Bodekullsgången 19 C

Malmö

Genomgående tvåa med renoverat kök på lugnt läge!

På lugnt läge ligger denna genomgående tvåa som bjuder på renoverat kök med matplats, rofyllt sovrum, stort vardagsrum, badrum med badkar och gott om förvaring. Stabil HSB-förening som har en fin, renoverad innergård och god ekonomi där bredband ingår i avgiften. Välkommen på visning!

FAKTA

KOMMUN:
Malmö
POSTNUMMER:
214 40
OMRÅDE:
Nobeltorget
TYP:
Lägenhet
BOAREA:
59 m²
ANTAL RUM:
2
VÅNINGSPLAN:
1 av 5, hiss finns
PRIS:
Få information om slutpris
ANSVARIG MÄKLARE:
Annika Rosenberg f.d. Hellström

SLUTPRIS

Denna bostaden är såld. Vi du ha mer information om objektet vänligen tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Planritning

Planskiss

Mer information

Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Säkerhetsdörr installerades 2016.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1954
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

På populärt läge, ett stenkast från Nobeltorget ligger denna genomgående lägenhet. Lägenheten ligger på tyst läge, då ena sidan vetter mot cykelväg och den andra mot den fina innergården. Här bor man alltså tyst och lugnt, men med närhet till all tänkbar närservice.

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ljust laminatgolv. Direkt till höger finns plats för avhängning, i den stora klädkammaren erbjuds goda förvaringsmöjligheter och till vänster finns även plats för möblering med exempelvis liten byrå.

Till vänster från entrén sett ligger köket som renoverades 2013. Här går väggarna i turkost, på golvet ligger ljust laminatgolv och fönstret vetter mot entrésidan. Köksinredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här finns kyl/frys (-2014), spis med ugn och kolfilterfläkt. Ovan den ljusa bänkskivan löper vitt kakel. Vid fönstret finns matplats för 2-4 personer.

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet som har ljusa väggar med en snygg fondtapet, ljust laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och exempelvis byrå eller arbetsplats och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två inbyggda garderoberna med ovanliggande skåp.

Från hallen nås det stora vardagsrummet. Här går väggarna i vitt, på golvet ligger vacker originalparkett och det stora fönsterpartiet som vetter mot den fina gården bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Tack vare rummets generösa ytor finns här plats för både soffa, soffbord, tv-möbel, bokhyllor och matplats.

Badrummet som nås från hallen är halvkaklat i vitt med schackrutigt klinkergolv i grått/rostrött. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp och nytt spegelskåp (-2018).

Varmt välkommen på visning!

Planritning

Planskiss

HSB Brf Odlaren

Allmänt:
HSB bostadsrättsföreningen Odlaren är en äkta bostadsrättsförening som består av 128 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 10 lokaler varav tre upplåts med hyresrätt och sju med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaden uppfördes 1954 och föreningens byggnader har adresserna Abbekåsgatan 8 A-B, Nobelvägen 103 A- B, Bodekullsgången 19 A-C samt Bodekullsgången 21 A-B. Föreningen innehar tomten med tomträtt. Befintligt tomträttsavtal löper t.o.m. 2027.

Renovering och underhåll:
Genomförda renoveringar:
Hissar installerades i låghusen 1991. Samtliga trappuppgångar har hiss.
Omläggning av yttertaken genomfördes 1992. Även 1996 lades delar av yttertaket om. Översyn gjordes i samband med fasad-/balkongrenovering 2010 då smärre fel upptäcktes och åtgärdades. Även 2018 genomfördes en översyn.
Tappvattenledningar byttes 1992/1993
El-stigare byttes 1994
Fönster byttes/renoverades 1994/1996
Vattenstammar i kök/badrum byttes 1996
Fasader och balkonger renoverades 2010/2011
Ny värmecentral installerades 2011
Innergården renoverades 2012/2013
Byte av låssystem genomfördes 2014
Relining av avlopsstammar genomfördes 2015
Ny belysning gemensamma utrymmen installerades 2017

Kommande renoveringar:
Gemensam el kommer att installeras vintern 2018/2019. Detta innebär mindre kostnader när enskilda nätavgifter försvinner från varje lägenhet.
Samtliga hissar kommer renoveras under år 2019.

Underhåll av fastigheterna sköts enligt en underhållsplan som tas fram av HSB. Besiktningar genomför kontinuerligt av HSB för att säkra standard och kvalitet.

Ventilation:
Senaste obligatoriska ventilationskontrollen genomfördes 2017. Köksfläktar är ej tillåtna i bostäderna, endast kolfilter. Befintliga fläktar är tryckstyrda.

Ekonomi:
Föreningen höjde avgiften med 1 % i juli 2017. Styrelsen anser att årsavgiften ska höjas lite varje år (1-3%) för att undvika stora höjningar enskilda år.

Kabel-TV och internet:
Kabel-TV levereras av Com Hem och bredband av Bredbandsbolaget/Telenor (bredband med en hastighet om 250/250 MBit/s ingår i månadsavgiften)

Parkering:
Föreningen har 64 garageplatser, varav 6 MC-platser till uthyrning, kostnaden för att hyra garageplats är cirka 320 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Övrigt:

Föreningen har en otroligt fin, renoverad innergård med mycket grönska, planteringar, uteplatser.

Det finns fem bokningsbara tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera samt torkrum eller torkskåp. Mangelrum finns.

I källaren finns skyddsrum, cykelrum samt barnvagnsrum och hobbyrum. Snickeri- respektive målarrum finns till medlemmarnas förfogande och bokas i förväg av medlemmarna.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har två miljöstationer på gården. Första helgfria måndagen varje månad kommer även en container för avfall som inte utgör hushållsavfall eller kan sopsorteras. Containrar för el-deponi (tv-apparater och andra hushållselapparater) kommer två gånger per år.

För mer information, besök gärna föreningen hemsida:
https://www.hsb.se/malmo/brf/odlaren

Karta

Området

Allmänt

Lugnt och grönt område endast ett stenkast från Nobeltorget. Här bor man centralt, men lugnt och skönt, på promenadavstånd till både Möllan, Triangeln och city med dess generösa utbud av restauranger, fik, barer och butiker.

Kommunikation

Goda kommunikationer; från Nobeltorget avgår stadsbussarna 5, 32 och 3. Pendlaren tar sig smidigt till både Södervärn, Värnhemstorget, Triangeln och Centralstationen. För den bilburne går det enkelt att ta sig ut på både ringvägarna och motorvägen.

Parkering

Föreningen har 64 garageplatser, varav 6 MC-platser till uthyrning, kostnaden för att hyra garageplats är cirka 310 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. Däreutöver råder fri parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Annika Rosenberg f.d. Hellström

Ansvarig mäklare

Annika Rosenberg f.d. Hellström
Registrerad fastighetsmäklare
Telefon: 040-631 20 61
Mobilnr: 0737-888809