Rosendalsvägen 6

Malmö

Välplanerad, genomgående tvåa med balkong på högt läge med hiss!

Hissen leder upp till fjärde våningen där denna genomgående tvåa bjuder på stort vardagsrum med utgång till balkong, kök med bra förvaringsmöjligheter, badrum med dusch och rymligt sovrum. Belägen i stabil förening med friköpt tomt på bra läge med utmärkta kommunikationer. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
21219
OMRÅDE:
Midhem / Östervärn
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
56,4 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
4 av 5, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydostläge och bjuder på morgon- och förmiddagssol. Här finns plats att möblera med bord och två stolar. Balkongen bjuder på fri, grönskande utsikt.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1939

Interiör

Innanför dörren välkomnar hallen med fiskbensparkett och vita väggar. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligeter erbjuds i klädkammaren som nås härifrån.

Till höger ligger köket som har väggar i vitt, på golvet ligger ljust laminatgolv och fönstret vettet mot entrésidan. Inredningen i grått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den grå bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med spis med ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt.

Sovrummet som nås från hallen har vita väggar, laminatgolv och fönster som bjuder på fri utsikt. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå eller garderober.

Badrummet har ljus våtrumstapet på väggarna och grå plastmatta på golvet. Här finns duschhörna, wc, tvättställ, spegelskåp och separat badrumsskåp.

Lägenhetens stora, ljusa vardagsrum har vacker fiskbensparkett på golvet, vita väggar och två stora fönsterpartier. Det är även härifrån balkongen nås. Här får man utan problem plats med både soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhyllor.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

Brf Rosendal

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Rosendal är en äkta bostadsrättsförening som består av 39 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna uppfördes 1939 och har adresserna Rosendalsvägen 6 och Saarisvägen 16. Föreningen äger marken.

Ekonomi:
Föreningen har god ekonomi och låg belåning (955 kr/kvm år 2018).
Föreningen planerar att eventuellt höja avgiften ca 2-3% 2020-01-01. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Renovering och underhåll:
Följande renoveringar är genomförda:
Ca 2001 byttes vissa vattenstammar i kök och badrum.
2002-2003 byttes vissa fönster i fastigheten.
2004 renoverades fasaden.
2006 renoverades tvättstugan. Samma år renoverades källaren och postboxar monterades i trapphusen.
2008 renoverades hissen på Saarisvägen.
2010 byttes elstigare och trappuppgången renoverades.
2011 byttes värmepanna och samtliga avloppsstammar relinades.
2015 utfördes en OVK-besiktning.
2017 tvättades fasaden.

Kommande renoveringar:
Under hösten 2019 har föreningen beslutat att byta belysningen i trapphus och utomhus.
2020 planerar föreningen att byta elstammarna. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Kabel-TV och bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och fiberoptiskt bredband via Ownit. Bredband erhålls genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 160 kronor/månad.

Övrigt:
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelrum finns i källaren där barnvagnar också kan ställas.

I föreningen finns en gemensam gård med lekplats och utemöbler samt tillgång till grill.

Länkar och dokument

Stadgar.pdf
Årsredovisning 2018

Karta

Området

Allmänt

Här har vi ett område med närhet till allt. Vi har köpcentret Entré (kommande Malmö Plaza) inom ett behagligt gångavstånd. Där finner vi bland annat gym, mataffärer, livsmedelsbutiker och annan shopping. I området har även under de senaste åren flertalet små caféer och spännande restauranger öppnat. Värnhemstorget erbjuder oss utmärkta kommunikationer i form av både stadsbussar och regionbussar.

Kommunikation

I området stannar flertalet bussar, dessutom ligger knutpunkten Värnhemstorget varifrån många stads- och regionsbussar avgår. Någon minuts promenad bort ligger tågstationen Östervärn. För den bilburne är det enkelt att ta sig ut till Stockholmsvägen.

Parkering

I området råder gratis parkering. Det går även att hyra parkeringsplats i närheten.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809