Solbogatan 37

Malmö

Välplanerat kedjehus på hörntomt på lugn återvändsgata!

På barnvänliga Videdal ligger detta hus som bjuder på generösa sällskapsytor, tre sovrum, badrum, goda förvaringsmöjligheter och rymlig källare. Huset har även uterum, garage med förrådsdel och insynsskyddad trädgård med två trädäck. Nära grönområden, lekplats och populär skola. Välkommen!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
212 32
OMRÅDE:
Videdal
TYP:
Fastighet
BOAREA:
105 m², biarea 84 m²
ANTAL RUM:
4, varav 3 sovrum
BYGGÅR:
1967
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Friköpt
Taxeringskod:
220 Småhusenhet, helårsbostad
Tomt:
478 m², friköpt
Övrigt tomt:
Stor, insynsskyddad trädgård med stor gräsmatta med plats för lek. I trädgården finns ett platsbyggt utsiktstorn med rutschkana. Här finns två trädäck med plats för utemöbler. I trädgården finns en odlingsdel, ett äppelträd, ett surkörsbärsträd och ett hagtornsträd. Det finns en planritning/idéskiss över trädgården som är uppritad av landskapsarkitekt (som är delvis genomförd).
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Servitut etc.:
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm, 12-IM1-66/4794
Förmån, Avtalsservitut: Värmecentral mm, 12-IM1-66/4852
Last, Avtalsservitut: Villa, 12-IM1-66/4880
Förmån, Avtalsservitut: Villa, 12-IM1-66/4952

Byggnad

Byggnadstyp:
1-planskedjehus
Byggnadsår:
1967
Grundmur:
Betong
Grundläggning:
Källare
Stomme:
Lättbetong
Fasad:
Tegel
Fönster:
3-glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt:
Anslutning till kabel-TV och bredband (fiber) genom Videdalshus Ekonomiska förening. Bredband med en hastighet om 1000 MBit/s, TV och IP-telefoni (allt genom Sydantenn) kan erhållas till en kostnad om cirka 500 kronor/månad. För mer information, se www.videdalshus.se Säljaren har idag larm via Sector Alarm (med rörelsedetektor och kamera till larmcentral), Larmet kan övertas av köparen om denna så önskar och kostnaden är cirka 349 kronor/månad. 2019 kommer VASyd att införa fyrfackskärl för återvinning. Följande renoveringar är genomförda: Carport byggdes 1972. Fönstren är bytta sedan tidigare. Uterummet byggdes 1988. Köket renoverades under 1990-talet. Taket lades om cirka 1995. Gäst-wc:n renoverades 2012. Badrummet renoverades 2012 (kvalitetsdokument finns). Elen byttes delvis ut (samtliga rum på entréplan utom vardagsrum) och jordfelsbrytare installerades 2012. Ny stor kyl, ny stor frys och ny ugn installerades 2014. Källaren renoverades delvis 2014. Ny torktumlare installerades 2015. Dubbla altandörrar till trädgården sattes in 2016. Ny diskmaskin installerades 2016. Ny tvättmaskin installerades 2018.
Från matsalsdelen i vardagsrummet nås det inglasade uterummet som har stora fönsterpartier och utgång till trädgården. Uterummet har elburen golvvärme.

Carport med plats för en bil samt Isolerat garage med plats för en bil och ytterligare förvaring. Flera hus i området har inrett garaget till boarea och på så sätt fått större boarea och fler rum.

Interiör

På lugn återvändsgata med närhet till grönområden, skolor och förskolor ligger detta väldisponerade kedjehus från 60-talet. Huset har tre bra sovrum, generösa sällskapsytor, smakfullt renoverat badrum och gäst-wc samt stora ytor i källaren. Tack vare hörntomten är den insynsskyddade trädgården större och här finns gott om plats för lek och umgänge.

Innanför dörren välkomnar hallen med klinkergolv och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning, möblering med exempelvis byrå och förvaring i garderoberna till höger.

Till höger ligger gäst-wc:n som renoverades 2012. Väggarna kläds av en vacker mönstrad tapet samt vitt kakel och på golvet ligger vitt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp.

Till vänster från entrén sett ligger köket som har ljusa väggar, klinkergolv och fönster som vetter mot entrésidan. Inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med keramikhäll, spisfläkt, stor kyl (-2014), stor frys (-2014), varmluftsugn (-2016) och diskmaskin (-2016). I köket finns även matplats för 2-3 personer.

Från både köket och hallen nås vardagsrummet som ligger i vinkel och erbjuder en naturlig del för matplats samt annan naturlig del för soffgrupp, soffbord, TV-möbler och bokhylla. Den som önskar kan här genom att sätta upp en vägg skapa ytterligare ett rum. Här ligger parkett i original på golvet väggarna är vita med en snygg fondvägg i grönt och en vacker vägg i trä med inbyggd bokhylla. Ljusinsläppet i rummet är generöst tack vare stora fönster i två väderstreck och dubbla altandörrar i glas som leder ut till trädgården. Från matplatsdelen nås det inglasade uterummet.

Det första sovrummet har vita väggar och en fin fondtapet, heltäckningsmatta på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för säng, byrå, bokhylla och bra förvaringsmöjligheter erbjuds i de två inbyggda garderoberna.

Mastersovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, plats för kläder och dylikt finns i de tre garderoberna med ovanliggande skåp.

Det tredje sovrummet har vita väggar samt en vacker fondtapet, heltäckningsmatta på golvet och fönster som vetter mot trädgården. Här finns plats för säng, nattduksbord och exempelvis arbetsplats.

Badrummet som renoverades 2012 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger klinker i Marrakechstil med underliggande golvvärme (elektrisk) och här finns ett fönster som vetter mot trädgården. Badrummet har badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp, handdukstork (vattenburen), två separata badrumsskåp och belysningen utgörs av infällda spotlights samt spegelbelysning.

I sovrumsdelen av huset finns även en klädkammare som har fönster som vetter mot trädgården och som erbjuder gott om plats för förvaring.

I hallen ligger trappan som leder ner till källaren.

Det stora allrummet i källaren har vitmålade väggar, gråmålad betong på golvet och tre fönster som vetter mot entrésidan. Rummet är mycket rymligt och passar perfekt som exempelvis lek- eller TV-rum.

Här ligger tvättstugan som fick nya maskiner i form av tvättmaskin (Siemens -2018) och torktumlare (Bosch-2015). I tvättstugan finns även torkskåp, vask och fjärrvärmepanna.
I källaren finns även en matkällare, perfekt till förvaring och ytterligare ett rum som idag fungerar som snickarrum men som givetvis kan användas till exempelvis förråd. Utöver detta finns ytterligare ett förråd som nås från allrummet.

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss
Planskiss

Länkar och dokument

Energideklaration

Karta

Området

Allmänt

Lugnt, barnvänligt område som ligger nära Videdalsparken, flera förskolor, skolor och mataffär. I området ligger Videdals privatskolor som utsetts till en av Sveriges bästa skolor och som sträcker sig från förskola till årskurs 9.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I området avgår stadsbussarna 6 och 35, det går även cykelväg i närheten. Den bilburne tar sig lätt ut på ringvägen.

Parkering

Garage med plats för en bil och carport med plats för en bil. Gratis parkering råder på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809