Sommarstigen 19

, Höllviken

Välplanerat stenhus på insynsskydad hörntomt i barnvänliga Rängbågsbyn!

Förhandsbesiktigat! På grönskande hörntomt granne med naturen och en kort cykeltur från havet ligger denna väldisponerade 1,5-plansvilla. Huset bjuder på generösa sällskapsytor, 3-4 sovrum, två badrum, grovkök och goda förvaringsmöjligheter. I anslutning till huset finns förråd och carport. Inbjudande, grönskande trädgård med stort trädäck, två uteplatser under pergola och gott om plats för odling. I området finns två förskolor och ny grundskola F-9 kommer att byggas cirka en kilometer från huset! Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

FAKTA

KOMMUN:
Vellinge
POSTNUMMER:
23661
TYP:
Fastighet
BOAREA:
130 m², biarea 9 m²
ANTAL RUM:
5, varav 3 till 4 sovrum
BYGGÅR:
2001
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Taxeringskod:
220 Småhusenhet, helårsbostad
Tomt:
463 m², friköpt
Övrigt tomt:
Välskött och inbjudande trädgård som ramas in samt insynsskyddas av ligusterhäck. Här finns stor gräsmatta, vackra planteringar, en stor bok och två katsuror. I trädgården finns även hortsensia och bambu. Den odlingsintresserade har gott om plats för odling i flera pallkragar.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Vellinge Kämpinge GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plansvilla i vinkel
Byggnadsår:
2001
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Platta på mark
Stomme:
Lättbetong
Fasad:
Puts
Fönster:
3-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Tegelpannor
Uppvärmning:
Gaspanna med vattenburen golvvärme
Övrigt:
Följande renoveringar är genomförda:
2012 lades ny klinker, ny duschvägg i glasbetong sattes in och wc-stolen byttes i badrummet på entréplan.
Gaspannan byttes ut cirka 2012.
2014 anslöts fastigheten till bredband via fiber (öppet stadsnät).
Nytt trädäck och terrass byggdes 2016.
Tvättmaskin och torktumlare byttes 2016.
2018 renoverades köket och nya vitvaror installerades.
Övriga byggnader:
På tomten finns en carport med tillhörande förråd med gott om plats för trädgårdsredskap och dylikt. På tomten finns även cykelskjul med tak.

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med ljusa väggar och ljust klinkergolv. Här finns plats för avhängning, möblering med till exempel byrå och längre in till höger erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter i förrådet/klädkammaren.

Till vänster ligger badrummet som är helkaklat i vitt, på golvet ligger svart klinkergolv och fönstret bidrar till dagsljusinsläpp. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, separat badrumsskåp, spegel och handdukstork (elburen).

Rakt fram nås de stora sällskapsytorna som består av kök, stor matplats och vardagsrum i vinkel. Väggarna har vacker ljusgrön kulör, på golvet ligger samma snygga klinker och ljusinsläppet är generöst tack vare de stora fönsterpartierna. Till vänster ligger köket som renoverades 2018. Den stilrena inredningen i grått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den snygga, matta bänkskivan i granit löper vitt kakel. Här finns stor kyl, stor frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn med varm- samt ångluft, induktionshäll och spisfläkt. Samtliga vitvaror är från Elektrolux och 2018. I köket finns en både snygg och praktisk köksö som bidrar till ytterligare avlastnings- och arbetsytor. Här finns även plats att möblera med barstolar för 3-4 personer. Från köket nås trädgården och trädäcket via glasdörr. I öppen planlösning mot köket ligger matplatsen med gott om plats för stort matbord. Här finns även plats att möblera med till exempel vitrinskåp. Matplatsen har stora fönsterpartier från golv till tak mot trädgården som även nås via glasdörr här.
Vardagsrummet som ligger i vinkel mot kök/matplats har ljusa väggar, samma snygga klinkergolv och även här är ljusinsläppet generöst tack vare stort fönsterpartier i tre väderstreck. Även här finns utgång till trädäck och trädgård. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

På entréplan finns ett sovrum som även kan disponeras som arbetsrum eller gästrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger samma snygga klinkergolv och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och arbetsplats.

Grovköket/tvättstugan nås både via groventré och från köket. Här är väggarna vita, på golvet ligger klinkergolv och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns tvättmaskin (-2016), torktumlare (-2016), vask, och skåp. I grovköket står även gaspannan som byttes cirka 2012.

Via trappa från hallen nås ovanvåningen. Det första rummet som nås på ovanvåningen är allrummet med vita väggar, ekparkett på golvet och takfönster. Här finns plats att möblera med till exempel fåtöljer, byrå och bord.

Till höger från trappan sett ligger ovanvåningens första sovrum som har ekparkett på golvet, vita väggar och fönster som vetter mot husets ena gavel. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och till exempel byrå. Rummets klädkammare erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Härifrån nås även utrymmet som ligger ovanför vardagsrummet och som kan inredas till förråd för den som så önskar.

Ovanvåningens andra sovrum har tidigare varit två sovrum och den som önskar kan enkelt återställa rummet till två sovrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger samma enhetliga ekparkett och rummets två fönster vetter mot husets andra gavel. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler.

Badrummet på ovanvåningen är helkaklat i vitt, på golvet ligger blått klinkergolv och här finns ett runt fönster som både släpper i dagsljus samt är en vacker detalj i sig. Här finns badkar med dusch, tvättställsmöbel, spegel och wc.

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss
Planskiss
Planskiss
Planskiss

Karta

Området

Allmänt

Rängs sand är en fristående ort i Vellinge kommun och en mindre by som ingår i postadressen Höllviken. Tidigare bestod Rängs sand främst av sommarstugor och gårdsbebyggelse, men under de senaste åren har området expanderat och blivit väldigt populärt. Rängs sand erbjuder ett lugn i stillsam naturmiljö men samtidigt närhet till Höllviken centrum och Malmö. En kort cykeltur bort ligger Kämpingestranden, med sin vita strand och klara vatten, perfekt för morgondopp i havet. I området ligger två förskolor Rängbågens förskola och Henriks Hage förskola, där den förstnämnda endast ligger 3 minuters promenad från huset. Från Rängs sand finns det en cykelväg till skolorna Ängdalaskolan (F-9) och Sandeplanskolan (F-6). Kommunen planerar att bygga en ny grundskola (F-9), samt en ny förskola cirka en kilometer från huset (korsningen Henriksdalsvägen/Kämpingevägen). Skola och förskola avses stå klara för inflyttning hösten 2023. På ett par minuter med bil eller cirka 15 minuter på cykel nås Höllvikens centrum. Höllviken har all tänkbar närservice såsom affärer, matbutiker, restauranger, caféer, apotek, vårdcentral, BVC, banker, systembolag, bio och gym. I Höllvikens mysiga centrum finns även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. För den som vill känna citypulsen ligger Malmö och Köpenhamn på bekvämt avstånd. Dit tar man sig enkelt med bil eller buss.

Kommunikation

Från Rängs sand avgår buss 181 med förbindelser till Höllviken respektive Vellinge. Busshållplatsen ligger cirka 500 meter från huset. I Höllviken centrum avgår fler bussar, till bland annat Skanör, Falsterbo, Trelleborg och Malmö. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Carport med plats för en bil samt uppställningsplats för 1-2 bilar på uppfarten. Utöver detta råder gratis parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
Lovisa Lindskog

Extra Kontaktperson

Lovisa Lindskog
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312062
Mobilnr: 0768-672042