Crokusgatan 22, Område C, Nr 325

Almåsa fritidsby, Malmö

Charmigt fritidshus med uterum och inbjudande hörntomt i söderläge!

Välkommen till Almåsa fritidsby och Crokusgatan 22. Här välkomnar en trädgård på hörntomt i söderläge med stor gräsmatta, äppelträd, jordgubbar, krusbär och vinbär. Det trevliga huset bjuder på kök i anslutning till vardagsrum, rofyllt sovrum, badrum med dusch och uterum med utgång till den stenbelagda uteplatsen. I trädgården finns även en murad grill och förråd för utmärkt förvaring av trädgårdsredskap. Populär koloniförening med bland annat festlokal, boulebana, fotbollsplan och föreningen anordnar även flertalet aktiviteter för medlemmarna. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21291
OMRÅDE:
Almåsa fritidsby
TYP:
Fastighet
BOAREA:
37,3 m², biarea 13 m²
ANTAL RUM:
3
BYGGÅR:
1974
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
225
Tomt:
350 m², andelstomt (ofri grund)
Övrigt tomt:
Inbjudande hörntomt som ramas in av staket och thujahäck. Trädgården har stor gräsmatta, rabatter och bland annat två äppelträd, jordgubbar, krusbär och vinbär.

Renoveringar:
Badrummet kaklades 2008.
Köket renoverades 2009.
Papptaket lades om 2014.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten på sommarhalvåret, 2-kammarbrunn med tömning för avloppet. Installation av kommunalt VA pågår på Almåsa. Förutom kommunalt avlopp kommer även kommunalt vatten att läggas in på Almåsa. Gällande område C beräknas detta att ske under våren 2022. I samband med indragning av kommunalt VA finns även möjlighet att dra in bredband via fiber. Kostnaden för att ansluta bredband via fiber är cirka 8000 kronor. Bredband levereras av Sydantenn och kostnaden för bredband med en hastighet om 1000 MBit/s är cirka 300-400 kronor/månad. Ledningarna för VA dras in till tomtgränsen. Anslutningen till stugorna får kolonisten själv ombesörja. För att finansiera bygget kommer årsavgiften höjas med cirka 3000 kronor/år. På detta sätt behöver inte kolonisterna lägga ut pengar nu utan bara ombesörja anslutningen till stugan från anslutningspunkten vid gången. Inga anslutningskostnader tillkommer utöver själva kostnaden för att gräva på sin tomt samt rörmaterial på tomten från anslutningspunkten till stugan.
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Servitut etc.:
Almåsa är Sveriges största koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Skåne Län för att kunna äga en kolonistuga i föreningen.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm (inglasning kräver bygglov).
Friggebod 15kvm.

Vid överlåtelse tar föreningen ut en kostnad om 1500 kronor från både köpare och säljare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://almasa-fritidsby.com

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1974
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas, 1 glas i uterummet.
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Direktverkande el
Övrigt:
I anslutning till uterummet finns en stenbelagd uteplats som ligger i soligt söderläge och som erbjuder gott om plats att möblera med utemöblemang.
Övriga byggnader:
På tomten finns en förrådsbod som är avdelad i två avdelningar som erbjuder utmärkt förvaring för trädgårdsredskap.

Interiör

Från huvudentrén nås köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här är väggarna vita, på golvet ligger laminatgolv och rummet har ett generöst ljusinsläpp tack vare fönster i två olika väderstreck. Den vita köksinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper ljust kakel. Köket har även en praktisk köksö som erbjuder såväl matplats som arbetsyta. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och fläkt med utsug. I köket finns en lucka som leder ner till krypgrunden där dräneringspump finns. I köket finns en given plats för matbord för 4-6 personer och vardagsrumsdelen erbjuder plats att möblera med soffa, soffbord och andra möbler för den som så önskar.

Från vardagsrummet nås sovrummet som har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot uterummet som även det nås härifrån.

Badrummet som nås från sovrummet är helkaklat i ljust kakel, på golvet ligger klinkergolv och här finns även ett litet fönster som bjuder på naturligt ljusinsläpp. I badrummet finns duschhörna, elmulltoa, tvättställ och spegelskåp. När det kommunala avloppet kopplats på kan man lätt byte ut elmulltoan mot wc.

Uterummet som nås från sovrummet har fönster i samtliga väderstreck och erbjuder plats att möblera med soffa, bord och fåtöljer. Från uterummet nås trädgården och den stenbelagda uteplatsen i söderläge.

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Karta

Området

Allmänt

Almåsa fritidsby ligger i sydöstra Malmö och är omgivet av åkrar och lantlig miljö. I koloniområdet arrangeras årligen olika aktiviteter som till exempel midsommarfirande, , valborgsfirande och bingo. Föreningen har även en bouleförening och fritidsförening. På koloniområdet finns bland annat fotbollsplan, boulebana och lokal som kan hyras till fester. Golfbanor finns på nära håll.

Kommunikation

Den bilburne tar sig smidigt hit via E65:an och buss 55 avgår till området från Jägersro.

Parkering

Till kolonistugan hör en numrerad parkeringsplats. Därutöver finns möjlighet att hyra parkeringsplats samt avgiftsbelagda gästparkeringar.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

I köpet ingår samtliga inventarier utom 3-sitssoffan som står i sovrummet och gräsklipparen.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809