Bellisgatan 1, Område B, Nr 115

Almåsa fritidsby, Malmö

Inbjudande fritidshus med uteplats och insynsskyddad hörntomt i sydvästläge!

Välkommen till Almåsa fritidsby och Bellisgatan 1. Här välkomnar en trädgård som insynsskyddas av häckar och med stor gräsmatta i soligt sydvästläge. Det trevliga huset bjuder på kök i anslutning till vardagsrum, två sovrum, badrum med dusch och uteplats under skärmtak. I trädgården finns även en friggebod med gott om plats för förvaring. I trädgården finns pallkragar för odling, vackra blommor såsom pioner, rosor och syren, samt ätbart i form av päronträd, hallon samt smultron. Populär koloniförening med bland annat festlokal, boulebana, fotbollsplan och föreningen anordnar även flertalet aktiviteter för medlemmarna. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21291
OMRÅDE:
Almåsa fritidsby
TYP:
Fastighet
BOAREA:
40 m²
ANTAL RUM:
3, varav 2 sovrum
BYGGÅR:
1960-tal
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
225
Tomt:
300 m², andelstomt (ofri grund)
Övrigt tomt:
Insynsskyddad tomt som kantas av thujahäckar och staket. Trädgården har mycket grönska och stor gräsmatta för lek samt umgänge. I trädgården finns bland annat pioner, tulplaner, rosor, lavendel, murgröna, syren, scilla och stockrosor. I trädgården finns även pallkragar för odling och ätbart i form av päronträd, hallon, rabarber, krusbär samt citronmeliss. Här finns även en gungställning.

Följande renoveringar är genomförda:
2016: lagt om yttertak (papp).
2018: bytt innertak.
2018: bytt golv invändigt.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten på sommarhalvåret, 2-kammarbrunn med tömning för avloppet. Installation av kommunalt VA pågår på Almåsa. Förutom kommunalt avlopp kommer även kommunalt vatten att läggas in på Almåsa. Gällande område B är arbetet i stort sett klart, men det återstår visst arbete innan det går att koppla på sig. Det bör vara redo inom ett par veckor. Medlemmarna har två år på sig att avsluta till det kommunala V/A-systemet. Under övergångstiden om två år kommer vattnet från föreningens egna brunn fortfarande att testas för att säkerställa att det tjänar som dricksvatten. Efter tvåårsperioden kommer det endast tjäna till bevattning. I samband med indragning av kommunalt VA finns även möjlighet att dra in bredband via fiber. Kostnaden för att ansluta bredband via fiber är cirka 8000 kronor. Bredband levereras av Sydantenn och kostnaden för bredband med en hastighet om 1000 MBit/s är cirka 300-400 kronor/månad. Ledningarna för VA dras in till tomtgränsen. Anslutningen till stugorna får kolonisten själv ombesörja. För att finansiera bygget kommer årsavgiften höjas med cirka 3000 kronor/år. På detta sätt behöver inte kolonisterna lägga ut pengar nu utan bara ombesörja anslutningen till stugan från anslutningspunkten vid gången. Inga anslutningskostnader tillkommer utöver själva kostnaden för att gräva på sin tomt samt rörmaterial på tomten från anslutningspunkten till stugan.

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1960-tal
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
3-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Oljeelement via el
Övrigt:
Intill huset finns ett trädäck med skärmtak. Här finns plats att möblera med till exempel matbord och stolar. Uteplatsen ligger i sysvästläge och bjuder på sol hela dagen.
Övriga byggnader:
På tomten finns en förrådsbod som erbjuder utmärkt förvaring för trädgårdsredskap, utemöbler och dylikt.

Interiör

Från grusgången leder en liten grind in till Bellisgatan 1 som välkomnar med vacker rabatt med pioner. En liten trappa leder upp till denna vitmålade, charmiga stuga som uppfördes i samband med att koloniområdet bildades på 1960-talet.
Innanför dörren nås hallen med brädgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning.

Till vänster ligger köket som har vita väggar, schackrutigt golv och vackra, blyinfattade fönster. Inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den vita bänkskivan löper kakel. Här finns kyl/frys och spis med ugn.

I anslutning till köket ligger de sociala ytorna med samma fina brädgolv som i hallen, ljusa väggar och tre fönster med utsikt över den grönskande trädgården. Här finns plats att möbler med matbord, soffa och soffbord. Nuvarande ägare har i vardagsrummet satt upp en vägg och på så sätt skapat ytterligare ett sovrum med plats för två enkelsängar alternativt två våningssängar. Den som önskar kan enkelt ta ner väggen och på så sätt skapa större sociala ytor.

Från vardagsrummet nås det andra sovrummet med vita väggar, brädgolv och fönster som vetter mot uteplatsen samt trädgården. Här finns plats för dubbelsäng och hylla.

Badrummet har vita väggar och plastmatta på golvet. Här finns duschkabin, wc (med septiktank), tvättställ, spegel, hyllor och det är även här varmvattenberedaren finns.

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Karta

Området

Allmänt

Almåsa fritidsby ligger i sydöstra Malmö och är omgivet av åkrar och lantlig miljö. I koloniområdet arrangeras årligen olika aktiviteter som till exempel midsommarfirande, , valborgsfirande och bingo. Föreningen har även en bouleförening och fritidsförening. På koloniområdet finns bland annat fotbollsplan, boulebana och lokal som kan hyras till fester. Golfbanor finns på nära håll.

Kommunikation

Den bilburne tar sig smidigt hit via E65:an och buss 55 avgår till området från Jägersro.

Parkering

Till kolonistugan hör en numrerad parkeringsplats. Därutöver finns möjlighet att hyra parkeringsplats samt avgiftsbelagda gästparkeringar.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809