Solvändegatan 1D

Malmö

Välplanerad etta med balkong i välskött HSB-förening!

En halv trappa upp ligger denna välplanerade etta som bjuder på rum med kokvrå med utgång till balkong som vetter mot innergården, hall med bra förvaringsmöjligheter och badrum med dusch. Här bor man på lugnt läge, i stabil, välskött förening med låg boendekostnad. I månadsavgiften ingår dessutom bredband, bostadsrättstillägget för hemförsäkringen och föreningen har gemensam el. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21457
OMRÅDE:
Almhög / Eriksfält
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
21,5 m²
ANTAL RUM:
1
VÅNINGSPLAN:
1,5 av 4, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från rummet nås balkongen som ligger i sydvästläge och bjuder på eftermiddags- /kvällssol. Balkongen har trätrall på golvet, sittplats för 2-3 personer och vetter mot föreningens fina innergård.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1959

Interiör

Från den inhägnade innergården nås den här välplanerade ettan som ligger en halv trappa upp. Lägenheten vetter mot föreningens välskötta gård med grönska och uteplatser. HSB Brf Munkhättan är en stabil bostadsrättsförening med många av de tunga renoveringarna gjorda. I föreningen finns även biljardrum, hobbyrum och festlokal. I månadsavgiften ingår dessutom bredband, bostadsrättstillägget för hemförsäkringen och föreningen har gemensam el vilket bidrar till en låg boendekostnad.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och plastmatta. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben till höger.

Det luftiga, välplanerade rummet har vita väggar samt en fondvägg i grönt, stavparkett på golvet och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för soffa/säng, soffbord, matplats och exempelvis bokhylla. I rummet ligger kokvrån med luckor i grönt, ovanför bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. Här finns induktionshäll (-2016) och kyl/frys (-2009).

Badrummet som nås från hallen är halvkaklat i vitt och på golvet ligger ljust klinkergolv, Här finns dusch, wc, tvättställ, badrumsskåp och spegel.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

HSB Brf Munkhättan

Allmänt:
HSB Bostadsrättsföreningen Munkhättan är en äkta bostadsrättsförening som består av 313 lägenheter fördelade på sex bostadshus som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 8 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1959 och har adresserna Solvändegatan 1-3, Munkhättegatan 22 och Rödkullastigen 1,2 och 3. Föreningen äger marken.

Ekonomi:
HSB Munkhättan är en stabil förening med god ekonomi. 2019 höjdes avgiften med 2%.
Föreningen kommer inte att genomföra någon avgiftshöjning 2020.
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsen vill fortsätta investera i föreningen och kunna amortera av lån i fortsatt stor grad.

Renovering och underhåll:
Under 2000-talet genomfördes följande renoveringar: nya fönster och balkongdörrar. Alla radiatorer (värmeelement) byttes. Uppgradering av TV-nätet och installation av bredband. Installation av grindar till parkeringsplatser och kameraövervakning i vårt garage. Alla dörrar byttes ut mot säkerhetsdörrar.
2014 byttes vattenstammarna.
2015 genomfördes total fasad- och takrenovering.
2016 byttes samtliga hissar ut på Rödkullastigen 1 och 3.
2017 beslut om gemensam elupphandling togs.
2017 tecknades gruppavtal med Comhem för internet och kabel-TV.
2018 infördes tagglåssystem och digital tvättbokning i alla fastigheter
2018 installerades nytt brandskydd, brandlarm och nödbelysning.
2018 byttes grundvattenpumparna i bilgaraget.
2019 renoverades och uppgraderades alla tvättstugor.

De närmaste åren planeras följande renoveringar:
Renovering av balkongfronter på Rödkullastigen 1 och 3.
Måla om i stora delar av fastigheterna och gårdarna, till exempel i källare och trapphus.

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Com Hem. Bredbandet med en hastighet om om 250 Mbit/s ingår i månadsavgiften, för att få en router kontakta Com Hem.

Parkering:
Föreningen har 90 garageplatser och 152 parkeringsplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 215 kronor/månad och parkeringsplats cirka 150 kronor/månad. Ansökan om parkerings- och garageplats görs på fastighetskontoret Munkhättegatan 22B.

Övrigt:
I källaren finns två tvättstugor med tillhörande torkrum och torkskåp som bokas via den digitala tvättavlan, på webbsidan eller via appen.
Föreningen har en trevlig inhägnad gård med grönska, uteplatser och grillmöjligheter.
Föreningen har gemensam el och elförbrukningen debiteras tillsammans med månadsavgiften.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
I föreningen finns även biljardrum, hobbyrum och festlokal. Festlokalen kan hyras till en kostnad om cirka 200 kronor/dag.
Hobbyrum finns även att tillgå och finns i källaren mellan Solvändegatan 1a och 1b.
För information besök gärna föreningens hemsida; http://www.hsb.se/malmo/munkhattan.

Karta

Området

Allmänt

Lugnt område i gröna omgivningar med goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I området finns skolor, centrum, matbutiker, pizzerior och restauranger. Härifrån är det även nära till shoppingcentrumet Mobilia med stort utbud av affärer och restauranger.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar erbjuder täta förbindelser med City och Centralstationen. Den bilburna tar sig härifrån smidigt ut på ringvägarna och motorvägen.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809