Blåklocksgatan 5

Almåsa fritidsby, Malmö

Inbjudande fritidshus med insynsskyddad trädgård, gäststuga och stort trädäck!

Välkommen till din kolonistugedröm med insynsskyddad trädgård med mycket grönska, bärbuskar, fruktträd, odlingsland och stort trädäck i västerläge. Huset som löpande renoverats har en idyllisk stugkänsla och bjuder på kök med stor matplats, mysigt sovrum, inbjudande vardagsrum och stor veranda. Här finns dessutom ytterligare en byggnad som kan fungera som gäststuga, tvättstuga eller förråd. Populär koloniförening med bland annat festlokal, boulebana, fotbollsplan och föreningen anordnar även flertalet aktiviteter för medlemmarna. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21291
OMRÅDE:
Almåsa fritidsby
TYP:
Fastighet
BOAREA:
41,5 m², biarea 12 m²
ANTAL RUM:
3, varav 1 sovrum
BYGGÅR:
1968
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
225
Tomt:
365 m²
Övrigt tomt:
Insynsskyddad tomt som kantas av tujor, syrenbuskar och plank. På tomten finns även tre olika äppelträd, ett plommonträd och ett träd med paradisäpplen. Trädgården har stor gräsmatta, stockrosor intill huset och annan växtlighet. Längst bak finns en liten damm med vattenfall (igensatt idag men går lätt att sätta igång). Den odlingsglade har möjligheter att odla i de två trädgårdslanden och många pallkragarna. Trädgården har även svarta vinbär, röda vinbär, fläder och rabarber.

Renoveringar:
2015 (cirka): installation av luftvärmepump och ny varmvattenberedare. Renovering av ytskikt invändigt.
2018: uppfört förråd/gäststuga.
2019: nya glasdörrar till verandan och nytt trädäck.
Vatten/avlopp:
Förutom kommunalt avlopp kommer även kommunalt vatten att läggas in på Almåsa. Gällande område B beräknas detta att ske 2021 eller 2022. Ledningarna dras in till tomtgränsen. Anslutningen till stugorna får kolonisten själv ombesörja. Inget bestämt men styrelsen kommer givetvis försöka ha en entreprenör som hjälper till med detta om så önskas. För att finansiera bygget kommer årsavgiften höjas med cirka 3000 kronor/år. På detta sätt behöver inte kolonisterna lägga ut pengar nu utan bara ombesörja anslutningen till stugan från anslutningspunkten vid gången. Inga anslutningskostnader tillkommer utöver själva kostnaden för att gräva på sin tomt samt rörmaterial på tomten från anslutningspunkten till stugan.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Skåne Län för att kunna äga en kolonistuga i föreningen.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm (inglasning kräver bygglov).
Friggebod 15kvm.

Vid överlåtelse tar föreningen ut en kostnad om 1500 kronor från både köpare och säljare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://almasa-fritidsby.com

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1968
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
3-glas och 2-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Plåt
Uppvärmning:
Luftvärmepump + golvvärme (elburen)
Övrigt:
Vid entrén finns en uteplats med trädäck med morgon/-förmiddagssol. Mellan huset och förrådet/gäststugan finns ett större trädäck som byggdes 2019. Trädäcket har eftermiddags-/kvällssol och plats att möblera med både stolar, bord och solstolar.
I trädgården finns möjlighet att möblera mer utemöbler på flertalet ställen, bland annat vid en bänk i mitten av trädgården.
Övriga byggnader:
På tomten finns även en kombinerad gäststuga/tvättstuga/förråd som uppfördes 2018. Byggnaden är isolerad och har fönster mot trädäcket. Byggnaden står på platta på mark, har trästomme, fasaden är träpanel och har papptak. Här inne finns idag tvättmaskin och torktumlare samt plats att använda som exempelvis gäststuga och/eller förråd.

Interiör

Innanför dörren välkomnar köket med vitmålad träpanel på väggarna och vitmålat brädgolv. Till höger ligger köksdelen med vit inredning, bänkskiva i ek och ovanför denna löper kakel i blått samt vitt. I köket finns kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin (inkopplad, men ej i bruk). En snygg och praktisk köksö/bar delar av köket från matplatsen som ligger i samma rum. Köksön har samma snygga typ av bänkskiva i ek och bra förvaringsutrymmen under. Matplatsdelen har plats för matbord för 4-6 personer. Här sitter även luftvärmepumpen som installerades cirka 2015.

Sovrummet har vitmålad träpanel på väggarna och laminatgolv. Rummets erbjuder plats för dubbelsäng och litet nattduksbord.

Husets vardagsrum har samma fina vita träpanel på väggarna, vitmålat brädgolv och vackra, små spröjsade fönster som vetter åt tre olika väderstreck. Här finns plats att möblera med soffa och soffbord.

Badrummet är halvkaklat i ljust kakel och på golvet ligger klinkergolv. Här finns duschhörna, mulltoa, tvättställ, separat badrumsskåp och PAX-fläkt.

Rummets veranda har laminatgolv, vita väggar och dubbla glasdörrar som leder ut till trädäcket. Här finns plats för ett stort matbord eller soffgrupp för den som så önskar. Bakom draperiet längs ena kortsidan finns plats för förvaring av kläder och dylikt.

Ett stort trädäck sammanbinder huset med gäststugan/förrådet/tvättstugan som uppfördes 2018.

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Almåsa fritidsby ligger i sydöstra Malmö och är omgivet av åkrar och lantlig miljö. I koloniområdet arrangeras årligen olika aktiviteter som till exempel midsommarfirande, , valborgsfirande och bingo. Föreningen har även en bouleförening och fritidsförening. På koloniområdet finns bland annat fotbollsplan, boulebana och lokal som kan hyras till fester. Golfbanor finns på nära håll.

Kommunikation

Den bilburne tar sig smidigt hit via E65:an och buss 55 avgår till området från Jägersro.

Parkering

Till kolonistugan hör en numrerad parkeringsplats. Därutöver finns möjlighet att hyra parkeringsplats samt avgiftsbelagda gästparkeringar.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809