Dansörgatan 18

Lindeborg, MALMÖ

Välplanerad tvåa med renoverat badrum och stor inglasad balkong med fri utsikt!

Hissen från markplan leder upp till åttonde och högsta våningen där den här välplanerade, insynsfria tvåan ligger. Lägenheten bjuder på rymligt vardagsrum, renoverat badrum med badkar, kök med matplats, sovrum med bra förvaring och stor inglasad balkong med fri utsikt mot Hyllie och Öresund. Här bor man i välskött HSB-förening på bra läge nära grönområden, affärer och med utmärkta kommunikationer. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21583
OMRÅDE:
Lindeborg
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
62 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
8 av 8, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Övrigt:
Lägenhetens stora inglasade balkong som nås från sovrummet ligger i västerläge och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Balkongen har fri utsikt över både takåsar och mot havet. Här finns plats att möblera till exempel bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1972-73

Interiör

På populära Lindeborg med närhet till grönområden, cykelväg in till city, närhet til shopping på både Svågertorp samt Emporia och med utmärkta förbindelser ligger den här välplanerade tvåan. Belägen i välskötta HSB Brf Sofieholm med inbjudande gårdsmiljöer.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett på golvet. Här finns plats för avhängning och att möblera med till exempel byrå.

Till höger ligger vardagsrummet som har vita väggar, ekparkett och stort fönsterparti med fri utsikt mot Hyllie samt Öresund. Här finns plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Badrummet som renoverades cirka 2012 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger mörkgrått klinkergolv med underliggande golvvärme (elektriskt) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns badkar med dusch, tvättställsmöbel, wc och spegelskåp.

Köket har vita väggar och ekparkett på golvet. Vid fönstren med fri utsikt finns matplats för 4-6 personer. Köket har inredningen i ek och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ovanför den svarta bänkskivan löper grått kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, keramikhäll, inbyggnadsugn, diskmaskin och kolfilterfläkt.

Sovrummet har vita väggar samt en målad fondvägg, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter i de tre garderoberna till höger samt i den stora garderoben med skjutdörrar rakt fram. Rummet erbjuder plats att möblera med dubbelsäng och nattduksbord.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Sofieholm

Allmänt:
HSB Brf Sofieholm är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1972-1973 och består av 573 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 9 lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper till och med 31 december 2026.

Ekonomi:
Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning, det kan bli aktuellt om en mindre höjning till nästa år. Beslut om detta fattas på budgetmöte senare i år.
Pantsättningsavgift: 473 kr/pant. Överlåtelseavgift: 1183 kr, betalas av köpare. Övriga avgifter: Andelsavgift i HSB kostar cirka 500 kr/person (återbetalas vid utträde) och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Renovering och underhåll:
Genomförda renoveringar:
2012 Omläggning av tak på låghusen.
2012 Byte av värmepumpar.
2013 Tilläggsisolering på vindarna.
2014 Kameraövervakning installerat i miljöhusen.
2014 Tvättmaskiner har bytts ut.
2014-2015 Renovering av garage.
2015 Arbete på lekplatserna, rensning av ventilationssystem, spolning spillvattenledningar.
2015-2016 Byte av frånluftsfläktar på låghusen.
2017 Installation av gemensam el.
2018 Byte av tvättutrustning, tvättning av takplåtar på höghus i norrläge.
2017 tvättades plattgångar och uteplatser.
2018 utfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, en ny hiss installerades på Aktrisgatan 20 och solceller installerades på tre av föreningens tak.
2019: Installerat solceller och laddstolpar.
2019 byttes tre hissar.

Pågående renoveringar:
Föreningen håller på att byta hissar i 8-våningshusen.

Kommande renoveringar:
I övrigt följer föreningen en underhållsplan. Föreningen har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Parkering:
Föreningen har 356 garageplatser och 154 parkeringsplatser till uthyrning. P-plats finns att hyra för cirka 127 kr/månad. Separat kö tillämpas. Garageplats finns att hyra för cirka 323 kronor/månad (i källare) respektive 298kr/mån (garage ute) . Separat kö tillämpas.
Cykelbox finns att hyra för cirka 56 kronor/månad.

Internet och Kabel-TV:
Kabel-TV levereras av Sydantenn, basutbudet ingår i månadsavgiften och bredband levereras av Bahnhof, bredband med en hastighet om 100/100 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt:
Föreningen har stora, inbjudande innergårdar med mycket grönska, gemensamma uteplatser med grillmöjligheter och lekplatser.
I källaren finns tvättstuga.
Föreningen har stora grönområden med uteplatser och lekplatser.
I föreningen finns det finns en lokal där man kan spela pingis, en lokal för biljardspel och ett hobbyrum som medlemmarna kan nyttja.
Föreningen har gemensam el och elförbrukningen faktureras tillsammans med månadsavgiften.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
För mer information se föreningens hemsida; http://www.hsb.se/malmo/sofieholm

Karta

Området

Allmänt

Lindeborg är ett lugnt och grönskande område med cykelväg till city, nära all tänkbar närservice och med utmärkta förbindelser till Köpenhamn. Området är lugnt och naturskönt med välskötta grönområden och parker. Dessutom finns här all den närservice man kan tänkas behöva och ett par minuter bort ligger Malmö Arena, köpcentret Emporia samt Svågertorp med stort shoppingutbud. På behagligt gångavstånd från lägenheten ligger Lindeborgsskolan (åk 1-9) samt förskola, sporthall, idrottsplats och Sankt Mikaels kyrka.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussar avgår nära lägenheten, det är nära både till Hyllie och Svågertorp. Med bil tar man sig smidigt både in till city, till Öresundsbron och ut på motorvägen.

Parkering

Föreningen har 356 garageplatser och 154 parkeringsplatser till uthyrning. Kösystem tillämpas.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).


BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809