Videgränd 6

Centralt, Höör

Totalrenoverad 1,5-plansvilla med solceller, växthus och utespa i barnvänligt om

Förhandsbesiktigat! På lugn återvändsgata nära naturen och lekplatser ligger denna smakfullt renoverade 1,5-plansvilla med stor källare. Husets solceller resulterar i låga driftskostnader. Här bjuds det på generösa sällskapsytor, 4 sovrum (möjlighet till fler), två badrum, två gäst-wc, bastu, tvättstuga, gym och goda förvaringsmöjligheter. I anslutning till huset finns garage och förråd. Inbjudande, grönskande trädgård med växthus, utespa, stort trädäck, stenbelagda uteplatser och gott om plats för odling. Utmärkta kommunikationer med 7 minuters cykelväg till tåget med täta förbindelser till Lund, Malmö, Kristianstad och Älmhult. Cykelavstånd till förskola och skola. Man håller även på att bygga en ny förskola samt skola (F-6) som beräknas stå klar 2024. Ett komplett hus som genomgått omfattande renoveringar. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

FAKTA

KOMMUN:
Höör
POSTNUMMER:
24332
OMRÅDE:
Centralt
TYP:
Fastighet
BOAREA:
158 m², biarea 100 m²
ANTAL RUM:
6, varav 4 sovrum
BYGGÅR:
1975
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Taxeringskod:
220 Småhusenhet, helårsbostad
Tomt:
774 m², friköpt
Övrigt tomt:
Välskött och inbjudande trädgård som ramas in av staket som löper runt hela tomten. Här finns stor gräsmatta, hortensia och buskar. Den odlingsintresserade har gott om plats för odling i flera pallkragar med bland annat jordgubbsplantor och hallonbuskar.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår:
1975
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Källare
Stomme:
Trä
Fasad:
Tegel + träpanel
Fönster:
3-glas isolerglas
Bjälklag:
Betong och trä
Plåt:
Plåt
Tak:
Betongpannor
Uppvärmning:
Luft/vatten, kamin och oljefyllda radiatorer
Övrigt:
Följande renoveringar är utförda:
2010 Ombyggnad av bottenvåning; öppnat upp mellan kök, vardagsrum och hall. Nytt kök från Ballingslöv i massiv ek. Renovering av ytskikt i kök, hall, vardagsrum.
2011 Installation av täjstenskamin.
2012 Installation av nya treglasfönster och nya dörrar.
2013 Renovering av källare; målning och borttagning av panel.
2013 Vedförråd, nytt staket runt hela tomten.
2014 Nybyggnation av växthus och yttertrappa.
2014- 15 Stenläggningar runt hela huset, uteplatser och förråd.
2015 Installation av utespa.
2016 Nytt badrum.
2016 Uppdatering av ytskikt, målning.
2017 Målning av sovrum på bottenvåning, tapetsering i hall och delvis kök, sprutlackering av luckor i köket och nytt kakel i köket.
2017 Nytt parkettgolv på ovanvåningen.
2017 Satt in extra ventilation på ovanvåningen i kontoret.
2019 ut trädäcket.
2019 Installation av solceller (10,2 kW).
2019 Ny panna (luft/vatten) från Bosch.
2019 Renovering av tvättstuga och dusch i källaren.
2019 Uppdatering av garage; ytskikt invändigt.
2020 Byte av dörrhandtag till innerdörrar.
2020 Ny inbyggnadsmikro.
2020 Bytt jordfelsbrytaren i elskåpet.
2020 Renovering av badrum bottenvåning (kvalitetdokument finns).
2020 Renovering av källare; målning, installation av vattenburen golvvärme och ny ekparkett. Byggt vägg i källare och skapat ett till rum. Renovering av wc i källaren.
2021 Byte av källardörr med Yale-lås.
2021 Ny diskmaskin.
2021 Installation av väderstyrda elmarkiser till köksfönster.
2021 Ny ekparkett i fortsättningen av hallen, vardagsrum och matplats.
2022 Uppdatering av gäst-wc på ovanvåningen med ny inredning, nytt kakel och klinker.
2022 Ny ekparkett, ommålning och bygge av vägg i allrummet på ovanvåningen.
2022 Ny garderob i hallen.
2022 Uppdatering av garage; ytskikt utvändigt.
2009-2022 Strömbrytare och eluttag har bytts löpande.
Övriga byggnader:
På tomten finns ett garage med intilliggande förråd med gott om plats för cyklar, trädgårdsredskap och dylikt.
Här finns även ett härligt växthus för den odlingsintresserade med gott om plats för krukor, arbetsbänk och växter. Växthuset lämpar sig även utmärkt som uterum/orangerie med plats för soffa, soffbord och växter.

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med vacker, blommig tapet, mörkt klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns plats för avhängning till vänster och till höger erbjuds goda förvaringsmöjligheter i den snygga garderoben. I hallen sitter luft/luftvärmepumpen som även har funktion för luftkonditionering. I fortsättningen av hallen, till vänster finns en rymlig klädkammare med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Rakt fram ligger de sociala ytorna med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Här är ljusinsläppet generöst tack vare många fönster i tre olika väderstreck och från vardagsrummet nås trädgården med trädäck, utespa:t och det fina växthuset. På golvet ligger klassisk trestavs-ekparkett, väggarna är vita och i taket finns infällda spotlights. I vardagsrumsdelen ryms utan problem soffgrupp, soffbord, TV-möbel och här står den fina täljstenskaminen som värmer fint. Matsalsdelen erbjuder plats för det stora matbordet och erbjuder även plats för vitrinskåp och skänk. I köket ligger samma snygga klinkergolv som i hallen och väggarna är vita. Den stilrena köksinredningen i massiv ek från Ballingslöv har sprutlackerats i vitt och köket erbjuder gott om förvaring. Här finns generösa arbets- och avlastningsytor på den svarta bänkskivan i granit, ovanför denna löper vitt, rektangulärt kakel. I köket finns stor kyl (med inbyggd vattendispenser med kolsyrat vatten), stor frys (med inbyggd ismaskin), induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro (cirka -20), inbyggd diskmaskin (-21) och spisfläkt. I köket finns även en flyttbar köksö med matchande bänkskiva i svart granit och som blir en plats att samlas vid med gästerna eller att inta frukosten vid.

Badrummet som renoverades 2020 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger klinker i Marrakechstil med underliggande golvvärme (elburen), belysningen utgörs av infällda spotlights och här finns även ett fönster som bidrar till naturligt ljusinsläpp. I badrummet finns badkar med dusch, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp och handdukstork (elburen).

Det första sovrummet har väggar i greige, eklaminatgolv och fönster som vetter mot trädgården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den stora garderoben med skjutdörrar.

Det andra sovrummet har väggar i ljusblå, eklaminatgolv och fönster mot trädgården. Här finns plats för säng, nattduksbord och andra möbler för den som så önskar.

Via trappa från hallen nås ovanvåningen. Här nås allrummet som har väggar i vitt samt gråblått, ekparkett på golvet, vitmålad träpanel och vackra takbjälkar. Rummet är rymligt och erbjuder plats för soffa, soffbord, TV-möbel och andra möbler.

Till vänster från trappan sett ligger ovanvåningens första sovrum som har vita väggar, ekparkett och två fönster med utsikt över trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler. Den som önskar kan dela av rummet i två och på så sätt skapa ytterligare ett sovrum.

Gäst-wc:n på ovanvåningen som uppdaterades 2020 har vitt, rektangulärt kakel på väggarna, träpanel målad i greige och grått klinkergolv. Här finns wc, tvättställ med underliggande skåp och spegel.

En vacker dörr i spröjsat glas leder till ett rum som idag används som arbetsrum med även fungerar utmärkt som sovrum. Väggarna går i vitt och gråblått, på golvet ligger ekparkett och rummets fönster vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Plats att möblera med skrivbord, säng och nattduksbord.

I källaren nås först ett rymligt allrum med vita väggar, ekparkett med underliggande golvvärme (vattenburen) och fönster. Rummet lämpar sig utmärkt som lekrum eller sällskapsrum.

Från allrummet nås gästrummet med vita väggar, ekparkett med underliggande golvvärme (vattenburen) och fönster. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och byrå.

Från allrummet nås även ett hobbyrum som även kan användas som hemmagym. Väggarna är vita, på golvet ligger grått klinkergolv och fönstren vetter mot trädgården.

Från hobbyrummet nås en klädkammare/förråd. Här är väggarna vita och på golvet ligger klinker i Marrakechstil. Här finns gott om plats för förvaring och i förrådet står volymtanken om 300 liter och här finns även uppsamlaren till centraldammsugaren.

Vägg i vägg med förrådet finns en matkällare som även den har vita väggar och samma fina klinker i Marrakechstil. Gott om utrymme för förvaring av saft, sylt, konserver och vin.

Gäst-wc:n i källaren som renoverades 2020 har väggar i vitt och vacker, blommig tapet och klinker i Marrakechstil med underliggande golvvärme (elburen). Här finns wc, tvättställsmöbel och spegel.

Den rymliga, fräscha tvättstugan som renoverades 2019 nås både via allrummet samt via trappa ner utifrån trädgården. Tvättstugan har vitt kakel på väggarna, ljusgrått klinkergolv och fönster mot trädgården. Till vänster finns snygg förvaring med vägghängda skåp med lådor i vitt och bänkskiva i ljusgrått. Till höger finns matchande inredning vitt med vask, tvättmaskin, torktumlare och pannan (luft/vatten från Bosch-2019). I anslutning till tvättstugan ligger duschen som renoverades 2019 och är helkaklad i vitt med Marrakechinspirerat klinker på golvet. Härifrån nås även bastun som även den har snyggt Marrakechinspirerat klinker på golvet.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss

Länkar och dokument

Energideklaration

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Natursköna omgivningar med skogsområden och flertalet sjöar. Vackra landskap där slättlandskap möter skogen. Utmärkta kommunikationer med såväl bil som tåg. Närhet till både förskolor och skolor. Just nu byggs det även en ny förskola och skola, Maglehill som beräknas stå klar 2024. I Höör finns flera mataffärer, restauranger, små butiker och mysiga gårdsbutiker. Här finns även populära skid- och friluftsanläggningen Frostavallen, Skånes djurpark och Bosjökloster Slott.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. / minuters cykelfärd till Höörs station med tåg med täta förbindelser såväl mot Lund (20 min) , Malmö (35 min), Köpenhamn liksom mot Kristianstad (40 min), Älmhult (40 min) och Växjö. Den bilburne tar sig enkelt ut på E22:an.

Parkering

Garage med plats för en bil och asfalterad uppfart med uppställningsplats för fyra bilar. Utöver det råder gratis parkering på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809