Serenadgatan 41

Malmö

Fin fyra med inglasad balkong!

Två trappor upp ligger denna välplanerade fyra som bjuder på ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong, trevligt kök med stor matplats och bra förvaringsmöjligheter. Välhållen lägenhet med fina ytskikt. Här bor du dessutom i grönskande områden med goda kommunikationer runt knuten. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
215 73
OMRÅDE:
Högaholm
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
99,5 m²
ANTAL RUM:
4
VÅNINGSPLAN:
2 av 3, hiss finns
MÅNADSAVGIFT:
4 562 kr/mån inkl. värme och kabel-TV (basutbud)
utgångspris:
1 395 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

BOKA TID FÖR VISNING

Gör en intresseanmälan

Vi har för närvarande inga inbokade visningar. Tryck på knappen nedan för att göra en intresseanmälan

Intresseanmälan
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Ekonomi:
Andelstal 0,12644%
Driftskostnad:
Totalt 3 150 kr/år vid 3 personer i hushållet, fördelar sig enligt följande:
  El:
  2 400 kr/år
  Försäkring:
  750 kr/år
  Kommentar:
  Summan som anges är en schablonmässig uppskattning och kan ändras till nästkommande ägare.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Lägenhetsinnehavaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1971

Interiör

Nu har vi nöjet att presentera en stor fyra belägen på andra våningen i populära Högaholm. Här bor du i en HSB-förening i lugna omgivningar med grönområden nära till hands. Bostaden har under de senaste åren genomgått renovering av ytskikt och har en oerhört stor inglasad balkong med plats för både matgrupp, loungemöbler och förvaring.

Innanför ytterdörren välkomnar den inbjudande hallen med vita väggar och ljust laminatgolv. Här finns gott om plats för avhängning och längre in till höger erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter i de inbyggda garderoberna.

Till höger om hallen ligger det rymliga badrummet i original som är halvkaklat i en blå/turkos nyans med vita väggar ovanför samt vitt klinkergolv. Här finns badkar, wc, kommod med förvaring, och spegelskåp.

Vägg i vägg med badrummet ligger även bostadens gäst wc som har vit klinker och plastmatta på väggarna.

Det stilrena köket har vita väggar, laminatgolv och fönster som förser rummet maximalt med ljus. Inredningen i vitt erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och ovanför den bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med stor kyl och frys, spishäll/ugn och fläkt. I köket finns matplats för minst sex personer.

Bostadens master bedroom ligger till vänster från entrén sett och har målade grå väggar som samspelar fint med den vackra fondväggen som också har en grå ton. Golvet har försetts med mörkgrå laminat och härifrån nås den enormt stora balkongen. I rummet finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två nya garderoberna samt en äldre.

Det som idag är ett barnrum har nylagd laminat på golvet och väggarna är smakfullt grå. Gott om plats för en enkelsäng och annat möblemang vilket gör detta till ett perfekt barnrum.

Det stora vardagsrummet har vita väggar, mörk laminat och fönster åt två väderstreck, varav ena fönsterpartiet vetter åt balkongen som även nås härifrån. Rummet är lättmöblerat och det erbjuds gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Bostadens tredje sovrum används idag som ett extra tvrum och nås smidigt från vardagsrummet. Här är väggarna vita, på golvet ligger samma laminat som i vardagsrummet och barnrummet. Perfekt att använda som kontor eller sovrum.

Planritning

Planskiss

HSB Brf Högaholm

Allmänt:
HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, där samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader färdigställdes 1971 och har adresserna Serenadgatan och Balladgatan. Marken innehas med tomträtt och omförhandling kommer ske år 2023.

Avgiftsförändringar:
Föreningen har följande planerar att höja avgiften med 2% 2018 / 2019.

Parkering:
Föreningen har 385 p-platser samt 392 garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV & Bredband
Bredband finns via HSB-Bolina eller ComHem. Internet ingår inte i avgiften utan medlemmen väljer själv leverantör. Kabel-tv levereras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften).

Övrigt:
Fördelningsmätning för värme, el och vatten har installerats, vilket innebär att du betalar endast för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och fjärravläses digitalt. Under 2018 kommer central styrning av uppvärmning införas och den individuella uppvärmningen upphör. Individuell mätning kallvatten, varmvatten och el fortlöper.

Rent praktiskt går det till så att månadsavgiften består av en kallhyra. I slutet a varje kalenderår jämförs den verkliga förbrukningen av värme, kall- och varmvatten och lägenhetsinnehavaren blir då debiterad för detta på avierna april, maj och juni.

I föreningen finns bastu, gym, cykel-, barnvagns- och hobbyrum samt festlokal att hyra.

Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med elektroniska bokningssystem, tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen förfogar även över grovtvättstuga.

Renoveringar utförda:
-Passering i entréerna sker numera via tag.
-Balkonger inglasade 2001
-Tak renoverade 2007
-Vatten och avloppsstammar rensades ca 2004
-Tvättstugor renoverade i samtliga byggnader, 2006-2007.
-Ny asfaltbeläggning på garagedäck (Balladgatan, 2012, Serenadgatan, 2013).
-Ombyggnad av containerhus till miljöhus (Balladgatan och Serenadgatan, 2011).
-Sotning rensning och rengöring av samtliga kanaler och don från kök, bad och WC samt kanaler från källare och fläktar till lägenheterna.
-Renovering av tvättstugorna 2018.

Planerat underhåll:
2018 - 2021. Renovering av undercentraler och styrsystem för värme.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr debiteras köparen, denna återfås ej.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För kontaktuppgifter samt mer information: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Karta

Området

Allmänt

Grönskande och barnvänligt område med stora gräsmattor, flertalet lekplatser och med goda kommunikationer. I området finns ett närlivs och här finns även apotek, pizzeria och bageri.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med stadsbuss 2 som stannar strax utanför huset och går till såväl Södervärn som till Triangeln och centralen. För den bilburne ligger lägenheten på ett utmärkt läge nära Ringvägen. En bit bort från lägenheten når vi även buss nummer 33 som tar oss till Hyllie.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
E-post