Typografgatan 4B

MALMÖ

Ljus hörntrea på högt läge med rymlig balkong i söderläge!

På toppläge vid Möllan och Folkets Park ligger denna välplanerade trea i byggnad som stod klar 2018. Lägenheten bjuder på social ytor i form av öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkong i söderläge, två bra sovrum, badrum med tvättdel och goda förvaringsmöjligheter. Högst upp i huset finns även gemensam takterrass med milsvid utsikt. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21422
OMRÅDE:
Möllevången
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
72 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
7 av 10, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
3 761 kr/mån inkl värme, kallvatten, 220 kronor för Telia Triple Play tillkommer.
utgångspris:
2 845 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2020-04-01 18:00 - 18:30

Välkommen att boka tid för visning.

2020-04-05 13:00 - 13:30

Välkommen att boka tid för visning.

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andel i föreningen 1,25%
Driftskostnad:
Totalt 6 780 kr/år vid 1 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  3 600 kr/år
  V/A:
  1 680 kr/år
  Försäkring:
  1 500 kr/år
  Kommentar:
  Posten VA avser varmvatten. Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i söderläge. Här finns gott om plats att möblera med till exempel bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett förråd om cirka 5 kvadratmeter som ligger på våning 2.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2018

Interiör

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben med skjutdörrar.

Rakt fram ligger mastersovrummet som har samma snygga ekparkett, vita väggar och fönster utsikt mot Folkets Park. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och garderoben med skjutdörrar bjuder på bra förvaring.

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns duschhörna med infällbara dörrar i glas, wc, tvättställsmöbel och spegel. Till vänster finns tvättdel med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva och skåp.

Det andra sovrummet har vita väggar, ekparkett på golvet och fönster utsikt mot Folkets Park. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och byrå.

Lägenhetens sociala ytor består av kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till balkong. Även här är väggarna vita, på golvet ligger samma snygga ekparkett och rummet badar i ljus tack vare fönster i två väderstreck. Den snygga inredningen i vitt från Vedum erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i grått löper vitt kakel. Köket är utrustat med två kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och spisfläkt. Här finns plats att möblera med matplats för minst åtta personer, soffgrupp, soffbord, TV-möbel och exempelvis arbetsplats för den som så önskar.

Planritning

Planskiss

Brf Friisgatan Typografen

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Friisgatan Typografen är en äkta bostadsrättsförening som består av 90 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och lokaler med en total lokalarea om cirka 216 kvadratmeter. Byggnaden uppfördes 2018 och föreningen äger marken.

Ekonomi:
Enligt föreningens ekonomiska plan beräknas månadsavgiften att höjas med 2% år 2021.

Renovering och underhåll:
Då byggnaden är så pass nyligen uppförd finns inga planerade renoveringar.

TV och bredband:
TV, telefoni och bredband med en hastighet om 100 MBit/s leveras av Telia via tjänsten Triple Play. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 220 kronor/månad.

Parkering:
Föreningen har tillsammans med fastigheten Dimman 11 förmån av servitut avseende rätt att använda erforderligt utrymme för garage med tillhörande anordningar på fastigheten Dimman 12. Totalt avser servitutet 122 platser varav föreningen disponerar 30 platser.

Övrigt:
På taket finns en gemensam takterrass med planteringar, sittbänkar, belysning och sandlåda. Från terrassen är det en fantastisk utsikt över takåsar och flera av Malmös landmärken.

Föreningen har även ett miljörum och cykelförråd.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Karta

Området

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post