Arkitektgatan 55

Malmö

Ljus, välplanerad tvåa med och inglasad balkong!

Hissen leder upp till sjätte våningen där denna rymliga, välplanerade tvåa bjuder på snyggt kök med matplats, rymligt vardagsrum, rofyllt sovrum med utgång till inglasad balkong badrum med dusch och gott om förvaring. Lugnt område och välskött förening med bland annat gym och andra gemensamhetslokaler. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21563
OMRÅDE:
Södertorp
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
65 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
6 av 8, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

LÄNKAR OCH DOKUMENT

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Övrigt:
Från sovrummet nås den inglasade balkongen som ligger i sydostäge och bjuder på utsikt över den fina gårdsmiljön. Här finns det gott om plats för bord och stolar.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1967

Interiör

På lugna, rofyllda Södertorp bor man nära det mesta, härifrån promenerar man enkelt till Pildammsparken, Coop och Mobilias breda shoppingutbud. På femte våningen med hiss ligger denna rymliga tvåa som bland annat bjuder på renoverat kök och inglasad balkong.

Innanför dörren välkomnar hallen med laminatgolv och ljusrosa väggar. Här finns plats för avhängning och förvarings i den stora garderoben med skjutdörrar till höger.

Rakt fram ligger badrummet som är halvkaklat i vitt, på golvet ligger vitt klinkergolv och badrummet har ett litet fönster. Här finns duschkabin wc, tvättställ med skåp, handdukstork (elektrisk, -2019) och spegelskåp.

Till vänster ligger vardagsrummet som har väggar i ljusgrått, parkettgolv och stort fönsterparti med utsikt över gården. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och fåtöljer.

Köket har laminatgolv, vita väggar och fönster som vetter mot föreningens gård. Inredningen i vitt (med nya luckor från 2013) erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivanrostfritt samt laminat löper gråsvart kakel (-2013). Här finns kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt (-2013). I köket finns även matplats för fyra personer.

Det rofyllda sovrummet har ljusblå väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Rummet har fyra inbyggda garderober vilka erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Planritning

HSB Brf Anneberg i Malmö

Allmänt:
HSB:s Bostadsrättsförening Anneberg i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 315 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och har adresserna Arkitektgatan 1-55. Föreningen bildades i samband med att husen uppfördes 1967. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas 2020.

Ekonomi:
Föreningen har följande prognos för månadsavgifterna:
2020: höjning om 5%
2021: höjning om 4 %
2022: höjning om 3%
2023: höjning om 3 %

Renovering och underhåll:
2005 byttes fönster och balkonger glasades in.
2012 spolades vatten- och avloppsstammar, renovering av entrédörrarna på låghusen, två torktumlare byttes, byte av tegelbalkar och ventilationsåtgärder i samtliga höghus.
2013 infördes gemensamt el- och bredbandsavtal, nya tvättmaskiner, torktumlare och gym sattes in.
2014 målades entréerna i låghusen.
2015 sattes det in nya hissar i höghusen, garaget dränerades, asfaltering av parkeringsplatserna skedde, en OVK-besiktning av låghusen utfördes, en grillplats infördes.
2016 byttes värmeväxlarna i låghusen.
2017 installerades nya porttelefoner. Tegelfasaden, grundmurar och entréer i låghusen renoverades.
2017 byttes entréer och taggsystem installerades.
2018-2019 genomfördes relining av avloppsstammar och byte av radiatorer samt vattenledningar.
Just nu pågår fasad renovering på höghusen.
Därefter finns inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

TV och internet:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn och 100/10 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Bredband2. Väljer medlemmen att ansluta sig till internet tillkommer en startavgift om 200 kr.

Parkering:
I föreningen finns 140 parkeringsplatser och 204 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om cirka 150 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om 350 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering med p-skiva. För mer information se: www.malmo.se

Övrigt:
Föreningen har 10 gemensamma tvättstugor utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 elmangel, 1 torkrum och 1 torktumlare. Det finns även stenmangel att boka i separat utrymme.

I föreningen finns en lokal med plats för ca 30 personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 250 kr/dag. Föreningen har även ett gym belägen på Arkitektgatan 11-19. Kostnaden för gym för en person är 400 kr/år och för ett hushåll 600 kr/år. Dessutom finns ett biljardrum där det även finns darttavlor.

Föreningen har en grönskande innergård med grillmöjligheter.

I källaren finns miljörum, barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har gemensamhetsel som betalas månadsvis och korrigeras efter verklig förbrukning en gång per kvartal.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen beställer in containrar till medlemmarna ett par gånger per år då de har möjlighet att göra sig av med skrymmande föremål. Föreningen anordnar även flera olika aktiviteter och bussresor för sina medlemmar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/anneberg/

Länkar och dokument

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönskande område med närhet till det mesta. Härifrån promenerar man enkelt till bland annat Pildammsparken, Coop, Mobilia, Stadion och Leos Lekland. Med cykel tar man sig smidigt till Hyllie med utmärkta kommunikationer, Malmö Arena och shoppingcentrumet Emporia. I närheten finns tre förskolor.

Kommunikation

Precis vid läghenheten avgår stadsbuss 34 och vid Mobilia en kort promenad bort avgår fler stads- och pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på ringvägen och in till city.

Parkering

Föreningen har garage- samt parkeringsplatser till uthyrning. Därutöver råder fri parkering med p-skiva i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809