Klarinettgränden 7 A

Lund

Smakfullt renoverad minitvåa med balkong och uteplats i söderläge!

På grönskande Östra Torn med närhet till LTH och ESS ligger denna välplanerade minitvåa som renoverats på smakfullt sätt de senaste åren. Lägenheten bjuder på renoverat badrum, kök i anslutning till vardagsrum, rofyllt sovrum samt både balkong och uteplats. Varmt välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Lund
POSTNUMMER:
224 68
OMRÅDE:
Östra Torn
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
37 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
1 av 2, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i söderläge och erbjuder plats för minst fyra personer. Via grind från balkongen nås även en stenbelagd uteplats som ramas in av spaljé och vetter mot föreningens grönskande gård.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd om cirka 4-5 kvadratmeter.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningen lägenhetsförteckning.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1969-70

Interiör

I grönskande område med närhet till LTH, ESS och den kommande spårvagnsstationen i Brunnshög ligger Klarinettgränden 7A i stabil HSB-förening. Här bor man i lugna och grönskande kvarter på cykelavstånd till Centrum.

Innanför dörren välkomnar hallen med väggar i vitt samt en fondtapet i grått och på golvet ligger snyggt klinkergolv. Här finns plats för avhängning.

Rakt fram ligger badrummet som renoverades på smakfullt sätt 2014 (kvalitetsdokument finns). Badrummet är helkaklat i vitt med svarta detaljer och på golvet ligger matchande klinkergolv i svart vid duschdelen samt ett snyggt, träliknande klinkergolv i övriga delen med underliggande golvvärme (elektrisk). Badrummet har duschhörna med glasvägg, wc, tvättställ med underliggande skåp och spegel med inbyggd belysning.

Köket som delvis renoverades 2015 har vita väggar och ljust laminatgolv. Inredningen i vitt samt ljusblått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i laminat löper ljusgrått kakel. Här finns spis med ugn (-2015), kyl/frys (-2016), integrerad diskmaskin (2016) och spisfläkt.

Vardagsrummet har vita väggar, samma ljusa laminatgolv som i köket och fönster som vetter mot föreningens gård och balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för matbord, soffa, soffbord och exempelvis bokhylla.

Det rofyllda sovrummet har laminatgolv, väggar i vitt samt grått och fönster som vetter mot balkongen. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, arbetsplats, byrå och i garderobsväggen erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Östra Torn i Lund

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen HSB Östra Torn är en äkta bostadsrättsförening som består av 252 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader har adresserna Musikantvägen 2-28 samt Klarinettgränden 1-11 och byggnaderna uppfördes 1969-1970. Föreningen äger marken.

Ekonomi:
Föreningen har inte belsutat om några avgiftshöjningar, men anser att mindre avgiftshöjningar ska genomföras varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renovering och underhåll:
Följande renoveringar är genomförda:
1985 byttes fönstren.
2008 byttes balkongdörr och fönster.
2012 lades takpappen om och fläktarna byttes.
2013/2014 målades trapphus, garage, miljöhus och fasader om.
2015 byttes taket på garage nummer 60-99.
2016 byggdes taket på förråd C1 och C2 om.
2018 portar och dörrar i förråd C1 och C2 byttes.
2019 filmades och spolades avloppsstammarna.

Kommande renoveringar:
2019 ska föreningen byta vattenledningsrör från kommungränsen in till undercentralen.
2019-2020 planeras byte av termotatventiler i lägenheterna.
2020 planerar föreningen att relina alternativt byta avloppstammarna.

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV levereras av Com Hem, basutbudet erhålls till en obligatorisk kostnad till månadsavgiften om 30 kronor/månad. Bredband levereras av Ownit, bredband med en hastighet upp till 1000/1000MBit/s erhålls till en obligatorisk kostnad om 97 kronor/månad.

Parkering:
Föreningen har 126 st garageplatser för bil och 5 st MC-garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 300 kronor/månad och MC-garageplats cirka 130 kronor/månad. Därutöver finns ett stort antal gratis parkeringsplatser för föreningens medlemmar och gäster.

Övrigt:
Föreningen har tio grönskande innergårdar som de boende på gården har möjlighet att sköta om. Varje år tilldelas varje gård en summa pengar f.n. 3000 kronor att använda för inköp av växter, redskap, möbler etc. Föreningen har även en tennisbana och fotbollsplan som medlemmarna kan nyttja. Dessutom finns sjuttio odlingslotter som medlemmarna kan nyttja gratis.
Föreningen har ett antal tvättstugor. Som medlem har an endast tillgång ill den tvättstuga som ligger närmast.
I föreningen finns en övernattningslägenhet belägen på Musikantvägen 12 C som kan hyras till en kostnad om cirka 200 kronor/dygn.
Föreningen har barnvagnsrum och cykelförråd.
Föreningen har miljöhus med källsortering och det finns även en container för skrymmande avfall.
I föreningen finns en bastu med dusch som kan bokas av medlemmarna. Bastun är belägen på Musikantvägen 6C.
Föreningen har ett hobbyrum som medlemmarna kan använda vid exempelvis renovering av möbler och liknande.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönskande område på cykelavstånd till centrum. I området ligger en mataffär, studenten har nära till LTH och forskningscentret ESS ligger också nära. Ett par minuter bort ligger Linero som har ett eget centrum med affärer, bibliotek och kyrka.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I närheten avgår stadsbussarna 1 och 6 med täta avgångar till Lund C. Under 2020 kommer spårvagnen att börja gå från Brunnshög som ligger cirka fem minuters promenad bort. Den bilbune tar sig enkelt ut på E22:an.

Parkering

Föreningen har garage- och MC-garageplatser till uthyrning. Därutöver har föreningen parkeringsplatser som kan nyttjas kostnadsfritt för medlemmarna och deras gäster.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809

Moa Frick

Extra Kontaktperson

Moa Frick
Praktikant
Telefon: 0725111563
Mobilnr: 0725111563