Perstorpsvägen 95

Vellinge

Totalrenoverat 1800-talshus på lantidylliskt läge med pool och mark

Förbesiktigat! Med skog och ängar som närmaste grannar men med Vellinge 10 minuter bort på cykel ligger denna villa som totalrenoverats med charmen bevarad. Mycket mark ger många möjligheter såsom anläggning av hästgård, egen verksamhet eller kanske avstyckning. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Vellinge
POSTNUMMER:
235 91
OMRÅDE:
Norra Håslöv
TYP:
Fastighet
BOAREA:
245 m²
ANTAL RUM:
8, varav 5 till 6 sovrum
BYGGÅR:
1870
utgångspris:
7 295 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

BOKA TID FÖR VISNING

Gör en intresseanmälan

Vi har för närvarande inga inbokade visningar. Tryck på knappen nedan för att göra en intresseanmälan

Intresseanmälan
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Driftskostnad:
Totalt 46 350 kr/år vid 6 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  Uppvärmning:
  40 000 kr/år
  Renhållning:
  2 000 kr/år
  Väg/Samfällighetsavgift:
  350 kr/år
  Försäkring:
  4 000 kr/år
  El-förbrukning:
  35000 kWh/år
  Kommentar:
  I uppvämningskostnaden ingår hushållsel
Taxeringskod:
120 Lantbruksenhet, bebyggd
Taxeringsvärde:
5 898 000 kr (år 2017)
Tomt:
21 868 m²
Övrigt tomt:
Stor trädgård med gott om plats för lek och bus. Trädgården har stor gräsmatta, flera fruktträd, pippihus och lekstuga. På tomten finns även plats för fotbollsspel. På andra sidan vägen ligger de resterande cirka 12 000 kvadratmeterna mark som också tillhör fastigheten. Marken där består till största delen av skog. Avstyckning: Kommunen har vid förfrågan muntligen meddelat att de är positivt inställda till avstyckning av fastigheten. Renoveringar: Huset totalrenoverades 2012-2014 både in- och utvändigt med nygjuten platta, golvvärme, nya bjälklag, nya fönster, nya ytskikt, ny inredning i hela huset och ny el. Ny panna installerades 2014
Vatten/avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Egenborrad brunn 60 meter. Dubbla reningsaggregat. Avlopp med infiltrationsbädd byggd 2014, dimensionerad för två hushåll. Dagvatten 2012.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Andel i samfällighet/GA: Norra Håslöv S:1-S:2, S:8-S:9, S:14, GA:5

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plansvilla i vinkel
Byggnadsår:
1870
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Platta på mark
Stomme:
Lättbetong (siporex) till största delen
Fasad:
Puts
Fönster:
2-glas isolerglas i PVC
Bjälklag:
Trä
Plåt:
Galvad lackerad plåt
Tak:
Schingelplattor
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme , frånluftsvärmepump, värmeåtervinning via murstock
Övrigt:
Stort trädäck med gott om plats för sittgrupp och matplats. Från allrummet på ovanvåningen nås terrassen som ligger i soligt söderläge med plats för bord och stolar.
Pool om 10x5 meter med tillhörande litet poolhus.

Tidigare fanns ett stall om hela 300 kvadratmeter på tomten, idag finns delar kvar och möjlighet finns att återuppbygga stallet.

Interiör

På unikt läge med avskildhet på landet men ändå på bekvämt cykelavstång till Vellinge med centrum ligger detta underbara hus med tillhörande mark. Här bor man lugnt och skönt i gröna omgivningar i ett hus från 1800-talet som totalrenoverats med charmen bevarad. Här kombineras gamla detaljer med moderna bekvämligheter på bästa sätt. Stor trädgård med pool, fruktträd och gott om plats för lek. Stora möjligheter med all mark som tillhör fastigheten, kanske vill köparen återuppbygga stallet om 300 kvadratmeter tom tidigare låg på tomten eller starta egen verksamhet. Välkommen!

Innanför dörren välkomnar den rymliga hallen med klinkergolv med underliggande golvvärme, vita väggar och vacker tegelvägg. De fina tegelstenarna med ingjutna fingeravtryck är över 600 år gamla och satt då i Trelleborgs första postkontor. Det vackra teglet återfinns i alla rum på nedanvåningen och skapar fina detaljer på såväl väggar som i fönsterkarmar och badrum. Hallen erbjuder plats för möblering med både byrå och soffa samt bra förvaringsmöjligheter i garderoben med skjutdörrar till höger. Längre in i hallen till vänster finns ytterligare förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Till vänster ligger de härliga sällskapsytorna bestående av kök med stor matplats och rymligt vardagsrum i delvis öppen planlösning. På golvet ligger samma fina klinkergolv med underliggande golvvärme, väggarna är vita och ljusinsläppet generöst tack vare fönster i tre olika väderstreck. Här, precis som på andra ställen i huset, har man bevarat vackra takbjälkar som endast är för att de är en underbart fin detalj i sig (dessa utgör ingen bärande funktion). Den vita köksinredningen i lantligt utförande erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i oljad ek löper stänkskydd i rostfritt. Köket är utrustat med kyl/frys (side by side med vatten- och ismaskin), spis med dubbla ugnar, diskmaskin ugn, mikro och spisfläkt. Vitvarorna är från Smeg och spisfläkten från Franke. I köket finns stor matplats med rum för minst 10 personer. Mellan matplats och vardagsrum är den vackra eldstaden placerad, perfekt för mysiga hemmakvällar. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för den stora soffgruppen, TV-möbel, bokhyllor och härifrån nås trädgården samt trädäcket via glasdörr.

Entréplanets privata del med sovrum, badrum och grovkök ligger till höger från entrén sett. De två sovrummen är rymliga, har vita väggar samt vackra tegelväggar, klinkergolv med underliggande golvvärme vackra takbjälkar och fönster som vetter mot trädgården. Båda rummen är rymliga med gott om plats för säng, nattduksbord, arbetsplats och byrå.

Badrummet som är något att längta hem till och i en klass för sig har väggar i det vackra, gamla teglet och klinkergolv med golvvärme. I mitten av badrummet står badkaret vackert placerat, givetvis finns här även separat dusch med regndusch, badrumsmöbel med tvättställ, wc, handdukstork och ytterligare förvaring i två badrumsskåp.

I denna del av huset ligger även grovköket som när huset byggdes på 1800-talet var kostall och givetvis finns detaljer sparade som på ett vackert, charmigt sätt skvallrar om detta. Här finns tvättmaskin, torktumlare, panna och groventré.

Från hallen leder den L-formade trappan till ovanvåningen. Hela ovanvåningen är enhetligt inredd med vitlaserat massivt trägolv och pärlspont på väggar och tak. Till höger i hallen finns goda förvaringsmöjligheter i garderoberna och möjlighet att möblera med exempelvis byråer. På ovanvåningen finns idag totalt tre sovrum, alla är rymliga med gott om plats för säng, byrå och andra möbler. Dessutom finns här ett allrum som givetvis också kan användas som sovrum. Allrummet har utgång till terrass i söderläge med utsikt över trädgården.

Gäst-wc:n på ovanvåningen har samma fina vitlaserade trägolv och pärlspont på väggarna. Här finns tvättställ med underliggande skåp, wc och spegelskåp.

Varmt välkommen till en riktig idyll på landet med mark som skapar många möjligheter!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Karta

Området

Allmänt

Lantligt läge i Norra Håslöv, men endast ett par minuter till motorvägen och 10 minuters cykelväg in till Vellinge med all tänkbar närservice, förskolor och skolor.

Kommunikation

Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägen, pendelbussar stannar i Håslöv och med cykel tar man sig in till Vellinge på 10 minuter.

Parkering

Uppställningsplats för flera bilar på tomten.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad få en telefongenomgång av besiktningsprotokollet med besiktningsmannen och på så sätt tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post