D-området, stuga 100, Axel danielssons väg 281

Stoplalösa sommarstad, MALMÖ

Välkommen till Stolpalösa sommarstad och denna närkoloni på en av de största tomterna i området om 300 kvadratmeter. Här finns härliga trädgårds- och odlingsytor samt stor, inbjudande gräsmatta i soligt söderläge. På tomten finns en mysig stuga om 15 kvadratmeter, växthus och förråd för trädgårdsredskap. Här finns även två uteplatser, en i österläge och en i västerläge. På tomten finns många olika växter, både blommor och ätbart, hela fem fruktträd samt flera rabatter och trädgårdsland. Välkommen till en grön oas nära Hyllie och Lindeborg!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21582
OMRÅDE:
Stoplalösa sommarstad
TYP:
Fastighet
BOAREA:
15 m², biarea 7,1 m²
ANTAL RUM:
1
BYGGÅR:
1989
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

LÄNKAR OCH DOKUMENT

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Tomt:
300 m²
Övrigt tomt:
Stugan har två uteplatser. Den första är stenbelagd, ligger i österläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol. Den andra uteplatsen med trädäck är om cirka 10 kvadratmeter byggdes 2008 och vetter åt väster samt bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Båda uteplatserna ligger i skyddade lägen och erbjuder plats att möblera med bord och stolar eller solstolar. Utöver detta finns plats i farstun under tak att möblera med stolar. Farstun vetter åt söder.

Inbjudande trädgård som ramas in av ligusterhäck och staket. Trädgården har stor gräsmatta i söderläge och hela fem fruktträd i form av tre äppelträd, ett plommonträd och ett päronträd. Trädgården bjuder på mycket grönska och flera odlingsland och rabatter. I form an grönska finna här murgröna, lavendel, rosor, kärleksört, buxbom, summersnow, hybridklematis, ormhassel, daggkåpor, pionbuskar, vitsippor och kaukasisk förgätmigej. Utöver fruktträden finns här rabarber, sparris och kungsmynta.
Vatten/avlopp:
Området har sommarvatten. Vattnet är tillgängligt cirka från april till oktober.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Stoplalösa sommarstad är en koloniförening med med 109 tomter. Föreningen bildades 1987.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Malmö Stad
med postnummer 21X XX för att kunna äga en kolonistuga i föreningen.

Stugan är en så kallad närkoloni och stugornas storlek gör att kolonisterna vistas där dagtid och endast övernattar någon enstaka gång. Det är ej tillåtet att skriva sig på kolonin.

Besök gärna föreningens hemsida för stadgar, ordningsregler och mer information. https://stolpalosa.se/

Vid överlåtelse tar föreningen ut en inträdesavgift om 1000 kronor som betalas av köparen

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1989
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Plintar
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Ingen uppvärmning
Övrigt:
Följande renoveringar är genomförda:
Ombyggnad av tidigare trädäck åt väster genomförde 2008.
Byte av diverse bräder åt väster genomfördes 2008.
Förbättringsarbete av golv och tak i förrådet genomfördes 2014.
Övriga byggnader:
På tomten finns ett växthus om 5 kvadratmeter med gott om plats att odla samt att möblera med till exempel fåtölj.
I anslutning till stugan finns ett förråd om cirka 2,1 kvadratmeter med bra förvaringsmöjligheter för trädgårdsredskap och dylikt.

Interiör

Liten och mysig stuga med plats att möblera med soffa, bord, stolar, skåp och andra möbler. Väggarna är i furu och på golvet ligger brädgolv vilket tillsammans bidrar till en härlig stugkänsla. Stugan har flera flera spröjsade fönster som vetter i två olika väderstreck, vilket bidrar till ett bra ljusinsläpp.

Planritning

Länkar och dokument

Ordningsregler 2020
Stadgar 2013

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Stolpalösa Sommarstad koloniförening grundades 1987. Koloniområdet är en del av Stolpalösaparken och ligger vackert mellan Lindeborg och Svågertorp. Området har 109 tomter i olika storlekar (155-300 kvadratmeter) som är fördelade på fyra områden, A-D. Att tänka på angående stugan och tomten: • Halva gångens bredd utanför kolonitomten ska hållas fri från ogräs samt skyddsplanteringen. • Brevlåda ska finnas. • Stugnummer ska finnas tydligt uppsatt. • Växter längs gångarna ska klippas så att grenar inte hänger ut över tomtgränsen. • Höjden på träd bör ej överskrida 4 meter. • Bråte och annat som belamrar tomten ska forslas bort. • Tomten ska vara i vårdat skick, så den ej vållar besvär för dina grannar. Föreningen har tre servicebyggnader med tre toaletter i varje byggnad. I servicebyggnaden finns även möjlighet att hyra el-uttag och låna skottkärra. Servicebyggnaderna är öppna under perioden april till oktober. Det finns även en central wc som är öppen året om.

Kommunikation

I närheten avgår stadsbussarna 7 och 33. Från området är det nära till såväl Hyllies som Svågertorps tågstationer. Den bilburne tar sig enkelt ut på ringvägarna.

Parkering

I anslutning till koloniområdet finns två parkeringar. Den ena parkeringen finns vid infarten till B-området och den andra vid infarten till D-området. Parkering B ligger närmast D-området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

BIAREA
Biarean om 7,1 kvadratmeter avser storlek på växthus (5 kvm) och förråd (2,1 kvm).

INDRAGNING AV EL
I dagsläget är inte el indraget i stugan. Det går att hyra eluttag via föreningen. För den som önskar dra in el till stugan så går det att ordna till en kostnad om cirka 50 000 kronor (cirka 36 000 kronor för anslutningsavgift till Eon och cirka 14 000 kronor för installation av elskåp, dragning av kablar, etc. av elektriker).

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809
Lovisa Lindskog

Extra Kontaktperson

Lovisa Lindskog
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-6312062
Mobilnr: 0768-672042