Lönngatan 44 C

Malmö

Ljus, genomgående 1,5:a i välskött förening!

Högst upp i huset ligger denna 1,5:a som sannolikt kan byggas om till en tvåa. Lägenheten bjuder på luftigt kök med matplats, halva med plats för säng, helkaklat badrum med dusch, rymligt vardagsrum och stor klädkammare. Lägenheten har fina brädgolv, generös takhöjd och härligt ljusinsläpp. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 49
OMRÅDE:
Lönngården
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
47 m²
ANTAL RUM:
1,5
VÅNINGSPLAN:
4 av 4, hiss saknas
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1935
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

På lugna Lönngården med närhet till grönområden och med utmärkta kommunikationer ligger denna genomgående 1,5:a. Lägenheten kan sannolikt byggas om till en tvåa genom att flytta köket till halvan och göra om det befintliga köket till sovrum. Lägenheten har genomgående vackra brädgolv i original, generös takhöjd och ett härligt ljusflöde tack vare genomgående planlösning samt fönster i två väderstreck.

Hallen har vita väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter erbjuds i den stora klädkammaren rakt fram.

Köket har vita väggar, brädgolv och fönstret vetter mot föreningens gård. Den vita inredningen bjuder på bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. Här finns kyl/frys (cirka -2013) och spis med ugn (cirka -2011). Köket är rymligt och här finns gott om plats för matbord för 4-6 personer. D

Badrummet är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Halvan har en fondvägg med Josef Franks vackra tapet Paradiset på väggarna samt väggar i beige och brädgolv. Här finns plats för säng och nattduksbord.

Det rymliga vardagsrummet har vita väggar, brädgolv, lamprosett som pryder taket och stort fönsterparti som ger ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhylla och exempelvis arbetsplats.

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Brf Rabatten

Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Rabatten är en äkta bostadsrättsförening som består av 42 lägenheter och 1 lokal som samtliga upplåts med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes 1935 och har adressen Lönngatan 44 A-F Föreningens tomt är friköpt.

Byggnaden är ritad i funktionalistiskt stil av arkitekt Carl Axel Stoltz. De släta putsade fasaderna och rätta linjerna är typiska för funkishus. Husen är fristående och ligger i vinkel för att skapa maximalt ljusinsläpp. Husen gjordes inte djupare än att solljus kunde nå in i hela lägenheten. Inne i lägenheterna finns dock klassicistiska detaljer som spegeldörrar, valvöppningar, lamprosetter etc. som är typiska för äldre lägenheter från sekelskiftet.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget, enligt budget planeras en höjning om 1-2% årligen, men beslut om detta fattas alltid i november-december årligen.

Renoveringar och underhåll:
Genomförda renoveringar:
Vattenstammarna byttes under 1990-talet.
Fönster 3-glas 2001.
Elstammarna och elledningar 2007.
Tak och fasad 2009-2010.
Relining av köksstammar 2011
Staket och grindar 2013
Lagning puts trapphus 2014 Målning trapphus & miljöhus 2015.
Relining av Badrums-stammar & Bottenavlopp 2017.
Dränering husgrund & ny stenläggning 2018.

Kommande renoveringar:

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser, i området råder boendeparkering. Som medlem i Brf Rabatten kan man hyra bil extra förmånligt via Sunfleet.

Kabel-TV och bredband:
Internet: Nätverksuttag i varje lägenhet. Kollektivanslutning och obligatorisk tillägg till månadsavgiften om 169 kronor/månad. Hastighet 1000 Mbit (duplex). Leverantör Bredband2. Kabel-TV: Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Grundutbudet levereras även digitalt, endast kortavgift på 360 Kr/år tillkommer. Utbud levereras av Sydantenn

Övrigt:
Föreningen har en inbjudande innergård med mycket grönska. Här finns stenbelagda uteplatser och gemensam grill.

I källaren finns tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och två torkrum.
I källaren finns även cykelförråd, barnvagnsrum och verkstad.

Elen i samtliga lägenheter har jordade uttag och elcentralerna har jordfelsbrytare.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida; www.brfrabatten.se

Budgivning

Högsta bud

kr

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönskande område med närhet till kommunikationer, grönområden och med gångavstånd till Södervärn, MAS, Triangeln och Möllan.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Härifrån avgår både buss 1, 35 och knutpunkten Södervärn ligger på bekvämt promenadavstånd. Den bilburne tar sig smidigt ut på motorvägarna liksom in till city.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta Malmö Stad för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809