Östra Varvsgatan 16A

Malmö

Välplanerad trea med balkong i västerläge i Svanenmärkt byggnad!

På andra våningen ligger denna ljusa, genomgående trea som bjuder på luftiga sällskapsytor, stilrent Marbodalkök två bra sovrum, badrum med tvättdel och gott om förvaring. Lägenheten har både balkong i västerläge och två franska balkonger. Förening med inbjudande innergård, underjordiskt garage och två övernattningsrum. Här är det nära till både hav, parker, affärer och skolor. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21175
OMRÅDE:
Västra Hamnen
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
72,5 m²
ANTAL RUM:
3
VÅNINGSPLAN:
2 av 5, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Vid entrén till lägenheten ligger loftgångsbalkongen i västerläge. Tack vare läget längst in i gången är detta det mest privata läget utan förbipasserande utanför. Balkongen vetter mot föreningens fina gård och erbjuder plats för sittgrupp. Det går även bra att grilla med gasol- eller elgrill på balkongen.

Säljaren disponerar idag om ett källarförråd.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av de totalt insatserna och är 1,57087 %. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av årsavgifterna.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2015

Interiör

I lugna Västra Hamnen med all tänkbar service i stadsdelen och dessutom nära hav samt parker ligger den här trean i Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus. Föreningen har flera fördelar som underlättar i vardagen med bland annat underjordiskt garage (lediga platser finns), inbjudande innergård och två övernattningsrum.

I slutet av loftgången utan förbipasserande grannar ligger den här trean. Utanför dörren välkomnar terrassbalkongen med trevligt och ostört läge mot föreningens fina innergård.

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett. Till vänster finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoberna till både höger och vänster. Längre in till vänster finns utmärkt förvaring i den rymliga klädkammaren.

Till höger ligger lägenhetens sociala delar med samma snygga ekparkett som i hallen och vita väggar. Matplatsen har ett generöst ljusinsläpp tack vare två fönster som vetter i olika väderstreck. Här finns plats för matbord för 6-8 personer. I anslutning till matplatsen ligger köket med stilren inredning i vitt från Marbodal. Ovanför bänkskivan i svart löper vitt kakel. Köket är utrustat med keramikhäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och kyl/frys. På andra sidan om köket ligger vardagsrummet som har två fönster och en fransk balkong. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhylla.

Mastersovrummet har ekparkett, vita väggar, både fönster och fransk balkong. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och bra förvaring erbjuds i de fyra inbyggda garderoberna.

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp. Till höger ligger tvättdelen med tvättmaskin, torktumlare, praktisk bänkskiva ovanför och vägghängda, vita skåp.

Det andra sovrummet har vita väggar, ekparkett och stort fönster som vetter mot balkongen. Här finns plats för säng, nattduksbord och exempelvis bokhylla.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Brf Barcelona

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Barcelona är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2013. 2015 var föreningens byggnad färdigställd. Föreningen består av 72 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler och är Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus. Adresserna är Östra Varvsgatan 16 A-B, Klippergatan 6 och Kostergränd 3 och 5 A-G. Föreningen äger marken, vilket är en stor ekonomisk trygghet.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.
Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Pågående och framtida renoveringar:
Eftersom byggnaderna är nybyggda finns inga nämnvärda underhåll planerade.
Från och med 2018 har föreningen valt att anlita HSB Malmö för både ekonomisk och teknisk förvaltning.

Kabel-TV och bredband:
Föreningen är ansluten till TV, bredband och ip-telefoni via Telia triple play. För detta betalas ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 224 kronor/månad vilket inkluderar TV-paketet Lagom, bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s och Ip-telefoni. För ökat utbud tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv abonnemang med Telia.

Parkering/bilpool:
Föreningen har ett underjordiskt garage med cirka 44 garageplatser, varav 2 mc platser. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 950 kronor/månad. (I dagsläget finns ingen kö då det finns flera lediga platser att tillgå).
Föreningens medlemmar har fram till och med december 2020 fritt medlemskap i bilpoolen Sunfleet. Detta innebär att medlemmarna inte betalar något medlemskap utan endast för det de kör.

Övrigt:
Föreningen har en grönskande innergård med uppbyggda rabatter och terrasser med inbyggda soffor. Här finns även bänkar och bord med extra många sittplatser och stilsäkra cafémöbler inspirerade av staden Barcelona. Barcelona har en aktiv trädgårdsgrupp som sköter och uppdaterar trädgården kontinuerligt.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och uppvärmning av varmvatten som faktureras varje månad efter faktisk förbrukning.

Föreningen har två övernattningsrum för uthyrning. Kostnaden är cirka 200 kronor per natt och rum. (Cirka 250 kronor per natt och rum inklusive garageplats).

I huset finns även ett miljörum, cykel- och barnvagnsrum.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.brfbarcelona.se/

Karta

Området

Allmänt

I populära Västra Hamnen bor man med närhet till havet och badbryggor, nära parker, flertalet lekplatser och med brett utbud service i form av bland annat av mataffärer, gym, frisörer, caféer och restauranger. I området ligger flertalet förskolor och populär grundskola. För pendlaren är det en kort promenad eller cykeltur till Centralstationen.

Kommunikation

Stadsbussarna 2 och 3 samt Malmöexpressen (5) stannar i området. Den bilburne tar sig smidigt ut på ringvägarna.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget råder ingen kö.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809