Gång 7, Lott 584

Mossängens sommarstad, Malmö

Vinterbonad, smakfullt renoverad stuga med inbjudande trädgård och gäststuga!

Välkommen till denna stuga om hela 45 kvadratmeter som under de senaste åren genomgått omfattande renoveringar, fått en ny gäststuga (2017), har separat förråd och bjuder på hela tre uteplatser. Huset är vinterbonat och värms idag upp med luft/luft-värmepump. Huset har nyare kök med matplats, helkaklat badrum med tvättmaskin, rymligt vardagsrum och sovrum. Inbjudande trädgård med stora gräsytor, bärbuskar och äppelträd. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21223
OMRÅDE:
Mossängens sommarstad
TYP:
Fastighet
BOAREA:
45 m², biarea 8,68 m²
ANTAL RUM:
2, varav 1 sovrum
BYGGÅR:
1950-tal
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Arrende
Taxeringskod:
225
Tomt:
375 m²
Övrigt tomt:
Huset har hela tre uteplatser med trädäck. Den ena uteplatsen ligger vid entrén till stugan och har skärmtak. Den andra uteplatsen ligger rakt emot den första. Husets tredje uteplats med trädäck nås från köket på baksidan av huset.
Tillsammans erbjuder de plats att möblera med matbord och stolar, loungemöbler och solstolar.

Inbjudande trädgård som kantas av nytt staket från 2020 på framsidan, högre plank längs vänster sida samt baksidan mot grannarna och tujahäck på andra sidan.

Här finns hallonbuskar (både sommar- och hösthallon), björnbär,
vinbärsbuskar, smultron, jordgubbar,
äppelträd (satt 2016), plommonträd samt körsbärsträd (satta 2017). I trädgården finns även en vacker syrén och tre pallkragar för odling.
Trädgården har möjlighet att bygga
utekök och växthus. Nytt gräs anlades på baksidan 2017.

Det finns en trädgårdsritning och planteringsschema som gjorts av trädgårdsarkitekt för hela trädgården. Detta upprättades 2018 och en del av arbetet har påbörjats.
Vatten/avlopp:
Området har sommarvatten och avlopp. Vattnet är tillgängligt från första vardagen i april till sista vardagen i oktober.
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Servitut etc.:
Mossängens sommarstad är en koloniförening med med 363 medlemmar. Föreningen bildades 1954.

Föreningen kräver att man är folkbokförd i Malmö Stad för att kunna äga en kolinistuga i föreningen.

Det är endast tillåtet att bo i stugan under perioden 1/4 - 31/10.

Besök gärna föreningens hemsida för områdesbestämmelser, ordningsföreskrifter och mer information. http://www.mossangens.se/

Vid överlåtelse tar föreningen ut en kostnad om 2000 kronor som betalas av säljaren.

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Byggnadsår:
1950-tal
Grundläggning:
Plintar
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Luft/luft värmepump
Övrigt:
Följande renoveringar är genomförda:
Nytt staket 2020.
Målat gäststuga 2020.
Trädäck på baksidan anlades 2019.
Köksfläkt i kök installerades 2019.
Wi-Fi installerades 2019.
Byggt gäststuga & förråd 2017 (byggdes om från ett skjul där tak och bakre väggen behölls) Samtidigt drogs el in i gäststuga.
Elelement i kök samt gäststuga sattes in 2017.
Nytt golv i kök 2017

Renoveringar genomförda av tidigare ägare:
Totalrenovering invändigt med nya väggar och nytt tak invändigt.
Installation av varmvattenberedare (100 L) och luftluftvärmepump (Mitsubishi).
Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin från 2014.
Nytt Ikeakök med gasspis och varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys och vitt kakel. Uppreglat och nytt golv i kök, nya väggar.
Ny eldragning och nya eluttag i hela huset med nytt säkringsskåp och jordfelsbrytare.
Isolerat med 100 mm isolering i hela stugan och vindskyddspapp. Nya dörrar invändigt och ny ytterdörr. Nytt tak utvändigt med nya stuprör och hängrännor. Ny fönsterdörr med 3-glas isolerglas och ny terrassdörr med 3-glas isolerglas. Nytt 3-glas fönster.
Isolerat hela vinden med 300 mm proffsisolering. Byggt tre trädäck och byggt till uterum under tak.
Övriga byggnader:
På tomten finns uppvärmd gäststuga från 2017 och ett separat förråd med gott om förvaring för redskap och dylikt.

Interiör

Vid entrén under skärmtaket finns plats för avhängning och förvaring. Innanför ytterdörren välkomnar köket med vita väggar samt en ljusgrön fondvägg och laminatgolv. Det snygga, renoverade köket med inredning i grått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, gashäll och kolfilterfläkt. Vid fönstret i köket finns plats för matbord och här finns även glasdörr som vetter mot trädäcket på baksidan.

Vardagsrummet har laminatgolv, vita väggaroch fönster i två väderstreck vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats att möblera med stor soffa, soffbord, bokhyllor och till exempel läshörna. Från vardagsrummet nås även klädkammaren där varmvattenberedaren står och som även erbjuder plats för städattiraljer.

Sovrummet har laminatgolv, vita väggar samt en fondtapet och fönster som vetter mot trädgården på baksidan. Här finns plats för dubbelsäng och byrå. Rummets stora, platsbyggda garderob erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrummet som renoverades 2014 är helkaklat i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinkergolv. Här finns wc, tvättställ, duschkabin, toppmatad tvättmaskin och spegelskåp.

På tomten finns även en gäststuga som byggdes 2017. Gäststugan är uppvärmd med hjälp av oljefyllda radiatorer och här finns el indraget. Väggarna är vita samt har en tapetserad vägg, på golvet ligger lamiat och fönstret vetter mot trädgården. Här finns plats att möblera med dubbelsäng och byrå.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Länkar och dokument

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Mossängens sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö med närhet till havet och grönområden. Området ligger mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds sommarstad på höger sida. Inom området finns bland annat boulebana, minigolfbana och dansbana. Föreningen anordnar många aktiviteter för medlemmarna bland annat midsommarfirande, loppis, kulturkvällar och fotboll. Föreningen har även ett föreningshus som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 700 kronor per tillfälle. Vid Mossagården finns återvinningsstation med källsortering.

Kommunikation

Goda förbindelser såväl kommunalt som för den bilburne. I närheten stannar buss 1 och 33 med täta förbindelser.

Parkering

Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 400 kronor/år. Varje medlem är garanterad en plats.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarean är en cirkauppgift från tidigare ägare. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en uppmätning.

Biarrean om 8,68 kvadratmeter avser storlek på gäststuga (5,38 kvm) och förråd (3,3 kvm)

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809