Stabilt avslut på 2015

Att priserna på bostadsmarknaden steg kraftigt under 2015 är det nog få som har missat, antingen om man gått i köp- eller säljtankar eller om man sett rubrikerna i media om rekordpriser, bostadsbubblor etc. Och visst har det varit en ordentlig ökning, närmare bestämt så steg priserna på bostadsrättsmarknaden med 16% i landet. Frågan som fanns på mångas läppar i slutet av 2015 var hur prisutvecklingen kommer att se ut när vi kliver in i 2016 eftersom att priserna inte kan stiga i all oändlighet. Var det en bubbla som skulle spricka och skulle priserna komma att rasa innan man vet ordet av det?
Nyligen släppte Svensk Mäklarstatistik siffror över prisutvecklingen under december, statistik som visar på att prisutvecklingen var noll under årets sista månad. En avstanning som gäller hela riket och såväl storstäder som mindre orter. Anledningen till den här inbromsningen tycks ha en rad bokomliggande faktorer men indikerar att marknaden har nått någon typ av gräns
2016 har knappt börjat och hur prisbilden på bostadsmarknaden fortsatt kommer att utvecklas under året får dock framtiden utvisa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 1 =