friggebod med indragen el som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter för trädgårdsredskap och dylikt. Bakom friggeboden finns ytterligare utrymme till förvaring.

Interiör

En trappa leder upp till altanen och från denna nås först uterummet med stora glaspartier. Här finns gott om plats att möblera med matbord och stolar samt andra möbler.
Från uterummet nås vardagsrummet som har laminatgolv och ljusa väggar. Rummet erbjuder plats för soffa, soffbord och andra möbler för den som så önskar.

Till höger ligger sovrummet som har ljusblå väggar, laminatgolv och fönster mot trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng.

Köket har ljusa väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Den ljusblå inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med keramikhäll och kolfilterfläkt.

Badrummet som nås från vardagsrummet har plastmatta på golvet och ljusa väggar som är delvis kaklade. Här finns två små fönster som ger naturligt ljusinsläpp. I badrummet finns duschhörna, wc (med septiktank), tvättställ, badrumsskåp och spegel. Från badrummet nås det rymliga förrådet/klädkammaren med bra förvaringsmöjligheter.

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Almåsa fritidsby ligger i sydöstra Malmö och är omgivet av åkrar och lantlig miljö. I koloniområdet arrangeras årligen olika aktiviteter som till exempel midsommarfirande, , valborgsfirande och bingo. Föreningen har även en bouleförening och fritidsförening. På koloniområdet finns bland annat fotbollsplan, boulebana och lokal som kan hyras till fester. Golfbanor finns på nära håll.

Kommunikation

Den bilburne tar sig smidigt hit via E65:an och buss 55 avgår till området från Jägersro.

Parkering

Till kolonistugan hör en numrerad parkeringsplats. Därutöver finns möjlighet att hyra parkeringsplats samt avgiftsbelagda gästparkeringar.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809