Berguvsgatan 9B

MALMÖ

Genomgående, välplanerad trea med renoverat badrum och stor inglasad balkong!

Högst upp i huset ligger denna ljusa och välplanerade trea. Lägenheten bjuder på två bra sovrum, rymligt vardagsrum, kök med matplats, renoverat badrum och stor inglasad balkong i söderläge. Belägen i välskött HSB-förening med god ekonomi. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21559
OMRÅDE:
Söderkulla
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
80 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
4 av 4, hiss saknas
MÅNADSAVGIFT:
4 014 kr/mån inkl. värme, V/A, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
utgångspris:
1 295 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

BOKA TID FÖR VISNING

Gör en intresseanmälan

Vi har för närvarande inga inbokade visningar. Tryck på knappen nedan för att göra en intresseanmälan

Intresseanmälan
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andel i föreningen 0,54223%, andel av årsavgift 0,54223%
Driftskostnad:
Totalt 7 079 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
    El:
    4 800 kr/år
    Försäkring:
    2 279 kr/år
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från köket och det ena sovrummet nås den inglasade balkongen som ligger i söderläge och bjuder på fin utsikt. Här finns gott om plats att möblera med till exempel bord och soffa eller stolar.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1964

Interiör

Högst upp i huset i välskött HSB-förening ligger denna välplanerade trea med rymliga rum, nyrenoverat badrum och stor inglasad balkong. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Innanför ytterdörren välkomnar hallen med vita väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning och till vänster finns tre garderober som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Längre in i hallen finns plats att möblera med exempelvis byrå.

Till höger ligger det renoverade badrummet med hotellkänsla från 2019. Badrummet är helkaklat i stora plattor i jordnära ton och på golvet ligger ljust klinkergolv i jordnära ton. Här finns dusch med takdusch och infällbara dörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp, spegel, handdukstork (vattenburen) och tvättmaskin.

Det första sovrummet har stavparkett på golvet, vita väggar samt en fototapet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren samt i garderoben med skjutdörrar.

Det ljusa, luftiga vardagsrummet har stavparkett på golvet, en vacker vitrandig tapet och stort fönsterparti som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Köket har vita väggar, klinkergolv och fönster som vetter mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper flerfärgat kakel som matchar klinkergolvet. Köket är utrustat med stor kyl, stor frys, spis med ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. I köket finns även matplats för fyra personer.

Lägenhetens andra sovrum är rymligt och har stavparkett på golvet, väggar i vitt samt grålila och fönster som vetter mot den inglasade balkongen som även nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Atristen

Allmänt:
HSB Brf Artisten är en äkta bostadsrättsförening som består 186 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och en lokal. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna uppfördes 1964 och har adresserna Tornfalksgatan 10 och Berguvsgatan 9, 11 samt 13. Föreningen är en äkta förening och förvärvade fastigheten 1964. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år, samt för kostnadskrävande investeringar som infaller inom 15 år. Styrelsen planerar att höja avgifterna med 2% årligen. Nästa höjning är planerad 1/1 2021. Se årsredovisning för mer information.

Renovering och underhåll:
Utförda renoveringar:
2000 Byttes fönsterna i föreningen.
2006 Renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades.
2012 utfördes relining av Tornfalksgatan 10 och Berguvsgatan 9. 2014 på resterande adresser. Detta görs i samarbete med närliggande förening för att hålla nere kostnader.
2012 gjordes tak och fasadrenovering på Tornfalksgatan 10.
2012 anskaffades ett mopedrum på Berguvsgatan 11.
2015 byttes kall- och varmvattenledningar/stammar.
2017: Elfas 3
2018 Fasadrenovering

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande
större åtgärder:
2019/2020 Mark (lekplatser, betongplattor) invändig målning, VVS, soprumsutrustning.
2020/2021 dörrar invändigt, El (passagesystem)
2021/2022 Mark (asfaltytor), fasader
2022/2023 Ytskikt i tvättutrymme, torkrumsutrustning.

Parkering
Det finns 119 parkeringsplatser i föreningen. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 100 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband:
Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 500/1000 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt:
Föreningen har inbjudande gårdsmiljöer med grönska, gemensamma uteplatser och lekplatser.

Gemensamma tvättstugor finns i källare. Även barnvagnsrum och cykelförråd finns i källare.
Föreningen har en välutrustad motionslokal på Berguvsgatan 13B som kan nyttjas av medlemmarna. Årskort kostar cirka 600 kronor.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har kollektivt elavtal med enhetsmätning. El faktureras månadsvis via avgiftsavierna.

Slutlig köpare rekommenderas att kontakta föreningen för bekräftelse på lämnade uppgifter enligt ovan.
För mer information, besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/artisten/

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och barnvänligt område i gröna omgivningar med goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I närheten finns skola, grönområden och livsmedelsbutiker.

Kommunikation

Stadsbussar avgår i närheten av lägenheten. Den bilburne tar sig enkelt in till City och ut på ringvägarna.

Parkering

Föreningen har 119 parkeringpsplatser i sitt förfogande som finns att hyra för 100 kr/månaden, det är ett separat kösystem. Utöver det så finns det möjlighet att parkera utmed gatorna i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).


BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post