Rödkullastigen 6 F

Malmö

Genomgående tvåa med balkong i sydvästläge!

Högst upp i huset ligger denna tvåa som bjuder på vardagsrum med utgång till balkong, kök med matplats, rofyllt sovrum, badrum med badkar och bra förvaringsmöjligheter. Här bor man på lugnt läge med fri utsikt och båda hållen i stabil HSB-förening. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 57
OMRÅDE:
Almhög / Eriksfält
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
56,5 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
4 av 4, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydvästläge och bjuder på eftermiddags-/kvällssol.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1959-60

Interiör

I lugnt område med närhet till grönområden och Mobilia ligger denna ljusa, genomgående tvåa i stabil HSB-förening. Högst upp i huset och på lugnt läge med gårdsmiljöer åt båda håll ligger denna luftiga lägenhet.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ljust laminatgolv. Här finns plats för avhängning till höger och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de sex garderoberna med ovanliggande skåp.

Till höger ligger köket som har vita väggar, renoverades 2012 och har vita väggar och ljust laminatgolv. Den vitmålade originalinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och bänkskivan löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn och äldre spisfläkt. Vin fönstret som vetter mot föreningens fina gård finns matplats för 4-6 personer.

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet som har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i blått och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Vardagsrummet har vita väggar, parkettgolv och burspråk som vetter mot balkongen som även nås från detta rum. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och även matplats eller arbetshörna.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Almhög

Allmänt:
HSB Brf Almhög är en äkta bostadsrättsförening som består av 280 st lägenheter uppdelat på 4 huskroppar som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 3 st lokaler. Föreningens byggnader färdigställdes år 1959-60. Adresserna till föreningens byggnader är Rödkullastigen 5,6 och 7 samt Solvändegatan 5. Föreningen äger 1/2 av marken och 1/2 av marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades senast 2012 och nuvarande avtal löper till 2021-12-31.

Ekonomi:
Avgiften höjdes senast med 3 % 2018-01-01 och styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Inga beslut om kommande avgiftshöjningar är fattade.

Underhåll och renovering:
1990-talet:
Fönster och radiatorer har bytts ut.
Balkongerna har renoverats.
1995: Tappvattenledningarna är bytta. Avloppsstammarna är i gott skick men kommer att behöva spolas/renoveras längre fram, finns inga planer på det ännu dock.

2000-talet:
Taken på samtliga fastigheter har lagts om (2007).
Föreningen har installerat ett nytt låssystem med taggar och porttelefon (2009).
Miljöhus byggdes 2015.
Renovering av utemiljö och dränering kring höghusen och nytt staket genomfördes 2015.
Renovering av utemiljö och dränering kring låghusen och nytt staket genomfördes 2016.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att renovera fasaden 2019.
Föreningen planerar att renovera fyra hissar 2019-2020.
Föreningen undersöker möjligheter till att införa gemensamhetsel, inga beslut kring detta är fattade.

Kabel-TV & internet:
Kabel-TV: levereras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften och bredband via Com Hem alternativt HSB Bolina 2.0 (med möjlighet att välja bland flera olika operatörer).

Parkering:
Föreningen har 172 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas som hyres ut efter kösystem till ett pris av ca 200 kr per månad.

Övrigt:
Det finns källsortering för; Metall, Wellpapp, Tidningar, Glas färgat/ofärgat, mjukplast, hårdplast och batterier.
Det finns tvättstugor i alla husen. De är belägna på källarplan.
Det går att tvätta mellan 08:00 - 20:00 alla dagar i veckan.
Tvättiderna är fördelade på tre pass om dagen
08:00 - 12:00, 12:00 - 16:00 samt 16:00 - 20:00

Föreningens fritidslokal finns på Solvändegatan 5A, 1 våning ner. Lokalen kan hyras för barnkalas, möten, etc till en kostnad om cirka 250 kr/tillfälle. Det finns även gemensamt cykelförråd (ca 15 kr/månad) och barnvagnsrum i källaren.

På gården finns gemensamma grillplatser med sittgrupper, boulebana och lekplats. Gårdsmiljöerna renoverades nyligen och är helt inhägnade med tagsystem.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Kontakt:
För mer information, se föreningens hemsida;
http://www.hsb.se/malmo/almhog

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och barnvänligt område i gröna omgivningar med goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I området finns skolor, centrum, matbutiker, pizzerior och restauranger. Härifrån är det även nära till shoppingcentrumet Mobilia med stort utbud av affärer och restauranger.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar erbjuder täta förbindelser med City och Centralstationen. Den bilburna tar sig härifrån smidigt ut på ringvägarna och motorvägen.

Parkering

Gratis parkering finns i området. Dessutom har föreningen 172 parkeringsplatser till uthyrning.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809