Stora Högestensgatan 2

Limhamn

Rymlig tvåa med stor balkong med fri utsikt på våning 6!

Högst upp i huset ligger den här välplanerade tvåan med härlig utsikt. Lägenheten bjuder på rymliga sociala ytor med öppen planlösning, stor balkong, rofyllt sovrum, snyggt badrum och gott om förvaring. På Four Gardens bor man med alla tänkbara bekvämligenheter såsom spa, gym, lounge och bio. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
216 32
OMRÅDE:
Limhamn / Victoria Park
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
64,7 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
6 av 6, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
3 568 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV, 207 kr för bredband tillkommer
utgångspris:
2 675 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2019-03-24

Välkommen att boka tid för visning.

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andelstal 2,14274%
Driftskostnad:
Totalt 5 276 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  3 600 kr/år
  Försäkring:
  1 676 kr/år
  Kommentar:
  Driftskostnaden för el är en uppskattad schablonskostnad och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som ligger i sydostläge och bjuder på sol från tidig morgon till eftermiddag. Utsikten är fri tack vare att huset är högre än närliggande hus. Här finns gott om plats att möblera och även plats för gasolgrill.

Från hallen nås förrådet och klädkammaren med goda förvaringsmöjligheter.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2016

Interiör

På Stora Högestensgatan 2, tillhörande livsstilsboendet Four Gardens har vi äran att presentera en lägenhet för den kräsne. Livsstilsboendet erbjuder spa med inomhuspool, utomhuspool, gym, stor lounge, vinkällare, biosalong, bibliotek, restaurang, putting green, stor gemensam trädgård, tennisbana, bemannad reception och mycket mer därtill. Här bor man vid Kalkbrottet med fina promenadstråk, en kort cykeltur från havet och butiker i både Limhamns centrum samt Emporias breda shoppingutbud. Pendlaren har nära till Hyllie och ringvägarna. Själva lägenheten ligger högst upp i detta sexvåningshus och är fri från insyn samt bjuder på utsikt över takåsar, Kalkbrottet och mot Hyllie. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett . Här finns plats för både avhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter i klädkammaren samt det stora förrådet längre in i hallen. I hallen finns även plats att möblera med exempelvis byrå.

Rakt fram ligger badrummet som är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger grått klinkergolv med underliggande golvvärme (elektrisk) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med takdusch, wc, tvättställ med under liggande skåp, handdukstork (elektrisk) och spegelskåp. Till vänster i badrummet finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även skåp som erbjuder bra förvaring och en snygg bänkskiva i marmorliknande utförande.

Sovrummet har vita väggar, samma snygga ekparkett som i övriga lägenheter och fönster som bjuder på fri utsikt över takåsarna. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderob eller byrå.

Köket som ligger i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum har vita väggar, snygg ekparkett på golvet och flera fönster i två olika väderstreck vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Den snygga inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den marmorliknande bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och spisfläkt. I anslutning till köket finns matplats för minst sex personer. Vardagsrumsdelen erbjuder gott om plats för soffa, soffbord och TV-möbel. Här ligger även utgången till den stora balkongen.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Brf Bersån

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Bersån är en äkta bostadsrättsförening som består av 57 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades 2014, byggnaden färdigställdes 2016 och har adresserna Stora Högestensgatan 2 och Kalkstensvägen 12. Föreningen äger marken.

Föreningen ingår i livsstilsboendet Four Gardens. Det innebär tillgång till en hel del gemensamma lokaler och aktiviteter som gör boendet unikt i sitt slag. Här finns bland annat spa, gym, utomhuspool, vinkällare, biosalong, bibliotek och restaurang. Det utgår en obligatorisk kostnad om 1348 kronor/månad per person i hushållet som är över 15 år, för detta får man ta del av alla gemensamhetslokaler och aktiviteter. I kostnaden igår även två dagens lunch alternativt en brunch per månad och per person. I området finns även en fantastiskt vacker park om hela 17 000 m² med fri tillgång till grill och utemöbler. Här finns natursköna promenadstråk, boulebana, tennisbana och en golf-green.

Ekonomi:
Månadsavgiften är uppdelad i två delar, en mindre del som täcker driftskostnader och en större del som täcker kapitalkostnader. 2018 höjdes den mindre delen av årsavgiften med 5 % till följd av att leverantörerna höjt sina priser.
Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar för 2020.
BoNea sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om cirka 1163 kronor som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om cirka 465 kronor/pant som betalas av låntagaren.

Renovering och underhåll:
Då fastigheten uppfördes 2016 planeras inga större renoveringar.
2017 tog en arbetsgrupp fram för att ta fram vindskydd till balkonger och terrasser.
2019 utfördes mindre underhåll såsom filterbyte i lägenheternas ventilationsaggregat.

TV och internet:
Digital-TV levereras av Telenor(basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Telenor. Bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 207 kronor/månad.

Parkering:
Föreningen har 50 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 500 kronor/månad.
Brf Bersån finns även en bilpool för dig som vill ha tillgång till bil endast när du känner för det utan att själv äga den. Som boende i Brf Bersån ingår medlemskap i bilpoolen t.o.m. 2021-06-01.

Övrigt:
Föreningen har ett miljöhus för sophantering, det finns även ett cykelgarage och barnvagnsrum.

Föreningen har kollektivt elavtal och en schablonkostnad för elen debiteras tillsammans med månadsavgiften. Därefter stäms denna av mot den verkliga förbrukningen en gång per år och medlemmen justeras upp/ner beroende på förbrukning.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägget för hemförsäkringen kollektivt för alla medlemmar.

Karta

Området

Allmänt

Vid Kalkbrottet bor man granne med natruen och i härliga, grönskande promenadstråk. På bekvämt promenadavstånd ligger Limhamns centrum med flertalet mataffärer, butiker och restauranger. Här finns även vårdcentral, systembolag och annan när service.Det är varken långt till ett bad i Sibbarp, lagunen, båtarna i småbåtshamnen eller att slå några bollar på Hylliekroken. Många handlar på fiskrökeriet när mat från havet står på menyn, annars finns mycket välsorterade matbutiker i Limhamns centrum.

Kommunikation

I närheten avgår stadsbuss 33 med täta avgångar till Hyllie med dess tågförbindelser. Till city tar man sig på cykel på cirka 15 minuter. Den bilburne tar sig enkelt såväl in till city som ut på ringvägarna och till Öresundsbron.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post