Tornfalksgatan 4B

MALMÖ

Smakfullt renoverad, rymlig tvåa med stor inglasad balkong.

Hissen leder upp till fjärde våningen där denna väldisponerade tvåa bjuder på snyggt kök med matplats, renoverat badrum med dusch, rofyllt sovrum, rymligt vardagsrum, goda förvaringsmöjligheter och stor, inglasad balkong som nås från både vardagsrummet samt sovrummet. Här bor man i välskött HSB-förening i grönskande omgivningar. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21560
OMRÅDE:
Söderkulla
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
61 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
4 av 8, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Övrigt:
Lägenhetens inglasade balkong som nås från både vardagsrummet och sovrummet ligger i västerläge samt bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Balkongen har trätrall på golvet och erbjuder plats att möblera med till exempel soffa och bord.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1964

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med mörkt laminatgolv, vita väggar och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben till vänster.

Till höger ligger de renoverade köket som har samma snygga laminatgolv, vita väggar och spotlights. Vid fönstret finns matplats för 4-6 personer. Den snygga inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i laminat löper brunt kakel. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin.

Sovrummet som nås från hallen via vackra pardörrar med glasdetaljer har vita väggar samt en mörkare fondvägg, laminatgolv, fönster åt ett håll och dörr som leder ut till den inglasade balkongen åt annat håll. Här finns en stor garderob med skjutdörrar som erbjuder god förvaring. Det finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Det renoverade badrummet är helkaklat i grönt samt beige, på golvet ligger matchande grön klinker och belysningen utgörs av spotlights. Här finns duschhörna med takdusch samt infällbara glasdörrar, wc i klarglas, wc, tvättställ med underliggande skåp och handdukstork (vattenburen).

Lägenhetens stora, ljusa vardagsrum har samma snygga laminatgolv, vitmålade väggar, snygga detaljer med spotlights och stora fönsterpartier som vetter mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. I vardagsrummet får man utan problem plats med både soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhyllor.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Söderkulla

Allmänt:
HSB Brf Söderkulla består av 11 byggnader och innefattar 596 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har även 4 lokaler. Föreningen äger tomten och byggnaderna uppfördes år 1963.

Ekonomi:
Föreningen har en god ekonomi. Föreningen höjde månadsavgifterna med 3 % den 1 januari 2020. Enligt prognosen planeras en avgiftshöjning om cirka 3% 2021.

Renovering och underhåll:
1994: byttes samtliga fönster ut. Föreningen utför löpande underhåll på hissarna samt taket.
2011: genomfördes ett stambyte av föreningens vattenstammar samt relining av avloppsstammarna.
2015/2016: Elen har föreningen tillsammans med de övriga föreningarna inom ABDS bytt ut i källare till tre-fas. Inglasning av balkongerna blev utförda.
2013/2014: Renoverades tvättstugorna vad gäller väggar och golv. Maskinerna byttes även ut.
2018: Genomförde föreningen större underhållsåtgärder så som renovering av loftgångarna samt översyn av fasader är avslutade på S. Gulsparvsgatan 26. Målning och uppfräschning av allmänna ytor i S. Gulsparvsgatan 26 blev utförd.
Staket runt uteplatser S. Gulsparvsgatan 24 blev utbytt. All utebelysning är utbytt till energisparande armatur och lampor. Två hissar i Tornfalksgatan 1 har uppgraderats. Två nya miljövänliga torktumlare installerade på prov. Målning av utemöbler utförda. Ett miljöhus är uppdaterat med ny mekanik och container. Nytt bredbandsavtal. Nya stadgar och energideklaration genomförd. Tornfalksgatan 8 har fått nya frånluftsfläktar.


Inom de närmaste åren planeras följande renovering och underhåll:
2019/2022: Sker projektering av nya lekytor. Installation av porttelefoner genomförs i samtliga hus. Renovering och underhåll av el, del av värmeanläggning och entrépartier. Detta gäller även VVS (luftbehandling, avlopp, cirkulationspumpar, värme och vatten), hissar, tvättutrustning och soprumsutrustning. Ett nytt låssystem i S. Gulsparvsgatan 26 samt två kameror i trapphusen kommer att installeras.

Internet och kabel-TV:
Kabel-TV levereras av Sydantenn med ett analogt basutbud samt vissa digitalkanaler ingår i lägenhetens månadsavgift. Ett utökat digitalt utbud kan beställas mot avgift.
Bredband levereras av Ownit. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s kan erhållas till den låga kostnaden om cirka 89 kronor i månaden.

El och varmvatten:
Föreningen har en el-schablon för alla lägenheter och man har gruppanslutit hela föreningen till ett elbolag för att få förmånligare elpriser. Avläsning mot verklig förbrukning sker en gång i kvartalet i samband med att nya avier för månadsavgifterna skickas ut. I samband med avstämningen får man antingen tillbaka pengar alternativt betala in mer om den verkliga förbrukningen överskridit den uppskattade.
Föreningen har även individuell mätning av varmvatten. Förbrukningen faktureras tillsammans med månadsavgiften.

Parkering:
Föreningen har cirka 77 garageplatser, cirka 322 parkeringsplatser, cirka 11 stycken MC-platser och cirka 14 mopedplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas.

Övrigt:
Föreningen har en stor gård med uteplatser, lekplats och grönska.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Tvättstugor finns i källaren.

Som medlem i HSB Brf Söderkulla har man tillgång till att nyttja föreningens träningslokal som ligger i området. Föreningen har även en festlokal som man kan hyra, vänligen se länk för tider och priser:
https://www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/fritidsverksamhet/festlokal/

Kontakt:
Vid ytterligare frågor, kontakta gärna föreningen på:
soderkulla@ownit.nu
eller telefonnummer: 040- 92 79 50
Besök även gärna föreningens hemsida;
http://www.hsb.se/malmo/soderkulla

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och barnvänligt område i gröna omgivningar med goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I närheten finns skola, grönområden och livsmedelsbutiker.

Kommunikation

Stadsbussar avgår i närheten av lägenheten. Den bilburne tar sig enkelt in till City och ut på ringvägarna.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning. Utöver det så finns det möjlighet att parkera utmed gatorna i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809