Skrivkritegatan 8

Malmö

Välplanerad enplansvilla i lugnt område nära skolor och lekplats!

I mysigt villakvarter ligger denna enplansvilla med lättskött trädgård. Huset bjuder på generösa sällskapsytor, tre sovrum, avskilt arbetsrum, två badrum och gott om förvaring. Här bor man på lugnt, fridfullt läge nära populära Bäckagårdsskolan, Gyllins Trädgård och all tänkbar närservice. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21236
OMRÅDE:
Kvarnby / Husie
TYP:
Fastighet
BOAREA:
135 m²
ANTAL RUM:
5, varav 3 till 4 sovrum
BYGGÅR:
1999
utgångspris:
4 395 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

VISNINGAR

Nästa visning äger rum

2017-10-23 17:00 - 17:45

Bokad visning! Ring eller maila för bokning!

Boka tid

Välj en tid

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Driftskostnad:
Totalt 33 795 kr/år vid 2 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  Uppvärmning:
  23 755 kr/år
  Renhållning:
  1 870 kr/år
  V/A:
  3 417 kr/år
  Försäkring:
  4 753 kr/år
  El-förbrukning:
  16083 kWh/år
  Kommentar:
  Kostnaden för uppvärmning inkluderar även hushållsel.
Taxeringskod:
220 Småhusenhet, helårsbostad
Taxeringsvärde:
2 211 000 kr (år 2016)
Tomt:
678 m²
Övrigt tomt:
Härlig, lättskött tomt som ramas in och insynsskyddad av tujahäck samt stenmur på framsidan. På baksidan i soligt söderläge finns större gräsmatta som är perfekt för lek och fruktträd. På baksidan finna även stenbelagd uteplats både med och utan tak. Även på framsidan och runt om huset ligger gräsmatta. Delar av framsidan är stenbelagd och här finns även buskar och träd. Fastigheten är ansluten till bredband via fiber genom Sydantenn tele AB. För 370 kronor/månad erhålls bredband med en hastighet om 1000 MBit/s, TV med cirka 20 Tv-kanaler varav flertalet HD-kanaler och IP-telefoni. Huset är försett med centraldammsugare. Renoveringar: 2015 plomberades gasen och huset förseddes med ny panna som idag är värmepump med frånluft (el) med vattenburet system. 2016 åtgärdades fasaden och denna är ej längre enstegstätad. Protokoll på besiktning av arbetet finns. 2017 målades hall, kök och vardagsrum om invändigt.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1999
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Fasad:
Puts
Fönster:
3-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme med värmepump - frånluft (el)
Övrigt:
Från köket och det ena sovrummet nås den stenbelagda uteplatsen med gott om plats för utemöbler både under och utan tak.
Vägg i vägg med huset finns ett förråd med goda förvaringsmöjligheter, förrådet nås från grovköket, carporten och trädgården på baksidan. På tomten finns även ytterligare ett förråd som bjuder på mer förvaring.

Interiör

I lugnt villakvarter med närhet till grönområden, lekplats och med närhet till såväl allmänna kommunikationer, bra cykelvägar och ringvägarna ligger denna välplanerade enplansvilla. Här är det nära till flera förskolor och den populära Bäckagårdsskolan. Huset lämpar sig perfekt för barnfamiljer, är välplanerat och allt är lättillgängligt tack vare att det är enplans. Under 2016 åtgärdades riskkonstruktionen av den enstegstätade fasaden av fackman, besiktningsprotokoll efter utfört arbete finns att tillgå. Välkommen in!

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben med skjutdörrar i spegelglas.

Till vänster ligger det första sovrummet som har ekparkett på golvet, vita väggar och fösnter som vetter i två väderstreck. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och goda frvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga garderober med skjutdörrar i spegelglas.

Det första badrummet som nås från hallen är helkeklat i vitt med blå detaljer och på golvet ligger blått klinkergolv med underliggande golvvärme (vattenburen). Här finns duschhörna, wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Grovköket som nås från både hallen och förrådet från utsidan har vita väggar och plastmatta. Här finns tvättmaskin, torkskåp, vask med skåp och ny panna från 2015 (elburen, värmepump - frånluft). Från grovköket nås en klädkammare som lämpar sig perfekt för förvaring av ytterkläder och dylikt. Härifrån nås sedan ett avskiljt rum och lämpar sig perfekt som arbetsrum eller kontor, men som givetvis även kan användas som sovrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger plastmatta och fönstren vettermot entrésidan samt entrén. Här finns gott om plats för arbetsplats, bokhyllor och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben.

Sällskapsytorna i huset är härliga, rymliga och luftiga tack vare den öppna planlösningen och att taket är öppet hela vägen upp i nock, crika drygt fyra meter upp. Här ligger köket i öppen planlösning mot matplats samt vardagsrum och ljusinsläppet är generöst genom de stora fönsterpartierna i två riktningar samt från takfönstren. Väggarna i rummet är vita och även här ligger ekparkett på golvet. Till höger ligger köket som har inredning i i trä som bjuder på bra förvaringsmöjligheter, arbetsytor och sociala ytor vid köksön. Här finns stor kyl, stor frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmirko, spishäll (-2014) och spisfläkt. Ovanör bänkskivan löper sjöstenskakel som stänkskydd. Vid köket finns matplats för minst 6-8 personer och här finns även utgång till den stenbelagds uteplatsen i söderläge. I öppen platnlösning mot köket ligger vardagsrummet som har gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor. Här finns även eldstad och utgång till trädgården på andra sidan huset.

Det andra sovrummet har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter i en riktning samt glasdörr som reder ut till uteplatsen och trädgården i annan riktning. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Det tredje sovrummet har även det vita väggar, ekparket och två fönster som vetter i olika väderstreck. Här finns plats för säng, nattduksbord, byrå och andra möbler.

I hallen mellan de två sovrummen ligger vindsluckan til vinden som erbjuder ytterligare frörvaringsmöjligheter. Härifrån nås även husets andra badum som är helkaklat i vitt med blå detalj, har matchande blått klinkergolv med underliggande golvvärme (vattenburen) och litet frostat fönster som vetter mot trädgården på baksidan. Här finns duschdel, wc, tvättställ med undelriggande skåp, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Energideklaration

Karta

Området

Allmänt

Välkomna till ett lugnt och barnvänligt område granne med Gyllins Trädgård! Husie, "den gröna stadsdelen", har cirka 19 000 invånare varav en stor del är barnfamiljer. Stadsdelen utgör en stor yta grönområden och jordbruksmark och kallas därför den gröna stadsdelen. Husie är ett populärt område med närhet till dagis, skolor, kollektivtrafik och köpcentrum. Här finns den populära Bäckagårdsskolan och Husieskolan. På andra sidan Sallerupsvägen ligger Toftanäs handelsområde med ICA Maxi, Blomsterlandet och ÖB. Här ligger även Kvarnby golfbana, Bulltofta rekreationsområde och Sallerups fiskedammar.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbuss 35 stannar endast ett par minuters promenad bort och den bilburne tar sig smidigt in till city liksom ut på ringvägarna mot Malmö, Köpenhamn eller övriga Skåne.

Parkering

Carport med plats för en bil och uppställningsplats för en bil samt gratis parkering på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post