Norregatan 4 A

Malmö

Välplanerad, gårdsvänd tvåa med balkong på bästa cityläge!

På tyst läge mot den lugna innergården ligger denna smakfullt renoverade tvåa med smakfullt renoverat kök med stor matplats och badrum med badkar. Lägenheten har genomgående fina golv, gott om förvaring och luftiga ytor. Stabil förening med låg avgift inklusive el. Toppläge mitt i city med Caroli runt knuten!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
211 27
OMRÅDE:
Drottningtorget / City
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
60 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
2 av 5, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Emelie Mäntynen

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i österläge som bjuder på morgon-/förmiddagssol. Balkongen vetter mot den lugna innergården och bjuder på sittplats för 3-4 personer.

Lägenheten har säkerhetsdörr med digitalt titthål (installerad 2016).

Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 1 500 kronor/år vid två personer i hushållet och avser hemförsäkring. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1970

Interiör

Precis vid Drottningtorget och med Caroli köpcentrum ett stenkast bort ligger denna ljusa tvåa med balkong som vetter mot den fina, renoverade innergården. Här bor man i stabil förening på promenadavstånd till såväl citys generösa nöjesutbud liksom centralstationen. Välkommen!

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett på golvet. Här finns både plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i väggen med inbyggda garderober.

Till höger från entrén sett ligger sovrummet med gröna väggar, ekparkett på golvet och fönster mot den lugna innergården. Här finns gott om plats för den stora dubbelsängen samt andra möbler för den som så önskar.

Mellan entrén och sovrummet ligger badrummet som är kaklat i vitt med ljust klinkergolv. Här finns wc, badkar med dusch och tvättställ. Badrummet är rymligt och erbjuder plats för ytterligare förvaring för den som så önskar.

Från hallen nås köket som renoverades 2009 och har vita väggar, ekparkett på golvet och fönster mot innergården. Köksinredningen i valnöt från Noblessa erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här finns diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn, kyl/frys och spisfläkt. Samtliga vitvaror är i rostfritt från Siemens. Ovan bänkskivan i valnöt löper svart kakel. Kökets fönster vetter mot den grönskande innergården och vid fönstret finns matplats för 4-6 personer.

Vardagsrummet som nås från både hallen och köket har väggar i vitt, parkettgolv och ett stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även nås från detta rum. Här finns gott om plats för både soffa, soffbord, arbetsplats och TV-möbel.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Solstrålen

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Solstrålen är en äkta bostadsrättsförening som består av 173 lägenheter varav 150 upplåts med bostadsrätt och 23 med hyresrätt samt 8 lokaler varav 6 upplåts med hyresrätt och 2 med bostadsrätt. Föreningens fastighet har beteckningen Österport 8 och är belägen på Norregatan, Stora Trädgårdsgatan och Grönegatan. Byggnaden uppfördes 1970 och föreningen äger marken.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.
Överlåtelseavgiften om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen. Vid pantsättning tas en avgift om 1 % av prisbasbeloppet ut per pant.

Renoveringar och underhåll:

2000 målades fönstren.
2002/2003 totalrenoverades hissarna.
2003 målades trappuppgångarna.
2005/2007 renoverades en del balkonger.
2008 fick tvättstugorna nya maskiner.
2008 lades takpappen om.
2009 byttes alla fönster till lägenheterna.
2010 byttes fläktarna i lägenheterna och en del av ventilationsdonen byttes ut.
2013 totalrenoverades innergården och tio miljörum iordningställdes.
2014 målades trapphusen om och postboxar installerades i samtliga entréer.
2015 relinades avloppsstammarna.
2015-2016 byggdes 7 nya bostadsrätter på Stora Trädgårdsgatan 3 som blev inflyttningsklara i mars 2016.
2017 totalrenoverades tvättstugorna och försågs med nya energieffektiva tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Kommande renoveringar:
2017 planeras byte av vattenstammar, vilket inte beräknas påverka medlemmarna mer än att vattnet kommer att vara avstängt i en dag och hantverkare kommer att behöva komma in i lägenheten vid tre olika tillfällen. Kök och badrum bibehålls i befintligt skick, medlemmarna kommer ges möjligheten att renovera badrummen till förmånligt pris då byggfirman finns i huset och kommer att renovera badrummen i föreningens hyresrätter.
2018 planeras rensning av ventilationskanaler.
Föreningen arbetar kontinuerligt med energieffektivisering och planerar eventuellt att inför individuell elmätning under 2018 och debitera medlemmarna efter faktiskt förbrukning. I dagsläget är inga beslut kring detta fattade.

Parkering:
Föreningen har 124 garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Bredablick förvaltning förvaltar garaget. Kostnaden för en garageplats för medlem i Brf Solstrålen är cirka 700 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband:
Kabel-TV levereras av Com Hem och bredband via fiber av Ownit. Basutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften och bredband med en hastighet om 500/1000 MBit/s kan erhållas till en kostnad om cirka 110 kronor/månad.

Övrigt:
I månadsavgiften ingår hushållsel och bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.
Föreningen har en stor, renoverad innergård med parkkänsla. Här finns grillplatser, utemöbler, lekplats samt ett fast pingisbord.
I källaren finns fyra nyrenoverade tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och ett torkrum.
På entréplan finns cykelrum.
Föreningen har totalt tio miljörum.
För mer information, besök gärna föreningen hemsida; http://www.brfsolstralen.se/

Karta

Området

Allmänt

Lugnt område trots det centrala läget mitt i Malmö centrum. Här finns närhet till parker och vackra promenadstråk. På och runt Drottningtorget finns flertalet populära restauranger, caféer och butiker. Caroli köpcentrum med mataffär och många butiker ligger bara någon minuts promenad bort. Ett stenkast från lägenheten ligger stadskärnan med sitt stora utbud av närservice och mycket därtill som Malmö har att erbjuda.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer tack vare det centrala läget såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussar, pendelbussar liksom centralstationen ligger på bekvämt promenadavstånd och härifrån tar sig den bilburne smidigt ut på motorvägarna.

Parkering

Föreningen har 124 garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Bredablick förvaltning förvaltar garaget. Kostnaden för en garageplats för medlem i Brf Solstrålen är cirka 700 kronor/månad. I övrigt råder boendeparkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Emelie Mäntynen

Ansvarig mäklare

Emelie Mäntynen
Reg. Fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312062
Mobilnr: 0768-672042
Annika Rosenberg f.d. Hellström

Biträdande mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809