Per albin hanssons väg 56B

Blekingsborg, MALMÖ

Välplanerad hörntrea med fri utsikt i välskött förening!

Hissen leder upp till femte våningen där denna lägenhet bjuder på renoverat kök med matplats, stort vardagsrum med utgång till inglasad balkong, två bra sovrum, helkaklat badrum och bra förvaringsmöjligheter. Välskött förening med inbjudande gårdsmiljö och övernattningslägenhet. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21463
OMRÅDE:
Blekingsborg
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
63,5 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
5 av 11, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger i sydostläge och bjuder på fri utsikt över takåsarna och det intilliggande villaområdet. Här finns gott om plats att möblera med till exempel bord och soffa eller stolar.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1957-58

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och laminatgolv. Här finns plats för avhängning och förvaring i skåpet längre in i hallen.

Köket har vita väggar, laminatgolv och vid fönstret som vetter mot föreningens fina gård finns matplats för minst fyra personer. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin.

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns duschhörna, wc, tvättställ med underliggande skåp, spegelskåp (-2019) och handdukstork (elektrisk).

Det stora vardagsrummet har vita väggar, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och exempelvis matplats.

Det första sovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens gård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och bra förvaringsmöjligheter erbjuds i den stora garderoben med skjutdörrar.

Det andra sovrummet har även det vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot gården. Här finns plats för säng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Hsb Brf Blekingsborg

Allmänt:
HSB Brf Blekingsborgs fastigheter är uppförda 1957-1958. Föreningen består av två höghus och ett låghus med åtta trappuppgångar. Husen är belägna på adresserna Blekingsborgsgatan 7-13 och Per Albin Hanssonväg 54-56 A-B. Totalt består föreningen av 279 lägenheter och 7 lokaler, lägenheterna är allt från 1 rum och kök till 7 rum och kök.

Ekonomi:
Föreningen har inga större avgiftshöjningar planerade, avgiften höjdes med 0,5% den 1 januari 2019.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.

Genomförda renoveringar:
Under åren 2003-2006 genomfördes ett stort renoveringsarbete i föreningen. Följande gjordes:
Nya tak.
Treglas-fönster sattes in.
Balkongerna byggdes till och glasades in.
Badrummen renoverades.
Tappvattenstammarna byttes ut.
Elstammarna byttes ut.
Säkerhetsdörrar sattes in till lägenheterna.
En del av avloppsstammarna relinades.
Garaget totalrenoverades blad annat nytt golv och ett ventilationssystem som är koldioxid styrt sattes in så att luften alltid känns fräsch.
2010: Tvättstugorna renoverades.
2014-2016: Relining av avloppsstammar.
Staket och grindar uppfördes runt föreningens område 2016.
All ytterbelysning har bytts ut till LED-belysning och uppdateras med fler stolpar. Den nya belysningen är både ljusstarkare och mer energisnål med rejält sänkt energiförbrukning.
2017 så iordningsställdes en övernattningslägenhet för medlemmar att hyra för en mindre kostnad.
Under 2018 så byttes garageporten.
2019 uppfördes ett nytt miljöhus för gemensam avfallshantering inom området. Sopnedkasten plomberades och föreningen har nu en hållbar avfallshantering med ännu effektivare sortering.

Kommande renoveringar:
2020: garagetak och aluminiumfönster - gavelfasad mot nordväst.
2021: Asfaltering parkeringsområde, område inkörsel garaget.
2024: Byte av värmeledningar och radiatorer samt slipning av trappor.

Parkering & Garage:
Föreningen har 72 st garageplatser för bil 3 garageplatser för motorcykel. Det finns även 87 st P-plaster utomhus. Bilplats i garage kostar cirka 310 kr/månad och uteplats för bil kostar 124 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

Tv & Internet:
Föreningen har Kabel-TV via Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
Bredband levereras både via Com hem och Ownit. Ownit erbjuder boende i föreningen en uppkoppling på 100/100 MBit/s för cirka 99 kronor/månad.

Övrigt:
Tvättstugan ligger på markplan i huset. Den renoverades 2010 och har idag ett elektroniskt bokningssystem. Tvättmaskinerna har automatisk dosering av tvättmedel och sköljmedel. Varje lägenhet har 10-tvättpass(2 timmar/pass) att tillgå per 4-veckorsperiod, man kan boka flera pass på rad om man vill. På gården finns återvinningsstationer där man kan slänga, plast, papper, plåt, batteri, glas etc. I trapphusen finns soppluckor.

Cykelförråd finns både utomhus och i källaren.

Alla föreningens hus binds samman av en stor gräsplätt som kallas gröningen där finns grillplatser, bänkar och lekplats.

Föreningen bekostar ett bostadsrättstillägg för alla lägenheter som lägenhetsinnehavarna behöver endast teckna en hemförsäkring.

Föreningen har gemensam el, elförbrukningen faktureras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen har en övernattningslägenhet med ett rum samt en köksplats med tillgång till kök och badrum med toalett och dusch. Det finns en enkelsäng samt en bäddsoffa med sovplats för två personer. Medlemmarna kan hyra lägenheten till en kostnad om cirka 250 kronor/natt.

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönt område endast ett stenkast från köpcentrat Mobila med många affärer, flertalet caféer, restauranger och SATS gym. Här bor man centralt, men lugnt och skönt.

Kommunikation

Goda kommunikationer; från Blekingsborg går stadsbuss nr 7 och från närliggande Dalaplan avgår stadsbussarna flera andra stadsbussar. Pendlaren tar sig smidigt till både yttre och inre ringvägen och särskilt enkelt kommer man ut på E6/E22 i södergående riktning.

Parkering

Föreningen har cirka 87 parkeringsplatser till uthyrning, som kan hyras till en kostnad om cirka 124 kronor/månad. Föreningen har även cirka 72 garageplatser som kan hyras till en kostnad om cirka 310 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. Därutöver råder fri parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809